Skip to main content

Micutzu: "Cel mai probabil o să plec din ţară. Am ajuns un popor care nu este mişcat de nimic tragic"

 
Micutzu: "Cel mai probabil o să plec din ţară. Am ajuns un popor care nu este mişcat de nimic tragic"

VIDEO. Paginademedia LIVE. "La un moment dat, dacă o să vreau o familie, probabil o să aleg altă ţară, nu o să vreau să rămân aici". Nu, nu este o glumă, chiar dacă vine de la comediantul Cosmin Nedelcu - Micutzu.

Publicitate

Cosmin Nedelcu - Micutzu, la Interviurile Paginademedia LIVE:

"E o situaţie foarte serioasă acum şi mi se pare că ar trebui să o tratăm toţi foarte serios. Pare că am ajuns un popor care nu este mişcat de nimic tragic, exact cum s-a întâmplat cu baiatul de la Braşov de acum două zile, lucru care nu a mişcat aproape pe nimeni.

Eu sunt bine din punct de vedere financiar, dar asta nu e tot. (...)

Nu sunt doar un comediant. Sunt şi un om care plăteşte taxe şi care încearcă să îi fie bine, şi nu numai lui.

Asta e problema în ţara noastră: că, de obicei, încercăm să ne fie bine doar nouă. La alţii nu prea ne gândim. Şi asta e valbil în orice domeniu: în stand-up, în teatru, peste tot!

Fiecare îşi vede interesul şi abia apoi se gândeşte şi la altul."

Despre planurile lui Cosmin Nedelcu, dar şi despre un episod din trecutul lui, când a trecut printr-un episod de depresie, în continuare:

"Am fost un om destul de naiv mult timp şi am avut senzaţia că oamenii sunt buni şi florile miros frumos. Fals!"

Micutzu - un profesionist al comediei, a povestit pentru Paginademedia LIVE cum a trecut peste momentele în care a simţit depresia.

Cosmin Nedelcu - Micutzu:

„Din frustrări pleacă şi depresia. Dacă nu cumva le canalizezi frustrările alea altfel. La mine depresia majoră a venit după terminarea facultăţii când am realizat că din grupul ăla compact şi mişto de oameni care ar fi trebui să mute munţi, fiecare din acel moment înainte se va îngrijora de sine şi grupul nu va mai exista şi fiecare trebuie să facă ce poate ca să supravieţuiască.

Şi atunci a fost un impact direct, din plin cu realitatea.

Eu am fost un om destul de naiv mult timp şi am avut senzaţia că oamenii sunt buni şi florile miros frumos şi viaţa era extraordinară. E fals.

Nu am mai avut momente în care să simt că fac ceva care contează, ceea ce era destul de important pentru mine şi am muncit de atunci să fac ceva care contează.”

Şi în perioada aceea în care erai într-o stare depresivă, tu făceai stand-up?

Micutzu: „Da, şi lumea nu se prindea pentru că nici eu nu ştiam exact ce am. A fost prima oară când m-am întalnit cu depresia şi nu ştiam exact ce e. Dar dacă reuşeşti să identifici şi să ajungi la sursa problemei e mai uşor. Din păcate am realizat asta după un an, dar am tras de mine destul de mult şi am reuşit până la urmă

Stand-up-ul nu m-a ajutat în perioada aia pentru că era doar un venit constant şi nu simţeam să fac ceva care contează. Chiar aveam senzaţia că noi schimbăm lumea. După ce mi-am dat seama că sunt într-o mare depresie mi-am adus aminte de ce am învăţat în facultate şi asta m-a propulsat cumva şi am ieşit din starea de depresie.”

VIDEO 1. Cosmin Nedelcu - Micutzu, despre episodul de depresie

Micutzu a spus: „Cel mai probabil o să plec din ţară. Lucrurile sunt grave şi mie se pare că nu conştientizăm asta

"E o situaţie foarte serioasă şi mi se pare că ar trebui să o tratăm toţi foarte serios", spune Cosmin Nedelcu. Comediantul vorbeşte serios despre o posibilă plecare din ţară, în viitor.
Cosmin Nedelcu - Micutzu, la Interviurile Paginademedia LIVE:
„Cel mai probabil, la ce se întâmplă, o să plec din ţară. Cel mai probabil asta o să fac.
Nu, nu e o glumă, e o situaţie foarte serioasă şi mi se pare că ar trebui să o tratăm toţi foarte serios. Mi se pare că am ajuns un popor care nu este mişcat de nimic tragic, exact cum s-a întâmplat cu baiatul de la Braşov de acum două zile, lucru care nu a mişcat aproape pe nimeni. Mi se pare incredibil.
În contextul ăsta, mă bucur că lumea mă place şi că vine la show-uri, dar e clar că nu o să fie de ajuns şi poate că la un moment dat, dacă o să vreau o familie, cel mai probabil o să vreau să aleg altă ţară, nu o să vreau să rămân aici.

Eu mi-am setat anul trecut că în 5 ani, deci mai am patru.

Nu se trăieşte bine din stand-up?

Cosmin Nedelcu - Micutzu: "Nu asta e problema. Eu sunt bine din punct de vedere financiar, dar asta nu e tot.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt grave acum şi mie se pare că nu conştientizăm asta.

