Skip to main content

Rareş Năstase semnează seria de reportaje Sindromul Italia, despre dramele femeilor care îngrijesc bătrâni în Italia

 
Rareş Năstase semnează seria de reportaje Sindromul Italia, despre dramele femeilor care îngrijesc bătrâni în Italia

Ştirile Pro TV va difuza o serie de şapte reportaje despre dramele româncelor plecate la muncă în străinătate pentru a avea grijă de bătrâni, anunţă reprezentanţii postului. Campania Sindromul Italia este semnată de Rareş Năstase, reporter România, te iubesc.

Publicitate

Reportajul va fi difuzat duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc. De asemenea, materiale vor fi difuzate pe parcursul acestei săptămâni, în fiecare seară la Ştirile Pro TV.

Reportajele aduc în prim-plan dramele şi umilinţele femeilor desparţite aproape două decenii de familiile lor, blocate într-o meserie care le consumă psihic.

Sindromul Italia este numele pe care medicii psihiatri l-au dat bolii care afectează multe românce ce îngrijesc bătrânii din Peninsulă. Potrivit sursei citate, peste 3.000 de femei au fost internate la Institutul de Psihiatrie Socola, cu depresie.

Rareş Năstase:

„Avem o generaţie întreagă de femei sacrificate. Par rupte complet de societatea românească, sunt dependente de locul unde muncesc, şi dovedesc că nu se mai pot întoarce în ţară, definitiv. Familiile lor au învăţat să se descurce fără ele, bazându-se doar pe sprijinul financiar şi mai deloc pe cel sufletesc.

Mamele lipsesc cu anii de acasă şi, în tot sacrificiul lor, devin realmente un sponsor, o simplă sursă de venit pentru cei apropiaţi. Îşi pierd autoritatea de părinte, în cele mai multe cazuri, atunci când, din stâlpul familiei, se transformă într-un musafir, care trece pragul căminului o dată pe an."

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Silvia Silvia
    Psihiatrii sunt cei care au dat acestei boli numele de Sindromul Italia. In acest caz nu cred ca este plagiat, daca asa se numeste boala.
  • marian marian
    Me si An pro , au facut acest reportaj prima data a fost dat si anul trecut daca nu urmariti Romania te iubesc , nu mai comentati aiurea , ele au copiat
  • Silvia Silvia
    Ma uit la fotografia de la acest articol. Acea doamna in varsta din Italia pare foarte decenta, sanatoasa, rezonabila, poate fi o persoana cu care te poti intelege usor, si pare sa aiba o casa mare. De ce nu locuieste cu membrii familiei ei? Are fii, fiice, gineri, nurori? Probabil doar o viziteaza din cand in cand. Unde sunt familiile unite, care locuiau sub acelasi acoperis si membrii ei nu erau obsedati de ideea de a locui singuri? Mai ales celebrul model de familie italiana. Acum a cazut toata lumea in capcana bancilor care au interesul sa iei credit de la ei, si se folosesc de toate mijloacele pentru a promova ideea ca daca dupa 18 ani mai locuiesti cu parintii, inseamna ca nu e in regula (filmele americane sunt o unealta pentru a face de ras pe oricine mai sta cu parintii dupa 18 ani). Bun venit in noua ordine mondiala.
  • me me
    La fel de inspirat cum a fost Liberatatea, care a copiat Asta-i Romania, care a avut aceeasi campanie, cu acelasi titlu.
    https://astairomania.kanald.ro/video/italienii-le-spun-badante-insa-mama-sora-sotie-bunica-dramele-au-ajuns-atentia-psihiatrilor-spun-3-5-romance-muncesc-strainatate-sufera-depresie-cronica-multe-intorc-tara-familie-insa-ci-spital-18092544
  • Ana Ana
    Foarte interesant... Vreo legatura cu aceasta campanie, derulata de Libertatea acum cateva luni?
    https://www.libertatea.ro/stiri/sindromul-italia-copii-bolnavi-de-dor-de-mama-2276611
    Nu de alta, dar cat de inspirat sa fii sa alegi aceeasi tema si acelasi titlu???
  • LILI LILI
    la italieni au plecat in strainatate barbatii si femeile au ramas acasa cu copii , apoi s/au intors si iau pensie din strainatate, in lumea araba nu exista femeile sa munceasca pt altii, doar barbatii, pt nimic in lume nu abandoneaza copii, doar in Italia azi numai romancele au acceptat sa abandoneze familia, copii si sa stea inchise in case cu familiile unor straini, in parc sunt femeile arabe cu multi copii si romancele stau si plang de la balcon cu gandul la copii abandonati, care apoi nu le mai recunosc ca mame, problema este CAND TE IMBOLNAVESTI , VREI CONTRACT, VREI PENSIE, CINE TE MAI VREA , CINE TE MAI TINE IN ITALIA, dupa 20 de ani cine iti da pensie in Romania, cine te ingrijeste,in Romania daca nu muncesti nu ai nici un drept la sanatate, PLATESTE, daca iti aung economiile, ai facut casa, care nu o cumpara nimeni cu citi bani ai investit, copii nu stau cu tine, parintii au murit, vecinii te invidiaza,,,singur, nu te mai adaptezi, nu te mai regasesti, nu te mai recunosti, dezradacinat, ,,,
  • Silvia Silvia
    Toata lumea se teme sa spuna ceva rau despre COPII si SENIORI (OAMENI IN VARSTA, BATRANI), dar adevarul este ca a avea grija de ei este foarte epuizant fizic si mental. Este foarte important ca familia care are sentimente pentru ei, sa-i si ingrijeasca, pentru ca doar familia are resursele sufletesti sa investeasca suficienta rabdare. Imaginati-va o romanca plecata in Italia sa fie bona unui copil rasfatat, cand ea stie ca in Romania, copiii ei sunt in ingrijirea unor vecini. Nu este natural. Familia trebuie sa fie familie. Eu nu ma mir cand o bona cedeaza psihic, cand ea este cu gandul la copiii si parintii ei de acasa. Nu este natural ca o familie sa fie asa. La fel cu bonele filipineze care lucreaza in Romania. Au si ele copii in Filipine.

Trimite un comentariu

sus