Skip to main content

Dobro, câştig de cauză într-un proces cu Eftimie, de la Times New Roman. Ce spune matinalul Guerrilla despre decizie

 
Mihai Dobrovolschi - Foto: Alex Galmeanu
Mihai Dobrovolschi - Foto: Alex Galmeanu

Matinalul Radio Guerrilla Mihai Dobrovolschi a avut câştig de cauză în procesul pe care i l-a intentat lui Ovidiu Eftimie pentru o postare pe care acesta a făcut-o pe blogul personal, www.eftimie.net.

Publicitate

Dobro ar trebui să primească despăgubiri de 3.000 de euro, a decis Curtea de Apel, după ce în prima instanţă realizatorul Guerrilla pierduse procesul.

Totodată, Eftimie trebuie să publice decizia instanţei „pe blogul www.eftimie.net, cu aceleaşi caractere cu care sunt tipărite articolele contestate de către reclamant”, mai arată decizia Curţii de Apel, publicată pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Cum s-a ajuns aici? După ce Ovidiu Eftimie a scris într-o postare pe blog că Dobrovolschi ar fi „acoperit”.

„El a scris nişte texte acum câteva luni, pe blog şi pe Facebook cum că aş fi acoperit. Am zis că nu am de ce să accept acest lucru, iar libertatea de exprimare este garantată în măsura în care nu se ating alte drepturi, cum ar fi dreptul meu la demnitate”, a spus Mihai Dobrovolschi pentru Paginademedia.ro.

„Pe cei care mă atacă atât de puternic o să-i acţionez în judecată. Cu asta nu mă joc, pentru că e vorba de reputaţia mea”, a mai adăugat Dobro.

Ce spune Dobrovolschi despre decizia instanţei şi ce va face cu banii?

„Am fost bucuros de această decizie, mi s-a dovedit că suntem o specie civilizată. O să donez cea mai mare parte din bani, iar restul îi voi ţine într-un cont pentru un alt viitor proces.”

Va mai fi un alt proces?

„Pe mulţi i-am iertat, dar dacă va mai apărea o chestiune serioasă, o voi face”, a mai spus matinalul Guerrilla.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Ce spune decizia Curţii de Apel:

Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul-reclamant DOBROVOLSCHI MIHAI. Schimbă sentinţa civilă apelată, în sensul: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtul EFTIMIE OVIDIU la plata către reclamant a sumei de 3.000 euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral. Obligă pârâtul să asigure, pe propria cheltuială, publicarea hotărârii judecătoreşti pronunţate în prezenta cauză, pe blogul www.eftimie.net, cu aceleaşi caractere cu care sunt tipărite articolele contestate de către reclamant. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, 17.10.2018.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eftimie eftimie
    Mulțumesc PaginadeMedia.ro pentru profesionalismul demonstrat în redactarea acestui articol în care, aparent, apar și eu cu numele și în special d-lui Obae căruia i s-a atras atenția încă de vineri că este nepoliticos ce-a făcut cu titlul.
  • Bogdan Bogdan
    nu mai exista recurs. decizia 52/2018 a ICCJ.
  • andrei andrei
    dobro, un ***.

Trimite un comentariu

sus