Skip to main content

Guerrilla a vrut să se audă şi la Cluj, printr-un post local. CNA a respins. Care au fost motivele

 
Sursa foto: Radio Guerrilla
Sursa foto: Radio Guerrilla

Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins, la limită, solicitarea Napoca FM, din Cluj, de a preluat emisia Radio Guerrilla în proporţie de aproape 96%.

Publicitate

CNA a discutat în şedinţa de astăzi o soliictare din partea Napoca FM, operat de Selmaco International, de a modifica structura postului radio, astfel încât aproape 96% din emisie să fie asigurată de la Bucureşti, de Radio Guerrilla.

„Informaţiile vor ajunge oricum la urechile Clujenilor. Noi cam pe această nişă ne-am dori să mergem. Nu vrem să evităm programul local. Ştim că este important şi vrem să o facem în continuare. Până la urmă nu e important microfonul de la care se dă această informaţie, părerea mea.


Clujenii ascultă Radui Guerrilla în mediul online, pe aplicaţie şi pe site, într-un număr foarte mare. Cu acordul dumneavoastră, am vrea să aibă posibilitatea să ascult şi în eter. Repet, ei oricum ascultă. Informaţiile locale vor fi acoperite în contiuare. Foarte multe nu se schimbă”, a argumentat reprezentantul Napoca Fm, prezent în faţa membrilor CNA, în şedinţa publică de astăzi.

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, a criticat solicitarea Napoca FM, spunând că, în felul acesta, Clujul îşi pierde un post local.

„Mi se pare jignitor să sacrificaţi un radio local, Napoca FM, pentru binele unei reţele. În acest moment, Clujul rămâne fără radio local, în schimb, cu 22 de reţele. Eu, unul, cred că Clujul are nevoie de un radio local şi nu am să votez aşa ceva.”

„Aţi încercat să ne convingeţi ce minunat ar fi pentru clujeni să asculte Radio Guerrilla, ceea ce mie mi se pare jignitor pentru foştii dumneavoastră ascultători. Veniţi să ne spuneţi că dumneavoastră aţi existat degeaba şi că de fapt clujenii mureau de Guerrilla”, a mai adăugat Herjeu.

În final, cinci dintre membrii prezenţi au votat „pentru”, în timp ce trei au fost „împotrivă”. Pentru ca o decizie să fie aprobată ar fi fost de cel puţin şase voturi. Au votat pentru: Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos. Împotrivă au fost Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.

Deţinătoarea licenţei Napoca FM este societatea SELMACO INTERNATIONAL SRL, ai cărei asociaţi sunt: Cotoc Decebal Victor – asociat principal – 70%, Vancea Mirela – 25% şi Kali Codruţa – 5%.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    @Gabriel Cristea: Radio Guerrilla este goarna psd-ului, ce ridica in slavi "marile realizari ale partidului"! Iar Mihai Dobrovolschi a ajuns mai rau ca Mircea Badea sau Mihai Gadea. Nu avem nevoie de asa specimene. BRAVO Radu Herjeu ca stopeaza psd-ul din a ajunge in Cluj!
  • Gabriel Cristea Gabriel Cristea
    @Nicu necolae, I stand corrected, Dar tot retele nationale sunt.
    "Domnul" herjeu, a postat acum doua zile pe pagina personala un mesaj prin care "explica" de ce nu a fost de acord cu transformarea acelui post de radio clujean intr-o frecventa guerrilla. Ii acuza pe cei de la radioul clujean ca for sa ii prosteasca pe fata pe membrii CNA.
    I-am dat un raspuns mai aspru, dar civilizat si bazat pe argumente, de ce at trebui sa existe guerrilla in cluj...azi surpriza...pagina personala a lui radu Herjeu este inchisa... unde am mai auzit noi aceasta tactica?
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Gabriel Cristea - Herjeu văd că votează doar cu Trinitas și Național dintre cele centrale.
  • Gabriel Cristea Gabriel Cristea
    Lucrurile sunt simple: guerrilla e in general anti psd. Radu Herjeu, o *** propusa de psd pt cna voteaza constant anti guerrilla.
    Ce ma deranjeaza la *** asta e ca nu isi asuma votul sau. Se ascunde mereu in spatele politicii "votez numai radiouri locale" atunci cand vine vorba de Guerrilla. Dar cand e vorba de alte radiouri, gen trinitas, Europa fm, voteaza contant cu nationalele.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    La Teleorman au reușit, prin Semnal 103,3.
  • Mircea Mircea
    Mai bine incercati la Teleorman..
  • Mircea Mircea
    Multam fain, nu avem nevoie de goarna PSD la Cluj
  • Radu Radu
    Uite că bunule mă învinge, ce să asculți pe guerilla, cum Dobrogea ridica în slăvi politicile partidului de la putere? Și azi ei vb de nu știu ce lege off shore. Mai bine fara, am inceput sa ascult tananana par ok, cu toate că aș vrea mai multa animație in timpul zilei
  • Alpha Alpha
    "Eu unul cred că Clujul" Mancati-ai vorba!
  • IO IO
    Daca nici clujul nu e capabil sa faca un post de radio profesionist si se inchina tot la mitici...

Trimite un comentariu

sus