Skip to main content

VIDEO. Robert Tiderle: „Primele presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”

 
VIDEO. Robert Tiderle: „Primele presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”

PAGINADEMEDIA LIVE. CEC a renunţat la contractul cu Papaya la începutul acestei săptămâni, dar presiuni au fost şi în trecut, a spus Robert Tiderle, fondatorul agenţiei, la Interviurile Paginademedia LIVE.

Publicitate

Mai exact: după mitingurile de la începutul lui 2017, la care Tiderle a participat, în Piaţa Victoriei. Robert Tiderle purta "marionetele" cu hainele de zeghe (haine rămase ca recuzită de la reclamele Digi cu ocnaşi, pentru care Papaya lucra).

"Digi nu mi-a spus absolut nimic", a povestit Tiderle. Nu la fel s-a întâmplat cu CEC Bank:

Robert Tiderle, la Paginademedia LIVE:

"Prima insistenţă a conducerii CEC Bank să fiu dat afară a fost atunci, după o emisiune la Antena 3 la care Papaya a fost subiectul principal. Nu-mi place cuvântul „linşaj” mediatic. Şi atunci, conducerea CEC a zis „pas”, nu facem aşa ceva. De aceea zic că ceea ce s-a întâmplat acum poate are legătură cu o presiune dementă pe care nu o puteam vedea.

Trăim nişte vremuri atât de aberante încât deciziile fie ele de business sau de onoare nici nu mai pot fi judecate la modul în care le judecam înainte."

Presiunile politice asupra CEC Bank

Robert Tiderle: „Timp de 10 ani totul a mers bine, sper să depăşească acest moment care nu are nicio legătură cu prestaţia lor de marketing sau de comunicare.

Eu o văd ca pe o presiune politică dementă şi e păcat că munca unor oameni de 10 ani s-a năruit doar pentru că demenţa repet, şi aici îmi asum toată răspunderea, a unor politicieni, a făcut ca şi o instituţie, fie şi ea de stat să atragă atâtea neplăceri, doar pentru că o agenţie a acestei instituţii a exprimat că are o altă dorinţă politică.

Îmi asum ce zic. Presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au existat de ani de zile. Au rezistat fără probleme, doar că această schimbare, acest #cedez vine de la o presiune dementă care ne-a fost sugerată la nivelul conducerii PSD. Nu a mai fost diplomaţie, s-a pus ciubota pe grumazul CEC-ului şi oamenii nu au avut de ales, fără să prevadă că brandul, angajaţii se duc pe apa Călmăţuiului, un râuşor din Teleorman.”

Despre efectul deciziei CEC Bank asupra brandului CEC Bank:

"Un anumit tip de public va fi afectat. Publicul tânăr, urban, care e interesat şi de altceva decât de economii şi bani la ciorap. Ei au depăşit momentul acesta, au avut anul trecut dacă nu mă înşel cel mai mare profit al lor.

Evident, exista această nevoie de a te adresa unui public mai tânăr, mai activ şi asta am încercat să facem cu ultima campanie. E, acum cred că acest public este acum confuz.

Îmi doresc ca CEC Bank să depăşească momentul ăsta şi să devină banca de alaltăieri."

Despre efectul asupra Papaya:

"Ca imagine, nu noi am avut de suferit. Ce părere ar fi avut colegii mei dacă eu aş fi acceptat să tac şi să iau banii?", a spus Tiderle. Ştii ce rămâne la final? Eu şi părerea mea despre mine.

Despre reclama Transavia Domnilor, treziţi-vă, pe care a realizat-o:

"Simplul fapt de a-ţi asuma astfel de mesaj merită tot respectul. Este cel mai de succes proiect pe care l-am făcut vreodată, vorbind de viralizare."

Un business trebuie condus si avand un set de principii. Daca sunt respectate, nu are cum sa dea gres. Transavia este un business de familie. Cred ca si dacă ar fi făcut maşini, troleibuze, ar fi avut acelaşi succes.

A fost o licitaţie şi, cel puţin pentru noi, a funcţionat pentru că ne-au chemat la ei la sediu. Să vezi cu ochii tăi cum stau lucrurile în realitate. Acolo, lângă Alba Iulia, la Ciugud, unde se află Transavia, pare că este o altfel de Românie. Dacă mai mulţi ar fi luat deciziile precum familia Popa, România ar fi arătat altfel."

