Skip to main content

Grupul Intact a preluat două frecvenţe de radio locale. Una merge la Radio ZU, alta la Romantic FM

 
Grupul Intact a preluat două frecvenţe de radio locale. Una merge la Radio ZU, alta la Romantic FM

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat achiziţionarea de către Grupul Media Camina (proprietarul Radio ZU şi Romantic FM) a unei societăţi ce deţine două frecvenţe radio, Dream FM din Bacău şi Dream FM Clasic din Focşani.

Publicitate

Potrivit notei depuse de la CNA, pe lângă schimbarea de acţionariat, Dream FM din Bacău îşi va schimba numele în Romantic FM, în timp ce Dream FM Clasic din Focşani îşi va modifica denumirea în Radio ZU:

Marin Marius, reprezentantul postului:

„Singura problemă pe care o avem este că nu avem personal care să le opereze. În cele două localităţi, Focşani şi Bacău, este o mare problemă cu personalul care ar trebui să lucreze. Ne chinuim de luni de zile ca să angajăm oameni. Nu există, nu găsim, este o problemă cumplită. A doua problemă este că Laet Exim va fi implicat din septembrie într-un proiect foarte mare, care înseamnă prima lansare a unui satelit de telecomunicaţii românesc.”

DREAM RADIO SRL avea până acum următorii acţionari: Laet Exim SRL – 96.67%, Marin Geanina – 1.67% şi Păunescu Daniela – 1.66%. Asociaţii Laet Exim SRL: Laet – Leasing SRL – 50% şi Marin Marius – 50%. După modificare, Grupul Media Camina va avea 100% din societate.

Grupul Media Camina deţine 42 de licenţe audiovizuale: 39 de licenţe pentru Radio ZU (satelit şi 36 terestre) şi trei licenţe pentru Romantic FM (Bucureşti, Iaşi şi satelit)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Bine ca a ramas Dream FM in Onesti pe 92.2 FM!
  • Bogdan Bogdan
    Mare pacat! Dream FM Bacau si Dream FM Focsani au reprezentat cu adevarat ce inseamna radio. Acum o sa vina aceste radiouri nationale care o sa faca exact ce fac toate posturile de radio din tara. Aceeasi muzica peste tot. Dream FM era altceva.
  • Dragoș Dragoș
    Nu ar fi stricat sa se bage si cei de la RCS RDS sa cumpere licența din Focșani 89.4, si sa o înlocuiască cu Dance FM, ca lumii din Vrancea li s-au cam acrit de la atâtea CHR si Muzica Old, a venit timpul si de un post deep-house.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Heracles - mai dau un exemplu de la Satu Mare din martie 2018.
    Radio Maria a cumpărat Sam FM Satu Mare, și i-a schimbat și denumirea, și formatul - din generalist în religios.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Heracles - Napoca FM e de sine stătător, nu mai emite altundeva în afară de Cluj. De asta e local nerețea.

    Paprika emite la Huedin, EBS la Dej, Impuls la Timișoara, Craiova, Constanța, București, Bacău, Tulcea, Bistrița, Râșnov, iar Someș mai emite la Bistrița.

    La Alba Iulia acționarul societății licenței Ardeleanul FM e SC RADIO GUERRILLA SRL cu 100%. Retransmisie 90%.
  • Heracles Heracles
    @Nicu: chiar nu este adevarat ce spui. Mai sunt locale in Cluj: 93.8 Somes, 95.1 Paprika, 90.4 EBS (curand), 101.5 Impuls.
    La Alba si Brasov statiile retransmit (nu stiu daca total sau partial) programele Guerrilla, insa la CNA frecventele respective figureaza pe societatile care le-au obtinut, cu vechii actionari, nu au fost preluate de Guerrilla).
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Heracles - chiar noua Guerrilla a preluat recent (dec.2017/ian 2018) două frecvențe - la Brașov și Alba Iulia de la locale.
    La Cluj se va rezolva până la urmă. A fost scandal fiindcă Napoca 102,2 era singurul local fără rețea.
  • teodor teodor
    Circo, Acea frecvență din ce știu încă se judecă cei dela City
  • Domnu Domnu
    Nu prea se mai omoara lumea sa se angajeze pe 500 de dolari, nici macar in Focsani, asa-i? Dura piata...
  • Heracles Heracles
    @Nicu: tranzactii despre care vorbesti au fost facute in urma cu foarte multi ani, cand toate solicitarile de preluare a unor televiziuni si radiouri erau aprobate pe banda rulanta la CNA.
    De o vreme insa nu se mai intampla asa si 80% dintre solicitarile de genul asta pica la vot. Nu mai departe de luna trecuta, solicitarea unora din Cluj a fost respinsa, motivul invocat de CNA fiind aceea ca nu se poate sa dispara un radio local.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Heracles

    -Kiss a cumpărat Radio Analog Timișoara, Vox T Bacău & Vaslui & Hârlău, Radio Galați Târgu Bujor, Radio Proamis Tulcea, Radio Alfa Brăila
    -Magic a cumpărat Radio Terra Iași, Etalon Râmnicu Vâlcea, Radio Media Buzău, Radio Impact Brăila, Radio Alfa Galați
    -fostul Radio 21 a cumpărat Radio AS Bacău, Piatra Neamț, Botoșani, Suceava

    La fel cum au făcut cei de la ZU cu Dream FM Focșani (modificare structură serviciu de programe & denumire etc. etc.), așa au făcut și Kiss & Magic & ex-21 cu posturile enumerate mai sus, iar posturile locale enumerate mai sus cumpărate de Kiss & Magic & ex-21 au încetat să existe.
  • Heracles Heracles
    @Nicu Necolae: aia au vandut firmele cu totul, active, licente, angajati, etc, pe de o parte, iar pe de alta, vanzarea nu a venit "la pachet" cu modificarea structurii serviciului de programe, a denumirii si etc. Radiourile au ramas la fel. In cazul de fata, posturile "cumparate" vor inceta sa existe.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Heracles, și Pro & SBS au vândut saci de frecvențe către RCS & Ant1 Grecia și tot nu s-a întâmplat nimic.
    Dacă vânzarea și tranzacția se fac conform legii, nu se întâmplă nimic.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @heracles, și Kiss & Magic au făcut la fel cum a făcut ZU astăzi.
    Guerrilla a încercat să vândă frecvențele printr-o metodă neacceptată de CNA - licitație cu strigare.
  • heracles heracles
    "A achizitionat"??? De cand se pot vinde frecventele radio? Reteaua Guerrilla a pierdut toate frecventele, in momentul in care a incercat sa le vanda. Inteleg ca daca cumparatorul e trustul voiculescian, vanzarea se permite... CNA = Consiliul National al Antenelor.

Trimite un comentariu

sus