Skip to main content

DERAPAJ peste derapaj. România liberă îl laudă pe premierul Ungariei: "Efectele spectaculoase ale politicilor pro-familie". Şi merge (iar) pe o conspiraţie în Colectiv

 
Ziarul România liberă de ieri şi articolul "original" de pe site-ul considerat de extremă dreapta
Ziarul România liberă de ieri şi articolul "original" de pe site-ul considerat de extremă dreapta

DERAPAJ pe mai multe niveluri într-o singură zi. România liberă deschide ziarul cu un articol în care laudă, fără ocolişuri, guvernarea lui Viktor Orban.

Publicitate

Mai mult, articolul este preluat de pe un site străin considerat o publicaţie de extremă dreaptă. Şi mai mult, textul a mai apărut într-o formă aproape identică pe site-ul Activenews. Şi nu acum. În luna iunie.

„Ungaria: Efectele spectaculoase ale politicilor pro-familie iniţiate de Guvernul Orban”, este subiectul din deschiderea România liberă de azi. Textul este însoţit de un colaj, cu fotografia lui Viktor Orban, însoţită de o imagine de „stock” cu o familie tradiţională.

Textul este o preluare de pe LifeSiteNews, un site în limba engleză, cu articole cu tentă religioasă, despre care site-urile străine spun că este de extremă dreaptă.

Nu este prima dată când România liberă îşi arată poziţionarea pro-familia tradiţională. În zilele care au precedat Referendumul pentru modificarea Constituţiei, ziarul a avut o campanie editorială care susţinea "familia tradiţională."

Câteva titluri de atunci:

  • Noua ordine LGBTQ (articol ilustrat cu o fotografie a unui transexual îmbrăcat în uniformă asemănătoare celei de nazist)
  • Nu, copii nu sunt deloc bine în familiile "unisex"
  • Familia a rămas ultima instituţie încă necucerită de Revoluţia sexuală (un articol despre procese în care "persoane creştine au fost date în judecată de către membri ai comunităţii LGBT")

O observaţie: ieri, în ziua în care pe prima pagină România liberă proslăvea măsurile pro-famile din Ungaria, pe pagina a doua publica articolul: Zilelele când credincioşii au dezlegare la peşte. Tot ce trebuie să ştiţi despre Postul Crăciunului.

GALERIE FOTO. România liberă, înaintea Referendumului

Aceea şi, acelaşi ziar, alt derapaj: Conspiraţia Colectiv

Ideea unei acţiuni premeditate în cazul Colectiv, una pe care România liberă a mers chiar când se împlineau trei ani de la tragedie, este reluată de România liberă şi în ziarul de ieri.

"Pompierii iau în calcul ideea unui incendiu provocat la clubul Colectiv", scrie ziarul pe pagina a treia.

Jurnaliştii citează "ofiţeri de rang înal din cadrul Inspectoratului General pentru situaţii de Urgenţă", care "au precizat pentru România liberă că este posibil ca incendiul produs în octombrie să fi fost provocat intenţionat."

Ce scriu jurnaliştii?

Că "a existat această ipoteză" şi că astfel de ipoteze "sunt analizate ori de câte ori sunt excluse alte cauze tehnice".

Abia pe la mijlocul articolului aflăm că, de fapt "reprezentanţii IGSU ne-au spus că, în acest moment, nu ei pot confirma sau infirma ideea unui incendiu provocat intenţionat, întrucât această decizie o va lua instanţa".

În acelaşi articol, se reiau ideiile din materialul publicat în octombrie, care se baza pe ceea a scris site-ul Lumea Justiţiei - luju.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abc abc
    Ăsta e nivelul #rezist. Nu contează că Ungaria o duce bine, contează că personajul nu e pe placul nostru. Stau și mă întreb dacă autoarea articolului știe ce-i aia derapaj, sau a primit articolul de la ***. Exemplu de derapaj e articolul vostru de azi legat de centenar si Coca cola. Nu vă e rușine?

    Nu vă e.
  • Emanuel Emanuel
    A susține familia tradițională este un derapaj? Mai gândiți-vă înainte de a prelua ideologiile vocale la modă.
  • mihai mihai
    Se pare că avem postac roșu alocat special pentru comentariile articolelor din Pagina de media, plătit cu 0,5 bani per postare și gata să isi apere stăpânii penali fără nicio ezitare. Numai să nu își încurce conturile când postează, că atunci nu mai pricepi nimic din minciunile lui.
  • jk jk
    Singurul lucru apreciabil la el (V.Orban)e ca a finantat 2 echipe de fotbal romanesti
  • Toma Toma
    Articolul asta e comandata de directia generala a cenzurii???? :)

    Ma distreaza ca pentru autoarea acestei scrijelituri pe sticla, nu realitatea, nu adevarul, nu faptele conteaza, ci doar linia politica respectiv ideologica , si directivele de propaganda sunt importante. Trist, mai ales ca tot ce se scrie in articolul "incriminat" din RL este perfect adevarat si verificabil.
  • Jay Jay
    Cu o istorie "contorsionata", Romania Libera a fost un ziar de stanga antifascist (1940 - 45), organ al Sf. Popular, apoi al Cons. Populare si ulterior al FDUS/ODUS, dupa 1990 a devenit de dreapta puternic anticomunista (Bacanu), ca acum sa fie un ziar strict oportunist, in Grupul Medien (escrocul Adamescu). Este unul din multele exemple care ilustreaza decaderea la nivel de hazna a majoritatii media valahe.

Trimite un comentariu

sus