Skip to main content

10 ani. 2009 şi primul mare VIRAL dat de Paginademedia.ro: Isterica de la concursurile interactive

 

10 ani în 10 săptămâni. "Vreau să sune telefonul!" Vă mai aduceţi aminte, în mod sigur, de performanţa Adelei Lupşe, cu telefonul trântit de pământ, cu vocea aproape răguşită, doar, doar "să sune telefonul". Şi avea tot interesul să sune, după cum vom arăta în continuare.

Publicitate

Începem săptămâna dedicată anului 2009 cu primul mare viral dat de Paginademedia.ro.

În primele zile ale lui 2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului amenda postul Naţional TV pentru excesul de zel al prezentatoarei. Cu 50 de milioane de lei, pentru încălcarea prevederilor privind protecţia minorilor, dată fiind atitudinea de “violenţă nejustificată” a prezentatoarei, care se răzbună pe telefonul din studio.

Paginademedia.ro a făcut o captură cu momentul din emisiune. Un moment care a devenit antologie şi a împânzit internetul (în 2009, "îndemnul" Adelei Lupşe a ajuns şi sonerie de mobil!).

Înainte de filmuleţ, o explicaţie. De ce se agita prezentatoarea "să sune telefonul"?

Mecanismul acestor concursuri, adevărate "păcăleli TV" era unul înşelător: consursurile veneau cu întrebări extrem de uşoare. Telespectatorii erau îndemnaţi să sune în direct, dar în momentul în care telefonau (un apel de 1,2 euro), erau îndemnaţi, de la celălalt capăt al firului "să mai sune odată", pentru că "a fost aproape". Între timp, în direct erau luate foarte puţine telefoane, pentru a da senzaţia că nu sună nimeni.

La începutul lui 2009, date fiind neregulile constatate în cazul acestor concursuri, CNA decidea mutarea concursurilor intercative după ora 22.00.

Ce constata atunci CNA:

  • Insistenţa prezentatorilor capătă un caracter hilar, dacă nu chiar enervant.
  • Câteva trucuri pentru a atrage telespectatorii: se simulează crize de isterie (aruncă telefonul pe jos) sau dau impresia că proba este pe sfârşite.
  • La probe cu răspunsuri extrem de simple, nu intră nimeni în concurs. La cele complicate, intră mulţi în direct şi dau răspunsuri greşite.

Paginademedia.ro semnalase problemele de la concursurile interactive încă din 2008. Naţional TV, Antena 1, Prima TV, până şi TVR 1 aveau astfel de "concursuri" pe post.

VIDEO. Momentul cu "isterica" de la concursurile interactive, primul mare viral Paginademedia.ro

Articolul din ianuarie 2009, aici

Constatările CNA legate de concursurile interactive, aici

Fenomenul concursurilor interactive în 2008 şi 2009, aici

#10anidePaginademedia #10Aniin10Saptamani #FairJournalism

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    @bing are etno de ceva vreme
  • bing bing
    ce ar mai vrea televiziunile sa aiba astfel de concursuri interactive care sa ia euroii la lumea naiva...ar face mai multi euro asa decat din reclame
  • jk jk
    Tanti asta e de câteva luni bune la Etno,la o emisiune de exact același fel ca cele de vremuri,prin februarie parcă a început.
    Sunt curios cât de legal este concursul de pe Etno,și dacă nu e,de ce nu am avut nicio reacție de la CNA.
    P.S.Câștigați acum se difuzează vinerea de la 22.30,iar sâmbătă și duminică de la 14.00,timp de o oră

Trimite un comentariu

sus