Skip to main content

VIDEO. Topul ADC. Cele mai bune campanii publicitare ale lunii mai: Vodafone, KFC şi Rigips Super Top

 
VIDEO. Topul ADC. Cele mai bune campanii publicitare ale lunii mai: Vodafone, KFC şi Rigips Super Top

TOP ADC LUNA MAI. FCB Bucureşti, McCann şi Friends sunt agenţiile care au dat cele mai bune campanii din luna mai, potrivit topului ADC. Acestea au semnat campanii pentru Vodafone, KFC şi Rigips Super Top.

Publicitate
  • FCB Bucureşti a semnat cea mai bună campanie a lunii mai pentru Vodafone. Spotul care promovează Vodafone Istoria, o nouă secţiune din aplicaţia educativă pentru mobil Biblioteca Digitală. Proiectul a fost gândit de Andrei Mihăilescu, copywriter şi Sorin Tofan, art director.

Biblioteca Digitală este un proiect desfăşurat de Vodafone în parteneriat cu Editura Humanitas. Noua secţiune a aplicaţiei îşi propune să prezinte lecţiile din programa de Bacalaureat de la istorie sub forma unor benzi desenate.

  • McCann a semnat campania care s-a clasat pe locul doi pentru KFC. Cei de la McCann au gândit o campanie tot pentru liceeni. Astfel, tinerii intră într-o aplicaţie în care rezolvă probleme de matematică, iar pentru fiecare exerciţiu rezolvat corect primesc o monedă vituală. Studycoin-urile strânse în cont pot fi valorificate apoi în dicount-uri pentru produsele de la KFC.

  • Pe locul trei s-a clasat proiectul semnat de echipa celor de la Friends pentru Rigips Super Top. Theodor Chiripuci, copywriter şi Cristina Cazacu, art director au gândit campania sub forma unei melodii, care îl are ca personaj principal pe meşterul Zinedine Zidar, interpretat de standup-erul Alex Mocanu.

Menţiuni:

  • Leo Burnett a semnat campania care a obţinut prima menţiune pentru Telekom. În campania No Romanian Left Behind, Telekom l-a trimis pe Deliric în Romania din Pennsylvenia, SUA.
  • Cake a semnat campania Paid to do Nothing pentru Iron Hostel. Mai exact, un anunţ de angajare care a circulat recent în online. A fost semnată de Arpad Peter, art director şi Cătălin Marian, copywriter.
  • Rusu+Borţun a semnat o campanie pentru Europa FM. Corectăm până rămâne doar adevărul a fost semantă de Eugen Preda, art director şi de Andrei Păduraru, copywriter.

PRINT

  • Pe primul loc în print găsim coperta DoR #32, cu o sculpturǎ Sleepless Codruţa realizată de Lea Rasovszky şi fotografiată de Alex Gâlmeanu.

Ei spun că “ideea s-a născut din discuţiile despre Laura Codruţa Kövesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – un personaj-simbol, care a ajuns să fie sinonim cu instituţia DNA şi cu lupta anticorupţie, un om căruia mulţi i-au ridicat şi demolat statui.”

  • Black Button Books ocupă cea de-a doua poziţie a acestei secţiuni cu campania Citeşte ceva mai bun. A fost realizată de Friends. La această iniţiativă de încurajare a cititului au contribuit creativii Theo Nistor, art director şi Theodor Chiripuci, copywriter.

  • Pe locul trei se află o serie de printuri semnate de o echipă freelance pentru World Vision. Încurajează un agricultor este un proiect care îşi doreşte să promoveze înscrierile la Liceul Agricol şi să scoată în lumină o ocupaţie încă necesară şi relevantă. Echipa de lucru este formată din Ioana Gheorghiţă, brand strategist, Mihai Costache, senior copywriter şi Adrian AGI Ioţa, senior art director / ilustrator.

TV, RADIO, Out of Home

  • Pe primul loc la toate cele trei categorii TV, radio şi outdoor s-a clasat Headvertising cu Faci aşa, c-aşa fac toţi? pentru ING Bank. Campania încurajează oamenii să îşi mute salariul la ING. Este semnată de Augustin Krysta, copywriter si Teodor Minea, art director.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus