Skip to main content

DERAPAJ la Antena 3. Atac dur la Pro TV: "minciuni mizerabile". O ştire de şase luni cu Esca, dată ca "o încercare disperată de a scoate oameni în stradă". Reacţia Pro TV.

 
DERAPAJ la Antena 3. Atac dur la Pro TV: "minciuni mizerabile". O ştire de şase luni cu Esca, dată ca "o încercare disperată de a scoate oameni în stradă". Reacţia Pro TV.
DERAPAJ. "Campanie de minciuni fără precedent". "Pro TV manipulează". Burtierele dure au rulat aseară, pe Antena 3, în timpul unei emisiuni cu Mihai Gâdea şi Mircea Badea.
Publicitate
A fost o încercare disperată de a scoate oameni în stradă într-un număr important”, a spus Mihai Gâdea, despre Pro TV.

Un amănunt esenţial a fost omis: filmul prezentat de Antena 3 era vechi de şase luni, timp în care discuţiile pe Codul penal au adus şi alte modificări, care nu se mai potrivesc acum cu ştirea din decembrie.
Pro TV a reacţionat: ştirea e din decembrie, când alta era situaţia, nu de acum.
"Moderatorii şi invitaţii din platoul Antena 3 au prezentat un material video în care sugerau că protestele din acest weekend au fost consecinţa difuzării de către PRO TV a acestei ştiri, aducând astfel acuzaţii false la adresa PRO TV şi inducând publicul în eroare.
Sunt acuzaţii false şi scoase din context la adresa Pro TV. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste afirmaţii să fie sancţionate", au menţionat pentru Paginademedia.ro oficialii postului TV.
Detalii, în continuare:
Antena 3 a prezentat o ştire cu Andreea Esca, în care Pro TV prezenta efectele modificării Codului penal. Filmul cu Esca circulă pe Facebook, cu titlul De ce ieşim în stradă? De asta!
Mircea Badea şi Mihai Gâdea au analizat la secundă filmul. "Adevărul! Ei manipulează, Tu informează-te! Pro TV manipulează. Campanie de minciuni mizerabile, devoalată", titra postul Intact pe ecran.

Mircea Badea, duminică seară, la Ediţie specială:

„Aş face un apel către preşedinţii Camerelor Parlamentului. (...) Parlamentul României a adoptat nişte modificări la codul de procedură penală, care sunt prezentate într-un mod absolut odios şi mincinos de către Pro TV, la principalul buletin de ştiri”.

Parlamentul României cred că ar trebui să sesizeze CNA şi poate chiar acţionariatul acestui post pentru că nu se poate aşa ceva într-o ţară civilizată”

Ce s-a spus pe Antena 3:

Mihai Gâdea:

În momentul în care vrei să iriţi oamenii, vrei să stârneşti un val de emoţie poţi să foloseşti minciuni? Aşa cum vom vedea la postul de televiziune care ar fi trebuit să se respecte sub aspectul modului în care probează, verifică şi difuzează informaţia.

Pro TV a difuzat un material, în cadrul principalului jurnal de ştiri prezentat de doamna Andreea Esca, o cunoscută persoană care şi-a asumat o anumită agendă politică. Ea îşi începe ştirea în felul următor: Un violator va putea să îşi primească victima în ochi.

Este o minciună gravă, o minciună care prezentată de un post de televiziune la această manieră nu este doar un fake news, poate să facă parte dintr-o campanie uriaşă de manipulare. Iată doamnelor şi domnilor această campanie, cât de mincinoasă şi otrăvitoare este pentru public.

Să vedem care este minciuna promovată de mai multe posturi de televiziune cu vârful de lance pe care l-aţi văzut mai devreme.

Mircea Badea:

Nici nu poţi să îi blamezi pe oamenii ăi care ies în stradă pentru că dacă ei au văzut la televizor la un post care este aşa şi pe dincolo, ei nu şi-au mai pus problema că dezinformează îngrozitor. Nu s-au gândit că postul acela de televiziune îi minte îngrozitor. Atunci au crezut şi au reacţionat.

Campanie absolut odioasă de manipulare.

Parlamentul ar trebui să sesizeze CNA şi acţionariatul Pro TV care nu are habar ce fac ăştia pe aici.

Ştirea despre "campania de minciuni" a fost dată de Antena 3 şi astăzi, într-o variantă mai scurtă, cu burtiera Şirul minciunilor de pe Facebook. Nu s-a intrat în detalii. Andreea Esca este o "promteristă", o "propagandistă" în viziunea lui Mugur Ciuvică (prezent în platou).

Pro TV: Acuzaţii false şi scoase din context. Induce publicul în eroare

Ce spune Pro TV în legătură cu acuzaţiile aduse de Antena 3.

Pe scurt, că filmul în cauză era, de fapt, de acum şase luni (ceea ce Mihai Gâdea şi Mircea Badea au omis să spună), când situaţia era diferită. Între timp, au fost aduse modificări la Codul Penal, dar Antena 3 "l-a corelat cu situaţia actuală"

Fragmentul prezentat ieri seară la Antena 3 a fost realizat şi difuzat la Ştirile PRO TV pe 18 decembrie 2017, în urmă cu 6 luni, şi prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, la finalul anului 2017.

Punctul de vedere al Pro TV, pentru Paginademedia.ro:

„PRO TV aduce publicului din întreaga ţară informaţii obiective, relevante şi de actualitate. Duminică seară, moderatorii şi invitaţii din platoul Antena 3 au prezentat un material video în care sugerau că protestele din acest weekend au fost consecinţa difuzării de către PRO TV a acestei ştiri, aducând astfel acuzaţii false la adresa PRO TV şi inducând publicul în eroare.

