Skip to main content

VIDEO. De senzaţie. Aţi văzut reclama cu „senzaţionala găleată care ţine apa în ea”? Dar cea cu „senzaţionalul ou” care fierbe dacă e pus în apă?

 
VIDEO. De senzaţie. Aţi văzut reclama cu „senzaţionala găleată care ţine apa în ea”? Dar cea cu „senzaţionalul ou” care fierbe dacă e pus în apă?

Senzaţional de ...banal. Acesta este un articol despre câteva produse "senzaţionale". Sezanţional de ...banale.

Publicitate

O (auto)ironie care a stat la baza reclamelor pentru retailerului Metro. Cum a ales magazinul să-şi promoveze câteva produse "de bază": ouă, galeţi, faina şi ciocolată? Simplu. Ironizând campaniile care prezintă exagerat calităţile unor produse: găleata, de exemplu, este senzaţională pentru că ...ţine apa în ea.

Produse simple, de bază, cu o campanie pe cât de simple, pe atât de amuzante.

„Acestea sunt SENZAŢIONALELE ouă Aro, a căror coajă poate fi spartă. Vă întrebaţi dacă dacă oul Aro are albuş transparent şi gălbenuş galen? Da, are”, spune o voce care te duce cu gândul la campaniile tip teleshopping. „Senzaţionalul ou Aro pus în apă fiartă fierbe, dar poate fi şi prăjit”, continuă aceeaşi voce, serioasă.

La fel de „Senzaţională” este şi găleata Aro, „care ţine înăuntru apa în ea”. Să nu mai spunem de „Senzaţionala” făină „obţinută prin măcinarea unor boane de grâu, care se lipeşte perfect de peştele dat prin ea”. „Vă întrebaţi dacă se lipeşte şi de pui? Da, şi de pui”.

La cât de puţin costă, îşi face treaba senzaţional” este mesajul de final care apare în finalul fiecărui clip.

Înainte de alte detalii, unul dintre spoturi:

Campania este semnată de agenţia Geometry Global şi rulează pe TV, radio şi în mediul digital, după cum au declarat reprezentanţii Metro pentru Paginademedia.ro.

Ce a fost în spatele campaniei? Reprezentanţii metro au vorbit pentru Paginademedia.ro despre brief, obiective şi execuţie:

Brieful campaniei

Obiectivul nostru a fost sa construim o campanie prin care sa readucem in atentia consumatorilor marca proprie METRO – ARO, prima marca a unui comerciant modern, care a ajuns in casele romanilor.

Principalul diferentiator al marcii este paleta larga de articole (peste 1.000 de articole) din diferite categorii, atat alimentare, cat si si non-alimentare care raspund nevoilor de baza dintr-o gospodarie.

Consumatorii marcii ARO sunt consumatorii pragmatici care isi aleg produsele in functie de raportul optim intre calitate si pret.

Strategia de comunicare. Cu ce idei a venit agentia?

Propunerea strategica a agentiei a avut la baza un insight potrivit caruia majoritatea oamenilor tind sa aleaga, in general, produsele in functie de cel mai bun raport calitate – pret, pastrand pretul ca principal criteriu. Categoria ieftin si bun reprezinta o adevarata provocare din punctul de vedere al comunicarii, pentru ca cele doua cuvinte sunt antonime in mintea consumatorului.

Cu toate acestea, ARO si-a propus sa deserveasca nevoile de baza dintr-o casa, oferind consumatorilor cele mai bune rezultate pentru produsele sale din categoria prim pret.

Astfel, abordarea strategica subliniaza faptul ca increderea in calitatea produselor ARO nu se construieste in functie de pret, ci in functie de cat de bine isi indeplinesc rolul.

Mesajul umbrela al campaniei "ARO. De baza prin casa ", se refera tocmai la ocaziile de consum uzuale unde functionalitatea si simplitatea produsului primeaza.

Mesajul se regaseste in executii TV de 30s si 20s care au in centru 4 produse - vedeta: galeata, tableta de ciocolata, faina si ouale, care sunt prezentate pe ecran ca pe o scena de lansare, puse in valoare intr-o maniera autoironica si cu o sinceritate dusa la extrem. Pentru ca la fel ca alte produse din aceeasi categorie, cele din gama ARO acopera aceleasi nevoi, insa la preturi atractive in categoria din care fac parte.

Celelalte spoturi ale campaniei:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bing bing
    cele mai proaste campanii de marketing pe care le-am vazut vreodata, seamana cu cele ale firmei Apple... inveleste cu foita de aur, niste produse de proasta calitate
  • geo geo
    Reclama e buna daca vinde.
    Nu ma duc la Metro pentru ca sa cumpar oua...
  • Valentin Valentin
    Foarte bune reclame. Felicitări!
  • geo geo
    Senzationalul ou Aro...pe bune !?
    Bani multi aruncati pe prostii...
  • Iepurasu' Iepurasu'
    Ideea e frumoasă, mi-a plăcut varianta cu ouăle.
    Dar cred că pot fi și mai amuzanți.
    Pot încerca alte câteva produse, de-astă dată cu mai multe anecdote, și cu vocea la fel de serioasă.

Trimite un comentariu

sus