Skip to main content

Gazeta Sporturilor trece oficial la Ringier. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

 
Gazeta Sporturilor trece oficial la Ringier. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția dintre Intact și Ringier Sportal pentru tilul Gazeta Sporturilor, potrivit unui comunicat al instituției.  

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, spun reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Publicitate

Reamintim că la începutul lunii iulie, Intact a anunțat vânzarea Gazetei Sporturilor către o societate nou-înființată, Ringier Sportal, în care acționari sunt compania elvețiană Ringier și compania bulgară Sport Media Group (detalii, AICI). 

La scurt timp după vânzare, Cătălin Tolontan, redactorul-șef, a anunțat că renunță la conducerea editorială a publicației, pentru a prelua o altă funcție în cadrul Ringier, tot în zona editorială.

„Vom continua să lucrăm la investigații, care se vor extinde ca domenii de interes și vor merge pe blog, pe GSP și în publicațiile Ringier”, spunea Tolontan la momentul anunțului. 

Tolontan: „Voi încerca să contribui, în Ringier, începând cu Libertatea, la confirmarea unei noi vițe de ziariști. Puștii de la Ringier sunt deja lansați, au nevoie de propria exigență, de încredere în sensul efortului și în viitorul profesiei. Munca va fi una de coordonare jurnalistică.”

Locul său a fost luat de un alt jurnalist al ziarului, Cătălin Țepelin (pe larg AICI). Tolontan alături de Mirela Neag și Răzvan Luțac au semnat deja o serie de investigații în paginile ziarului Libertatea. 

Comunicatul integral al Consiliului Concurenței, în continuare: 

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL a achiziționat activele aferente desfășurării activității ziarului Gazeta Sporturilor.

Activele achiziționate sunt folosite pentru diferite activități precum tipărirea și vânzarea ziarului Gazeta Sporturilor, vânzarea de spațiu publicitar în varianta tipărită a ziarului, precum și în varianta online etc.

Ringier Sportal SRL este o companie ai cărei asociați sunt Ringier AG și Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituită conform legislației din Bulgaria.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.
Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și:

Ringier a cumpărat Gazeta sporturilor. Tranzacția, anunțată oficial

CULISELE tranzacției Ringier - GSP. Cum a ajuns bulgarul Stilian Shishkov să cumpere ziarul împreună cu Ringier. Trei case de pariuri au vrut GSP

Tolontan, despre tranzacția GSP - Ringier: „E o zi bună pentru meserie, într-o vreme în care jurnalismul primește mai ales vești rele”

Tolontan renunță la conducerea editorială a Gazetei, pentru o altă funcție în Ringier. Un alt Cătălin îi ia loculAutor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Avand in vedere ca Ringier este noul proprietar Gazeta Sporturilor (dupa 18 ani in care apartinea de trustul Intact), eu ma astept sa fie si un rebranding/o relansare a Gazetei Sporturilor din toamna sau anul viitor (ca aici e nevoie de multi bani). Si de asemenea ma mai astept sa plece si Ovidiu Ioanitoaia de la Gazeta Sporturilor si sa fie un alt jurnalist sportiv director al ziarului.
  • Consiliul Concurentei ar fi trebuit sa isi dea acordul inainte de efectuarea tranzactiei...zic si eu...
  • poate acum are timp Consiliul Concurenței să se ocupe și de relațiile anormale dintre DigiSport și TelekomSport, două posturi care ar trebui să fie concurente, dar care sunt cele mai bune prietene.

Trimite un comentariu