Skip to main content

10 ani în 10 săptămâni. VIDEO. Mircea Dinescu, la 17 ani. Cum a ajuns un film de pe TVR Cultural "vedetă" la Realitatea

 

#10 ani în 10 săptămâni. Domnişoară, doamnă clipă! Un zapping întâmplător şi un filmuleţ ajuns "vedetă" la Realitatea TV. Se întâmpla acum zece ani, când Realitatea TV era cel mai urmărit post de ştiri, iar Antena 3 era doar un "chalenger".

Publicitate

Povestea:

În miez de zi, în octombrie 2008, televizorul era deschis pe TVR Cultural. Un filmuleţ cu Mircea Dinescu ne-a atras atenţia. Prima înregistrare cu poetul Mircea Dinescu, recitând o poezie. Avea 17 ani.

Câteva telefoane şi am obţinut acordul Televiziunii publice de a publica filmuleţul pe site.

Efectul:

Secvenţa, care altfel ar fi trecut (probabil) neobservată (dată fiind audienţa "de nişă" a postului TVR Cultural), a ajuns (dat fiind publicul ţintă al site-ului) în "presa mare".

Realitatea TV a preluat secvenţa şi a difuzat-o în Prime-Time. Şi nu oricum: în ziua în care Paginademedia.ro a publicat înregistrarea, Realitatea avea pe post o emisiune în care se întâlneau cei din consiliul editorial al staţiei, printre care şi Mircea Dinescu. Emil Hurezeanu, Doru Buşcu, Robert Turcescu, Adrian Ursu erau atunci în Consiliul Editorial.

Filmul cu Mircea Dinescu a fost dat ca o "ghicitoare": "Cine credeţi că este cel din imagine?"

A fost unul dintre primele virale pornite de la Paginademedia.ro

#10anidePaginademedia #FairJournalism

VIDEO. Mircea Dinescu, recital la 17 ani

Materialul de atunci de pe Paginademedia.ro, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mike Mike
    Mircea, arata ca lucrezi!
  • Livia Pila Livia Pila
    Deci asa era persecutat de regimul comunist poetul disident: era difuzat la televiziunea publica. Si acum e persecutat saracul: are emisiune la tvr pt a-si face reclama nestingherit la vinul si restaurantul lui. Nu mai vorbim despre cum s-a comportat la Realitatea TV, facandu-i campanie lui Basescu si matrasindu-l mai apoi cand nu i-a servit interesul. Halal poet, halal disidenta. Am invins!

Trimite un comentariu

sus