Skip to main content

Decât o revistă şi BRD au lansat o platformă de învăţământ alternativ

 
Decât o revistă şi BRD au lansat o platformă de învăţământ alternativ

Jurnaliştii Decât o Revistă lansează un nou proiect editorial susţinut de BRD, Şcoala9.ro, ce va fi condus de Georgiana Ilie, din poziţia de redactor-şef. Scopul proiectului este crearea unui sistem alternativ de învăţământ, au anunţat reprezentanţii proiectului.

Publicitate

Şcoala 9 este un demers educativ dedicat elevilor din ciclul preuniversitar, părinţilor şi profesorilor acestora.

Potrivit reprezentanţiilor proiectului, acesta îşi propune să aducă în atenţia publicului câteva metode dedicate dezvoltării performanţei şi calităţii în educaţiei.

Ce conţine platforma:

  • Secţiunea Clasă, cu articole despre şi dedicate adolescenţilor
  • Secţiunea Laborator, în care sunt analizate metode de învăţare
  • Cancelarie, cu poveşti ai unor profesori din şcoala românească
  • Dezbatere, o secţiune în care sunt analizate teme diverse legate de educaţie, cu argumente pro şi contra, şi în care cititorii pot vota argumentaţia care i-a convins

Georgiana Ilie, redactor-şef:

"Şcoala9 este locul în care profesorii, părinţii şi copiii îşi pot recunoaşte viaţa de fiecare zi din şcoală. Naşterea unui nou sistem de educaţie – unul în care profesorii folosesc metode moderne de predare, în care elevii sunt pregătiţi pentru lumea de azi, în care părinţii sunt partenerii reali ai şcolii - nu se poate face fără implicarea activă a tuturor acestor părţi"

Cosmina Frîncu, Brand Communication Manager BRD:

„Platforma Şcoala9 a apărut ca idee atunci când am constatat că nu există un spaţiu public în care să se pună în discuţie idei moderne despre educaţie. Sigur subiectul este tratat şi de presă şi de mulţi experţi în educaţie sau ONG-uri, însă de multe ori pe canale diferite. Credem că este nevoie să construim o piaţă a ideilor despre educaţie care să pornească din interiorul sistemului, şi nu de la marginea lui sau creând o alternativă la el.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ilie de la scularie Ilie de la scularie
    @Biz
    Multumesc!
    In loc sa modernizeze scolile profesionale, Ecaterina Andronescu le-a distrus, iar acum suntem o tara de psihologi, avocati si filologi care se plang ca sunt baby-sitteri in Italia. Ne meritam soarta, si isi merita si ei soarta, ca au fost snobi si s-au dus acolo unde au crezut ei ca este o facultate "de viitor". Ce naivitate!
  • Biz Biz
    @Ilie de la scularie

    Mai bine spus nici ca se poate. Sper sa mai fie destui care gandesc ca Dumneavoastra in tara asta spalata pe creier nonstop de media, corporatisti si politicieni.
  • Ilie de la scularie Ilie de la scularie
    "demers educativ dedicat elevilor din ciclul preuniversitar"
    "o piata a ideilor despre educatie care sa porneasca din interiorul sistemului"

    Ce vrajeli ! Tinerii vor sa ia bac-ul !
    Acesti oameni sunt rupti de realitate, mai bine ar promova scolile profesionale, ca suntem o tara de licentiati care nu stiu sa faca nimic, si ne plangem ca sfarsim la capsuni in vest, ca muncitori necalificati.

Trimite un comentariu

sus