Skip to main content

FĂRĂ COMENTARII. Elena Udrea, „refugiata” care trăieşte „în exil”, copertă în Viva. Nimic despre condamnare

 
FĂRĂ COMENTARII. Elena Udrea, „refugiata” care trăieşte „în exil”, copertă în Viva. Nimic despre condamnare

„O fetiţă se pregăteşte să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România şi care acum este refugiată”, aşa este creionat portretul Elenei Udrea, fost politician român, de ziariştii revistei Viva, publicaţie a Ringier, care deţine, mai nou, şi Gazeta Sporturilor.

Publicitate

Viva îi dedică un pictorial şi coperta Elenei Udrea, care a fugit din România în timp ce era judecată în dosarul Gala Bute. La câteva luni de la fuga sa a venit şi verdictul final şi definitiv: şase ani de închisoare cu executare

Pe prima pagină, Elena Udrea "trăieşte în exil". Nu se precizează nimic despre faptul că a fugit din ţară în timpul procesului. Nici că a fost condamnată. Aceste precizări lipsesc şi din textul publicat pe site de redactorul-şef Viva, Dana Enache.

Se spune doar că Udrea e "aflată în Costa Rica, ţara în care a ales să trăiască, momentan, insistă ea, şi să-şi nască fetiţa." Şi se pune accent pe aspectele umane.

Cum justifică Dana Enache demersul:

"Copertele revistelor sunt fereastra către lumea surprinzătoare care ne fascinează pe toţi, iar o revistă nu poate fi niciodată o instanţă de judecată.

Revistele reflectă, pe copertă, ceea ce ne bucură, ne emoţionează sau ne înspăimântă. Privind copertele lor, privim, de fapt, spre noi."

"Povestea ei, spusă în exclusivitate pentru revista VIVA!, e povestea tuturor femeilor din lume. Frica, bucuria, zilele lungi, nopţile albe, speranţele, primele bătăi ale celeilalte inimi. Şi întrebarea Elenei Udrea, întrebarea eternă despre misterul extraordinar al vieţii. „Cine este fiinţa care vine în viaţa mea? De ce m-a ALES pe mine?“

Un fragment din text:

„Am avut emoţii, am şi acum teama că pot fi judecată, dar dreptul unei femei de a-şi povesti apropierea momentului magic al naşterii este sacru de când lumea”, a scris redactorul-şef Dana Enache, în textul de pe site.

O fetiţă se pregăteşte să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România şi care acum este refugiată, trăindu-şi viaţa departe de ţară, în Costa Rica. Revista VIVA! a reuşit performanţa de a obţine cele mai vânate fotografii ale momentului, fotografii care dezleagă, în sfârşit, puternicul mister creionat în jurul întrebării: este sau nu Elena Udrea însărcinată?

Revista Viva este editată de Ringier, companie care a achiziţionat şi ziarul Gazeta Sporturilor. Anchetele echipei lui Cătălin Tolontan sunt cele care au contribuit la trimiterea în judecată a Elenei Udrea.

Coperta Viva a fost anunţată astăzi chiar pe pagina de Facebook a revistei, iar postarea a fost însoţită de o avalanşă de comentarii negative ce criticau modul „favorabil” în care a fost prezentată Elena Udrea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sandor Balint-Besenszky Sandor Balint-Besenszky
    VIVA, FOAIE DE TRI LULELE! RUŞINE!
  • Sandor Balint-Besenszky Sandor Balint-Besenszky
    VIVA, FOAIE DE TRI LULELE! RUŞINE!

Trimite un comentariu

sus