Skip to main content

Ziarul Libertatea, despre procesul deschis de Gabriela Firea: „Noi am respectat regulile presei. Vom continua să investigăm"

 
Ziarul Libertatea, despre procesul deschis de Gabriela Firea: „Noi am respectat regulile presei. Vom continua să investigăm"

Ziarul Libertatea spune, într-un punct de vedere Paginademedia.ro, că a respectat integral regulile libertăţii presei în investigaţia despre Gabriela Firea şi Florentin Pandele.

Publicitate

Poziţia ziarului Libertatea vine după ce Gabriela Firea a anunţat că dă în judecată ziarul după publicarea investigaţiei „Inculpaţi interceptaţi de DNA când povestesc intervenţiile la Firea&Pandele!”. Firea a acuzat ziarul că nu i-a fost publicat punctul de vedere şi pentru că, în ediţia print, ar fi fost comparată cu personajele din serialul Netflix, House of Cards.

Pe de altă parte, reprezentanţii Libertatea au declarat într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că ziarul a respectat integral regulile libertăţii presei.

Ce spune Libertatea în poziţia trimisă Paginademedia.ro:

„Ziarul a respectat integral regulile libertăţii presei. Răspunsul autorităţilor a venit seara, ediţia de print plecase, dar am publicat în acelaşi timp cu articolul de pe internet răspunsul integral al Primăriei. Şi, a doua zi, am revenit în ediţia tipărită cu poziţia Primăriei. Instanţa se va pronunţa, iar noi vom continua să investigăm, să documentăm şi să relatăm despre problemele Bucureştiului.”

Citeşte şi:

Gabi Firea dă în judecată Libertatea. „Comparaţia cu House of Cards e de rea credinţă”. Acuză ziarul că nu i-a publicat poziţia

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Redeschideti problema retrocedarilor pe legea 10.s au recerut dosare care erau in pmb de 15 ani pe putin,cu tertipuri si intoarceri pentru o virgula (fiecare cu termene de 30 zile care se tripleaza) dupa care ..nimic.sunt bani ue acum la pmb,sunt dispozitii CEDO si sunt in multe situatii locurile in sine.in care stau cardurile de infractori,cu tot ceea ce implica asta,nevazuti nici de politie,nici de primarie.s ar face curatenie,liniste si dreptate!civilizatie nu inseamba sa trantesti intr o zona istorica un zgarie nori si sa lasi *** in jur!multumesc.
  • Adelina Adelina
    nu mi place ce se intampla cu bucurestiul vreau schimbare


    bravo libertatea
    pentru curaj si pentru ca
    v-ati redefinit
  • ss ss
    ***
  • Sorin Pistolaru Sorin Pistolaru
    Deci:

    1. Catalin Lupasteanu si-a facut treaba. Se vede ca are background de Mfax cu Dana acolo. E corect scris, citat din documente oficiale. Ca a bagat de la el atribute si complemente..mnah..nu mai e la agentie de presa. Plus ca editorii simt nevoia sa se dea importanti si baga de la ei, ca mnah, sunt dastepti desi pun virgule intre subiect si predicat.

    2. Firea are obraz subtire. Nu exista niciun motiv de dosar. Desi legea prevede punctul de vedere publicat...prevede si ceva in ideea de "motivat". Altfel toti politicienii ar forta presa sa le publice gratuit si nemarcat cu P toate comunicatele de presa.

    3. *** puteau astepta macar o zi. hai doua. Si apoi precizau in articol cand au facut solicitarea si ca Primaria nu a raspuns. Probabil nu aveau nimic mai bun pentru deschidere. Citatul e si gresit si prost, in sensul de nu comunica. Felicitari blondei care l-a scris. isi merita toti banii.

    4. Nu exista "regulile libertatii presei". Exista legi si exista cod deontologic. Legea prevede publicarea dreptului la replica in conditii similare, dar nu se respecta si nu s-a respectat mai niciodata. Nu e clara iar procesele din trecut sunt neconcludente si mai mereu in favoarea presei (e greu de facut diferenta intre pozitia celui care trimite un drept la replica si faptul ca este efectiv nevoie de un drept la replica).
    Codul Deontologic e pur voluntar, nu e respectat de aproape nimeni din presa si orice trimitere la el e stupida sau macar amuzanta, intr-un mod ironic.

    5. Ma surprinde noua atitudine tinand cont de preferinta politica, de business mai mult, a managerului general (anii de glorie au fost frumosi). Atitudine contrara patronilor din tara ceasurilor dar vizibila in toate campaniile electorale de cand lucreaza el acolo.

    6. Este trist ca astfel de articole apar in Libertatea, ziar care e tinut editorial in doi jurnalisti adevarati, adica Elvira (o doamna) si Catalin (printre primii 5 pe justitie in presa locala), mai nou, cand are chef sa scrie si nu in presa de "calitate". E bine ca apar, e bine ca a dat Catalin...dar Libertatea nu are nici credibilitatea nici echipa sa faca presa.

    Continuarea, in editia viitoare.

Trimite un comentariu

sus