Skip to main content

Cine va conduce biroul din România al Radio Europa Liberă

 
Cine va conduce biroul din România al Radio Europa Liberă

Radio Europa Liberă, ce urmează să-şi relanseze serviciul media în ţara noastră de la finalul acestui an, a anunţat numirea unui coordonator editorial.

Publicitate

Este vorba despre jurnalista Sabina Fati, fost redactor-şef adjunct la România liberă timp de 11 ani, care a mai colaborat în trecut cu Radio Europa Liberă. Ea va începe colaborarea cu Radio Europa Liberă de la 1 octombrie.

Anunţul numirii a fost făcut printr-un comunicat de presă de conducerea de la Washington a instituţiei media. În acelaşi comunicat a fost anunţat şi coordonatorul editorial al redacţiei din Bulgaria: Ivan Bedrov.

„Suntem încântaţi de susţinerea pe care am primit-o la nivel local, şi luăm asta ca un vot de încredere asupra rolului pe care îl avem”, a declarat Nenad Pejic, redactorul-şef RFE/RL. „Sperăm că în ambele ţări prezenţa noastră să contribuie la creşterea libertăţii presei, la promovarea răspunderii publice şi a instituţiilor democratice şi la informarea publicului în legătură cu NATO, Uniunea Europeană şi Occident.”

Ambele servicii, din România şi din Bulgaria, vor oferi conţinut local, regional şi internaţional. Birourile de la Bucureşti şi Sofia al Radio Europa Liberă vor fi în întregime digitale şi va urmări să realizeze parteneriate cu instituţii locale independente.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașul care zburdă pe câmpii Iepurașul care zburdă pe câmpii
    Sper că Sabina va reuși să vorbească cu Kretinski și îl va convinge să fuzioneze Europa FM cu Virgin Radio!
  • Ludovic cel mic Ludovic cel mic
    Serios? Sabinuta? Cum naiba se face ca securistii astia ajung in functii inalte?

Trimite un comentariu

sus