Skip to main content

VIDEO. Zinedine Zidar, cel milionar. În vizualizări. Glet viral în ritm de hip-hop

 
VIDEO. Zinedine Zidar, cel milionar. În vizualizări. Glet viral în ritm de hip-hop

Spotul video Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut, gândit pentru brandul Rigips Super Top, a depăşit pragul de 1,5 milioane de vizualizări pe Youtube. Proiectul a fost semnat de agenţia Friends.

Publicitate

Personajul principal al poveştii este meşterul Zinedine Zidar, jucat de comediantul Alex Mocanu. Acesta interpretează, timp de două minute şi jumătate, pe o coloană sonoră hip-hop, versuri şi rime inspirate din limbajul "meşterilor zidari".

Teodor Chiripuci şi Cristina Cazacu, din poziţia de copywriter, respectiv art director ai agenţiei Friends, au gândit campania sub forma unei melodii. De asemenea, versurile au fost scrise de Teodor Chiripuci şi Alex Mocanu.

Potrivit reprezentanţilor agenţiei, spotul a fost urmărit, în total, aproximativ 3 milioane de minute. Acest lucru echivalează cu o perioadă de aproximativ 6 ani de difuzare în buclă.

Eugen Suman, creative director FriendsTBWA:

„E reconfortant să primeşti un brief care-ţi lasă libertatea creativă să ieşi din normele categoriei şi să propui o soluţie îndrăzneaţă. Declanşatorul a fost faptul că aveam nevoie de minimum 2,5 minute pentru a putea prezenta toate beneficiile-cheie ale produsului, aşa că am pus tot ce trebuia să spunem despre produs în rime hip-hop şi ne-a plăcut ce-a ieşit.

Scriptul şi strategia de comunicare au fost foarte bine primite şi de client, aşa că #zidsifacut, ne-am pus şi noi pe treabă şi a ieşit piesa asta muzicală, aproape reclamă. Nu «regletăm» nimic.”

Oana Davidoglu, marketing manager Saint-Gobain Rigips România:

„Ȋn brieful către agenţia de publicitate nu treci o piesă muzicală despre glet şi pereţi pentru digital la „deliverables”.

Te înfioară diferenţele dintre videoclip-ul muzical viral şi o reclamă „cuminte” (avem şi din acelea) din propunerea primită de la agenţie, dar tocmai asta ne place la echipa noastră din agenţie – nu vine cu soluţiile „standard” la care ne aşteptăm şi ne surprinde în mod repetat. Şi pe noi şi publicul ţintă pe care-l vizăm.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Inainte se faceau spoturi haioase cu umor si care prindeau. De la o vreme toate au devenit standard plate uneori agasante sau aiurea si fara nimic cu care sa te agate si nu-mi dau seama de ce. Asta e singurul care mi-a adus aminte de ce spoturi se faceau pe vremuri in ultimii ani. Spotul la Rexona cu Halep e si el haios datorita Simonei care e foarte naturala.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    e mishtoc. diferentiaza produsul.
    il asteptam pe statii.
    o promotie ceva(?), gen un trafalet mic-mic la sac, pentru intins mushtaru'.
  • George George
    mare branza, consider ca etalonul pentru un videoclip bun pentru youtube este de 5Mil, chiar si asa depinde cum acest 1,5mil a fost facut?? a fost fortat? mi-a dat reclama reclama reclama obsesiva da click daca nu dai click nu poti sa vezi articolul si alte magari dastea?

Trimite un comentariu

sus