Aş fi un idiot ipocrit dacă m-ar interesa doar partea financiară şi nu m-ar interesa şi ce se întâmplă cu fraţii noştri care mor prin spitale sau nici măcar nu ajung acolo.”

Ieşi la manifestaţii, în Piaţă?

Cosmin Nedelcu - Micutzu: "Da, mai ies. Nu cred că rezolvă mare lucru, dar tot ies. Asta pot să fac. Altceva, din păcate, nu prea pot."

Ai o influenţă...

"Eu o perioadă vreau să îmi fac meseria şi atât. Oamenii vor să audă lucruri amuzante de la mine, şi cu asta mă voi ocupa.(...)

Deocamdată nu am găsit soluţia cum pot eu, Cosmin Nedelcu, un cetăţean al ţării ăsteia, să mă exprim, în momentul în care ceva nu îmi convine.

Pentru că eu nu sunt doar un comediant. Sunt şi un om care plăteşte taxe şi care încearcă să îi fie bine, şi nu numai lui.

Asta e problema în ţara noastră: că, de obicei, încercăm să ne fie bine doar nouă. La alţii nu prea ne gândim. Şi asta e valabil în orice domeniu: în stand-up, în teatru, peste tot!

Fiecare îşi vede interesul şi abia apoi se gândeşte şi la altul.

VIDEO 2. Cosmin Nedelcu - Micutzu, despre planurile de a pleca din ţară

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Micutzu - Cosmin Nedelcu, AICI

Citeşte şi:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    E si asta vedeta ceva ca mi-a scapat, am dormit prea mult? Face stand-up? Adica oricine ia microfonu si incepe sa spuna nimic face stand-up? Daca astia sunt tinerii care vin din urma sa evoluam si sa-i inlocuiasca pe batranii comunisti...mai bine trecem Nadlacu de la dreapta la stanga. Plange cineva ca pleaca asta din tara? Nu inteleg cum in era internetului poti sa spui ca faci umor sau ca faci ce au facut altii ca Seinfeld sau Carlin sau Iglesias (Gabriel nu Enrique). Daca n-am sti de aia, as zice. E ca si cum fotbalistii nostri ar zice ca joaca fotbal, fara sa vezi ce joaca Barcelona.
  • Miriam Racord Miriam Racord
    Ar fi bine să meargă într-o altă țară pentru că poate veni cu idei noi și cu glume noi. Vizitarea Londrei l-a făcut să „creadă în schimbare”! :)
  • V V
    Ce stie el sa faca, pentru a-si construi o viata noua in strainatate? Ori face un curs de bucatari, ori isi gaseste si el un Mister Pink.
  • monica monica
    Este usor sa-ti faci o impresie buna despre o tara atunci cand esti turist, dar daca traiesti acolo si incep sa curga facturile, se schimba lucrurile. Kempes de la Cargo se dusese in Australia, Minculescu de la Iris se dusese in Germania, ambii s-au intors.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    De câteva minute, de când am citit articolul ăsta, simt că viaţa mea nu mai are sens. Cum să mai pot trăi după ce am aflat că un supraponderal care, foarte original, îşi spune Micuţul, vrea să plece din ţară?

    Cel mai probabil, Las Vegas îl aşteaptă cu braţele deschise, să-l scoată odată la pensie pe expiratul ăla de Seinfeld.

    A, şi apropo de plecatul din ţară ca soluţie la toate relele de aici. Nu-şi pune chiar nimeni întrebarea ce se întâmplă cu o ţară de sub 20 de milioane, cînd 4-5 milioane dintre locuitorii ei, exact din pătura activă şi tânără, imigrează? Dar e mai simplu să schelălăim lozinci prin pieţe şi pe net şi să dăm tot timpul vina pe "penali", fără să vedem că ţara asta şi-a făcut singură hara-kiri, cel puţin din 2007 încoace.
  • Adeziv Sclipitorul Adeziv Sclipitorul
    Mai fumezi treburi?
  • Ramona Ramona
    Da, il cred, visul lui este sa traiasca in Iran, acolo oamenii sunt foarte miscati, sau la Londra unde nu mai spun de teroarea in care se traieste, sau in Suedia unde impozitul este 60%, sau in Norvegia unde ii vor fi luati copiii doar pentru ca nu se hraneste sanatos, sau la Paris unde oamenii se considera curajosi doar pentru ca folosesc transportul public. Mai ce sa zic, iarba este mai verde de cealalta parte a gardului.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Banii de la Voiculescu sunt buni, la fel si banii PNL-istilor. Mai lasa vrajeala, grasane! Toti o ard cu plecatul din tara... drum bun si cale batuta.
  • Marius Marius
    Micutule, dacă aveai coloana vertebrală nu lucrai pentru Voiculescu!!!! Așa că lasă-ne!!!!
  • mile mile
    Rade cineva la glumele lui? Eu prima data am crezut ca e rapper sau cantaretz de manele.
  • ana ana
    total de acord. si eu mi-am propus ca in doi, cel mult trei ani, sa plec.

Trimite un comentariu

sus