Skip to main content

Derapaj. EVZ şi Capital au preluat atacuri homofobe la adresa unui parlamentar dintr-un titlu local

 
Captură capital.ro
Captură capital.ro

Derapaj semnalat de Hotnews. Două titluri "centrale", Evenimentul zilei şi Capital, au preluat un material din presa locală cu atacuri homofobe la adresa unui parlamentar.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Un politician din localitatea dâmboviţeană Titu a devenit ţinta unui atac de presă homofob, în care e folosit un limbaj extrem de dur la adresa orientării sexuale a personajului", scrie HotNews.

"Articolul iniţial, publicat de un site local, a fost preluat în presa centrală, prin siteurile Evenimentul Zilei şi Capital şi prin alte câteva site-uri mici. "Bulangiu", "pederast", "oribila scenă" în care a fost surprins, la sediul partidului, politicianul respectiv sunt cîţiva dintre termenii folosiţi în articolele menţionate, ce scriu, în context dar fără nicio legătură cu subiectul, şi despre apropierea dintre personajul local şi Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu”, scrie Hotnews.ro.

Istoricul derapajului din presă:

  • Duminică, site-ul Dâmboviţanews.ro a publicat articolul despre politicianul acuzat de relaţii sexuale cu un alt bărbat la sediul PSD.
  • În articol se folosesc cuvinte injurioase precum "bulangiu" sau "pederast".
  • Ştirea este preluată marţi de Evenimentul Zilei, de Capital, dar şi de publicaţii mai mici.
  • Miercuri, „articolul din EvZ avea sub 7.000 de vizualizări, în timp ce articolul din Capital - aproape 50.000 de vizualizări”

Hotnews.ro a contactat preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, care a spus că nu se poate autosesiza „pentru că suntem în prezenta unor persoane fizice identificate nominal. Nu ne putem substitui instituţional în cazul unei persoane fizice care are capacitate de exerciţiu deplină şi nu constituie un grup vulnerabil”.

Textul integral, pe HotNews.ro, AICI

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Gogu
    Foaie verde,lemn de corn
    Nu mai pot acum sa dorm.
  • DODO DODO
    Costi refugiaza-te la A3 si RTV acolo sint numai stiri ,, obiective ,,
  • Gogu Gogu
    Doar pentru că tu habar nu ai să cauți în dicționar, nu înseamnă că alții nu o fac. Definiția lui " pederast" e prin dicționare, înainte să să întâlnească chiar și bunicii bunicilor tai. Calmeaza-te, nu mai prelua mizerii de la Hoț-news și încearcă să fii plătită pentru ceva bun.
  • Costi Costi
    Astea 2 si cu b1 sunt cele mai *** site-uri posibile pline de fake news si clickbait.Nu poate nimeni sa faca ceva in privinta lor?

Trimite un comentariu

sus