Despre retragerea clientului CEC Bank, despre reclamele făcute de Papaya - Transavia, Salvaţi Roşia Montană (cu Maia Morgenstern), Savana - despre industria de publicitate, dar şi despre intenţia de a intra în politică, în interviul acordat Paginademedia.ro de Robert Tiderle.

VIDEO. Robert Tiderle, fondatorul Papaya Advertising, la Interviurile Paginademedia LIVE:

Citeşte şi: VIDEO. Prima campanie CEC Bank după ce au rupt contractul cu Papaya. Smiley este vocea

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ghe Ghe
    Industria cresterii de pasari este foarte murdara si imorala. Nimic nu este in regula acolo. Mai urmariti niste documentare.
  • mihai mihai
    Spotul cu pricina, zic eu ca are un mesaj mai ascuns dar extrem de periculos. Ni se sugereaza ca pana la unire au fost principii, valori iar dupa unirea doar cativa ( ex, crescatorul de pasari) au mai respectat aceste valori! Inclusiv mesajul final " Daca mai multi ar fi facut lucrurile asa cum trebuie, Romania ar fi aratat altfel" duce la aceasta idee cand este pus in acest context. Sa intelegem ca oamenii cu principii si valori...le cam miroase urat unirea, nu? Hm! Nu e bine Papaya, nu e bine! De ce ar dori un privat sa finanteze un astfel de mesaj?
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    De fapt reclama pentru Transavia este recepționată greșit.

    Mesajul dorit: „Pe vremuri lumea nu era atât de ahtiată după bani, iar cei ce produceau erau conștienți că produsul său, în cazul de față păsările, există pentru a hrăni lumea, nu pentru a umple buzunarele oamenilor”.

    Mesajul receptat: „Niște ciudați în adunarea în care s-a votat unirea îndemnau oamenii să se gândească la bani.”

    Acum 100 de ani niște oameni au făcut un stat puternic, mai multe provincii s-au unit pentru a face un stat care să conteze mai mult în regiune, atât politic cât și economic.

    Ne doare că nu suntem conduși de niște oameni care să ne merite, însă nu scindarea acestui stat este soluția ci o prezență mai mare la alegeri și redeșteptarea conștiinței unor politicieni.
  • dana dana
    V-au facut reclama. Am remarcat multe din campaniile Dvs. Nu stiam cine le face. Acuma stiu. Iar cea pentru Transavia.... jos palaria. Nu Dvs. aveti de pierdut.
  • Varanu' Varanu'
    @ Liviu sora. Perfect de acord! Daca esti multinationala cu contract de publicitate la A3.6 sau RTV si te injura badea, ciutacu sau gadea spui exact ca tine: "Cum durerea mea sa ii platesti pe cei care te injura? Asa ar trebui sa pateasca toti mancatorii astia de *** turcesc. Eu sa fiu la conducere le-as inchide rubinetul la toti"... Sau la multinationale nu-i valabila chestia asta?
  • Liviu sora Liviu sora
    Se mai intampla si lucruri bune. Cum durerea mea sa ii platesti pe cei care te injura? Asa ar trebui sa pateasca toti mancatorii astia de *** turcesc. Eu sa fiu la conducere le-as inchide rubinetul la toti. Iau bani de la stat si apoi injura statu.
  • papa yaaaa papa yaaaa
    Ups...daca un client renunta la kakaya atunci e bai mare. Dar cand kakaya indeamna clientii sa iasa de la rtv si antena 3 cum o fi? Ce ipocrit!
  • geo geo
    Io eu cunosteam doar de existenta Călmățuiului de Buzău-Brăila.
    Dacă există și alt Călmățui - de Teleorman - mea culpa...bravo, Robert Tiderle, cunosti geografie si esti bun de politician...pe listele USR sau partidului lui Ciolos.
  • raluca urseanu raluca urseanu
    Bravo Domnule Tiderle pentru munca pe care o faceti!
    Spotul pentru Transavia este genial!!!
  • Io Io
    https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2ul_C%C4%83lm%C4%83%C8%9Bui_(Teleorman)
    Greu cu cautatul asta...
  • geo geo
    Robert Tiderle folosește destul de des cuvinte precum ”demență” dar habar nu are pe unde curge ”apa Călmățuiului, un râușor din Teleorman.” Vai si de campanii a facut, ce succes a avut dar nu stie că râul Călmățui nu are nicio treabă cu Teleormanul și că se varsă în Dunăre undeva prin județul Brăila. Robert, dacă nu stăpânești anumite chestiuni, nu le mai exprima...pentru că îți arăți limitele intelectuale.

Trimite un comentariu

sus