Skip to main content

Comentoarea TVR Alina Alexoi, în timpul europeanului de Gimnastică: „Mi-a fost ruşine pentru situaţia de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche...”

 
Alina Alexoi, jurnalist la TVR
Alina Alexoi, jurnalist la TVR

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi s-a plâns în direct, în timpul finalelor, că a ajuns să comenteze evoluţia gimnastelor prin telefon şi nu prin căştile de comentator, cum se întâmplă în mod normal.

Publicitate

„Vreau să ştie toată lumea: comentez la telefon. Aş vrea să ştiu unde e greşeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greşit sau nu. Nu e deloc uşor, e frustrant, oamenii e bine să ştie adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aş vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorţit.”, a spus jurnalista în direct, notează Gsp.ro.

„E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căşti la monitor şi eu sunt pe telefon. Mi-a amorţit urechea. Nu mai am mâini să caut informaţii, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu", a spus Alina Alexoi în direct.

Ulterior, jurnalista a reveni şi cu o postare pe Facebook:

„Azi mi-a fost ruşine pentru situaţia de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche... să auzi " asta e, comentezi la telefon!" Cand toti ceilalti 16 comentatori aveau căştile pe urechi, vorbeau relaxaţi şi zâmbeau, eu trebuia să accept..."Suntem din Romania şi asta e situaţia" ...Vreau mai mult, vreau normalitate!”, a notat jurnalista.

TVR, reacţie: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil”

În urma scandalului, TVR a reacţionat printr-o poziţie în care Dragoş Bocanaciu, şeful departamentului, menţiona că se va declanşa o cercetare pentru a afla cine este responsabil pentru „procedura acestui incident neplăcut”.

Dragoş Bocanaciu:

„Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”

Poziţia integrală a TVR, în continuare:

„În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele :

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la

Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Goldberg Goldberg
    ...si alte 3 luni sta la ea acasa, in DevA! Ar fi putut sa fie alaturi de ea un producator, daca nu era disperata ea, sa fie doar ea.....dar nu a vrut ea; ea, eroina! :)))
    O pauza nu i-ar strica....ma gadesc ca poate se aduna, daca nu, poate se regaseste in alte parti! Comportamenul dobitocesc, ma face sa cred ca ea nu face 2 bani....o BabaCloanta...ihhh
  • mila mila
    eh a vrut si ea reclama
    o matura tvr curand gata
  • johhny bravo johhny bravo
    Cris, nu e nicio ura. Daca tu te dai jurnalist in secolul 21 si n-ai niste nenoricite de casti la telefon, inseamna ca nici macar amator nu esti, esti zero. Iar daca ai probleme de sunet, renunti. Zici ca nu poti, nu te dai martirul presei in public.
    Iar daca iti asumi sa comentezi un eveniment, atunci da, trebuie sa le stii pe toate. Asta ti-e meseria, pentru asta esti platit. Da, nu e pentru oricine. Nu te duce mintea, lasa-te de meserie. E simplu. Topescu cum naiba facea transmisii in direct cu informatii de pe hartie, fara telefon? Pai avea cap si talent.
  • Silvia Silvia
    S-a plans in direct? Asta e lipsa de profesionalism, telespectatorii nu trebuie sa afle ca tu ai amortit, lor trebuie sa li se ofere programul pe care il asteapta. Imi amintesc de Teo Trandafir si Mircea Badea cand faceau matinal impreuna si se plangeau non-stop ca se trezesc la 3 dimineata. Ce vroiau, sa le faca telespectatorii statuie? Exista alt context pentru astfel de plangeri. Chiar o fi fost o problema tehnica, nu inseamna ca au trimis-o acolo cu mainile in buzunar sa se descurce singura.
  • Cris Cris
    Ura asta nefondata pentru TVR si oamenii de acolo va face sa scrieti numai tampeni!!! Auzi, ea e de vina ca n-avea castile telefonului personal. Despre asta e vorba aici? Telefonul personal si accesoriile lui fac parte din aparatura televiziunii? E normal sa comentezi LA TELEFON? Voi va ganditi cum se aude? Si bineinteles ca isi cauta informatiile si in timpul transimisiunii. Traim in era vitezei si a digitalizarii! Nu poti sa le stii pe toate...
  • Arsenie T. D. Arsenie T. D.
    Reactia conducerii este de un ridicol monumental. Eu inteleg de aici ca o fată alintata s-a suparat pe toata lumea ca a uitat sa isi ia casca cu ea si nu au vrut aia rai sa ii dea alta casca. Faceti cercetare administrativa si amendati telefonul. Eu așteptam un raspuns concret al conducerui de exemplu sa o dea afara pe răsfățată, dar ti-ai gasit. Condamnatii penali care conduc de facto tvr sunt ocupați sa sifoneze bani. Sportul e o vaca buna de muls si nu te poti certa cu aia care iti colecteaza spaga, nu-i asa?
    Cu vesnicul cuplu in rele, Zgabercea si Demeter, nu va asteptati la altceva de la instituția calarita de armatele lui Dragnea, Ghita si compania de paraziti infometati. Curg procesele, costa avocatii, ce am mai putea comenta? Mai bine ne abtinem ca oricum nu ajuta la nimic trancanitul. Bocanaciu, mai bine taceai ca filozof ramaneai.
  • didi didi
    fac astia un scandal de zici ca se mai uita cineva la tevere... lumea s-a uitat pe eurosport, ca de obicei.
  • geo geo
    Eu nu prea inteleg de TVR transmite competitiile ”acoperite” si de Eurosport.
    Apropo, ar fi interesante niste audiente...
  • mile mile
    Da ce se intampla cu livia pila de la tevere? NU a aparut sa-si dea cu parerea? O fi in concediu sau nu a vazut? Rog pe cineva sa o anunte.
  • johhny bravo johhny bravo
    In tvr colcaie stupiditatea.
    - exista headseturi cu fir sau bluetooth, nu trebuie sa tii telefonul la ureche, de la 100 de lei gasesti peste tot
    - tu iti iei informatiile de pe telefon? In timpul competitiei?? Nu te documentezi dinainte???
    - se "declanseaza" o ditamai "cercetare administrativa"! Moaaamaaa. Caragiale ar muri de invidie sa vada ceva asa de pompos. Transmisia aia avea un producator. Ia da-i un telefon si intreaba-l. Dureaza fix 5 minute si nu mai declansezi nimic, sefu.
  • houette houette
    Bocanaciu a ajuns sef la sport la TVR ??? Dumnezeule Mare!! Atunci nu ar trebui sa ne mai mire nimic pe lumea asta in ceea ce priveste tvr! Voi realizati ca Bocanaciu ocupa functia pe care a fost Cristian Topescu????
  • Alin Alin
    Stiu ca e penibil, dar oare la telefonul acela nu putea sa isi puna niste casti jack cu microfon si sa continue comentariul? Intreb si eu...
  • marian marian
    Sa fim seriosi taci din gura , daca erai o comentatoare de clasa erai pe la digi sau telekom dar e mai bine la tvr ca si asa iei salariul degeaba acolo nu te da nimeni afara nu te mai vaita ca nu tine
  • Adeziv. Adeziv.
    Felicitări Alina, ai avut curaj.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Bocanaciu are cel puțin 8 ani de când conduce departamentul sportiv...

Trimite un comentariu

sus