Fragmentul prezentat ieri seară la Antena 3 a fost realizat şi difuzat la Ştirile PRO TV pe 18 decembrie 2017, în urmă cu 6 luni, şi prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, la finalul anului 2017.

Moderatorii emisiunii Antena 3 nu au menţionat faptul că materialul video prezentat are o vechime de peste jumătate de an şi l-au corelat cu situaţia socio-politică actuală, aducând acuzaţii false şi scoase din context la adresa PRO TV. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste afirmaţii să fie sancţionate.

Ne dorim ca toţi telespectatorii din România să aibă acces la ştiri corecte şi bine documentate.”

BURTIERELE Antena 3.

VIDEO. Ştirea prezentată de Andreea Esca în decembrie 2017, aşa cum a fost distribuită pe Facebook

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zoly Zoly
    Normal ca Antena 3 ataca PRO TV "disperat", cu orice poate, doara sunt PSD-isti si partidul corupt le sustine!!!
  • DUMITRU HARZA DUMITRU HARZA
    Cereți PARLAMENTULUI o lege care să sancționeze toate stirile false
  • Andrei Andrei
    Da din pacate antena 3 a fost unul din programele mele favorite dar de cind a intors fata si se da pe linga penali si le mai si tin partea nu ma mai uit.Si eu am lucrat in trecut la o televiziune locala mi sa propus de un anumit partid sa le tin partea pentru diferite mici atentii pentru mine pentru televiziune iar daca eu am zis vreau sa fiu corect dupa o saptamina am avut biroul plin de plosnite.Dezinformarea este mare rog oamenii sa se informeze nu sa asculte indemnele unei persoane sau unor televiziuni.Va dat Dumnezeu minte capul va este pe umeri.Faceti cum credeti ca este mai bine
  • Sorin Sorin
    Pt. toti spalatii pe creier: Esca a spus clar ca "aceste modificări sunt adoptate chiar acum de aleși....."
    A avut și Băsăul o dată dreptate: școala romaneasca a scos mulți tåmpiți dupa '90!
  • prostv prostv
    Aceleasi miniciuni ale PROTV sunt rostogolite pe media, da, cele de acum 6 luni! Nu va mai c, pe voi, PROTV. Zilnic mancati rhat cu lingurita in stirile voastre, zilnic !
  • alex alex
    Cu cat e manipularea mai mare cu atat denota o disperare mai mare.
    La ce audienta au Stirile ProTV, daca incep sa dezvaluie zilnic in jurnale ce prostii spune Antena3 o sa-i linisteasca pe varanisti in cateva zile.
  • F F
    Wow. De unde ați apărut toți? :)) ziceți ca sunteți aici la comanda.
  • marian marian
    Am vazut un propagandist care a sustinea pe Sorina Matei , cine este aceasta doamna care se crede jurnalista nu cumva a fost si pa compania lui Gadea cred red ca ar fi cazul sa dispara de pe sticla ecranului ca-l explodeaza mai departe nu mai spun ca imi taie d-nul Petrisor cuvintele nu merita sa-i ascultati , sunt propagandisti
  • marian marian
    Mai propagandistilor nu stiu cine manipuleaza mai tare pro sau antenuta cred ca si-a bagat coada dulai d-lui V, dar sper ca int-o zi Dumnezeu ***
  • Gigi Gigi
    PSD-IȘTI ... spun "adio" antenelor !
  • Gica Gica
    Pro TV, ***. Cum ma acum 6 luni? :D. Da acuma 6 luni a fost difuzata asta, dar AIA DE MIERCUREA TRECUTA????? DE PE 20 IUNIE 2018????? Care incepe cu Varujan in sincron?? Nu e problema, hai ca o imprastii eu acuma sa fie bine, *** ***!
  • Andy Andy
    Ninge în București!

    Ah, e o știre de acum 6 luni, dar e tot adevărată și azi. Ba nu!
  • Com Com
    A3 zicea acum o lună că Esca a fost dată afară. Altă minciună.
    Tactici staliniste de discreditare a jurnalismului obiectiv.
  • mile mile
    pesedistilor nu mai insistati, si voi scoateti in strada prin minciuni paralele
  • DOrice DOrice
    Wow ! Cate "meseriasi" aci care posteaza cu plata la numarul de bucati avem aici ! Am scris mai pe nivelul primei ministru, ma gandesc ca sunteti pe acelasi nivel, postaci platiti cu bani cash. Da, voi care tot o dati cu legi neschimbate, etc. Mintiti, sau chiar nu cititi propunerile de legi, care pe viitor se vot transformate in ordonante de urgenta. Ele sunt modificate in functie de ce penal mai are de completat un articol care sa-l absolve de vina. Asa ca da, el s-a schimbat in mod evident in 6 luni. Puneti mana pe propuneri si mai cititi. Ma rog, stiu si sunt convins, sunteti prea ocupati cu "postatul", aveti un target. Cu spalati pe creier e greu sa te razboiesti, nu tineti la discutii. Codul pensl propus e facut de penali si oameni fara un minim de cunostinte juridice ! Aici e marea problema ! Dar nu ma mai mira nimic la ciuma rosie, spalati pe creier, mizera___o si tupeisti in rest... mintiti precum respirati, nu sunteti in stare sa vedeti realitatea !!!!

Trimite un comentariu

sus