Skip to main content

Jurnalist Rise Project, reţinut de poliţia din Bulgaria, unde investiga un caz de fraudă

 
Jurnalist Rise Project, reţinut de poliţia din Bulgaria, unde investiga un caz de fraudă
Attila Biro, jurnalistul Rise Project reținut în Bulgaria

Jurnalistul de investigaţii de la Rise Project Attila Biro a fost reţinut de poliţia din Bulgaria, anunţă publicaţia într-o postare pe Facebook. Acesta, alături de al ziarist bulgar urmăreau un caz de fraudă cu fonduri europene. În momentul în care au fost săltați de poliție, se aflau pe un camp, unde cei pe care îi urmăreau încercau să ardă documentele legate de respectiva fraudă. 

"Înțelegem că Attila și Dimitar au fost reținuți chiar lângă groapa unde erau arse documentele din cazul de corupție pe care îl investigau", informează postarea pe Facebook. 

Publicitate

Ulterior, potrivit informațiilor publicate Rise Project, cei doi jurnaliști i-au ajutat pe polițiști să care documentele aproape arse la secția de poliție. De asemenea, aceștia au anunțat că un diplomat român în Bulgaria, Florian-Daniel Mazilu, a mers să îl ajute pe Attilo Biro. 

În cursul nopții, jurnaliștii Rise Project au cerut ajutorul și vorbitorilor de limbă bulgară și le-au solicitat să sune la respectiva secție de poliție: "În astfel de situații, presiunea publică poate face diferența."

În acest moment jurnaliștii sunt bine, anunță Rise Project.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu