Skip to main content

Ce înseamnă revenirea Radio Europa Liberă în România? Ioana Avădani, CJI: O infuzie de jurnalism factual sau de comentariu decent şi competent ar fi bine venită

 
Ioana Avădani
Ioana Avădani

Radio Europa Liberă îşi anunţă din nou prezenţa în România, la 10 ani după ce a decis să se retragă. Radio Europa Liberă, companie media finanţată de Congresul Statelor Unite, a făcut anunţul zilele trecute.

Publicitate

Ce înseamnă această mutare? Ioana Avădani, director general al Centrului pentru Jurnalism Independent, a comentat pentru Paginademedia.ro decizia:

„Reluarea programelor pentru Romănia ale postului Radio Europa Liberă transmite un semnal foarte clar: interesul Statelor Unite pentru regiune, în general şi pentru România, în particular”, spune Ioana Avădani.

Nu aş lega această revenire de o îngrijorare specială faţă de situaţia democraţiei din România (există ţări în jurul nostru cu erodări mai vizibile şi mai avansate ale democraţiei), ci, mai degrabă, de o creştere a influenţei discursului iliberal cu influenţe sau pe canale din Est. Ca dovadă, interesul pentru România şi Bugaria”, a mai adăugat şefa CJI.

Ea spune în final că „o infuzie de jurnalism factual sau de comentariu decent şi competent ar fi bine venită, într-un spaţiu mediatic din ce în ce mai sufocat de părtinire şi dezinformare.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașul care zburdă pe câmpii Iepurașul care zburdă pe câmpii
    Ce ar fi să cumpere frecvențele Radio Europa FM?
  • Dana Dana
    Era si timpul sa avem si noi un radio decent !!! Ascult radio de dimineata pana seara, nu ma uit la tv si nu citesc ziare online cancan-iste! Radioul imi pare cel mai okay pe timp de munca, in masina, la serviciu, in vacanta, la iarba verde, urcari pe munte, plimbari cu bicicleta, in bucataie...etc. etc. e decent si cu adevarat de atmosfera buna! Sa ne traiesti dragul nostru RADIO !!!
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Mi-i şi imaginez pe frumoşii & liberii de prin pieţe cumpărându-şi câte un tranzistor de la anticariat, baricadându-se în dormitor şi ascultând la radio, de sub plapumă, ştirile Frii Iurop despre cele mai recente izbânzi ale lui DeNeAaa Săvinăsăvăia în lupta-i neostoită cu The Red Plague.
  • Micuța din articol Micuța din articol
    Ca să răspundem întrebării din titlu: Înseamnă că structurile deja trimise nu mai fac față distracției. În rest, îmi place denumirea "centrul pentru jurnalism independent". Și să mai zici că USA nu înseamnă Uniunea Sovietică Ailaltă. Sunteți penibili.
  • micutu de la 7 micutu de la 7
    E semnal clar ca se-mpute treaba in presa de la noi. Cu atatea dezinformari instigari manipulari si mizerii in mass-media viitorul n-arata bine. Si americanii nu fac nimic la intamplare. Nu stiu cine mai ascuta radio zilele astea poate ar fi suficient un site.

Trimite un comentariu

sus