Skip to main content

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în legătură cu mai multe ediţii Sinteza zilei: „O campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice”

 
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorin Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a anunţat că s-a autosesizat în legătură cu mai multe ediţii ale emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3 „în care s-au făcut acuzaţii grave şi nedovedite despre de aşa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German”.

Publicitate

„Nu au fost solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la preşedintele Iohannis, iar acuzaţiile nu au fost dovedite în niciun fel”, a precizat Dorina Rusu într-un comunicat trimis către presă, în care aceasta mai adaugă că afirmaţiile „fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice.”

„În dorinţa de a-l ataca pe preşedintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, postul Antena 3 încalcă articole din legislaţia audiovizualului pentru care alte posturi de televiziune au fost amendate în trecut”, notează membrul CNA.

Dorina Rusu aminteşte că în 2017, B1 TV a fost amendat cu 50.000 de lei pentru trei emisiuni, printre care şi o ediţie Dosar de politician, prezentată de Silviu Manastire (pe larg despre subiect AICI).

Comunicatul integral al Dorinei Rusu, în continuare:

M-am autosesizat în legătură cu mai multe emisiuni Sinteza zilei de la postul de televiziune Antena 3, în care s-au făcut acuzaţii grave şi nedovedite despre de aşa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German.

Printre altele, FDGR a fost acuzat că a preluat imobilele de la Grupul Etnic German, o organizaţie nazistă. În dorinţa de a-l ataca pe preşedintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, postul Antena 3 încalcă articole din legislaţia audiovizualului pentru care alte posturi de televiziune au fost amendate în trecut.

Nu au fost solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la preşedintele Iohannis, iar acuzaţiile nu au fost dovedite în niciun fel. În plus, modul în care sunt prezentate informaţiile este unul defăimător şi generalizator la adresa etnicilor germani din România.

Aşa cum reprezentanţii Forumul Democrat al Germanilor au afirmat mereu, Forumul este o organizaţie democratică, are un statut aprobat de o instanţă din România, este asociaţie de utilitate publică, partener de dialog al tuturor guvernelor României şi ale Germaniei.

FDGR nu este continuatorul Grupului Etnic German, organizaţie nazistă, creată în timpul statului naţional legionar, la cererea Germaniei naziste.

Imobilele revendicate de FDGR nu au fost achiziţionate de Grupul Etnic German, ci au aparţinut, înainte de înfiinţarea GEG, unor persoane juridice de drept privat ale cetăţenilor români de etnie germană. GEG a fost proprietarul lor doar pe perioada scurtă a existenţei sale.

În conformitate cu datele de la ANRP, această autoritate a restituit către minoritatea germană doar opt imobile, pentru alte trei fiind propuse pentru acordare despăgubiri. Instanţa a decis că FDGR are calitatea de succesor în drepturi al GEG. E vorba numai despre ascendenţa în materia dreptului de proprietate şi nu despre o filiaţie de natură ideologică. Nu există vreo legătură între calitatea lui Klaus Iohannis de fost primar al Sibiului şi de fost preşedinte al FDGR şi retrocedarea acestor imobile. Toate acestea le-ar fi putut afla Antena 3 dacă ar fi solicitat un punct de vedere de la FDGR şi de la Preşedinţie.

Aceste afirmaţii fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice.

Am ţinut să fac aceste precizări pentru că, aşa cum am spus, CNA a mai avut în trecut în discuţie emisiuni pe aceeaşi temă. În iunie 2017, CNA a amendat cu 50.000 postul B1 TV pentru afirmaţii mincinoase legate de retocedarea imobilelor către FDGR.

De asemeni, m-am autosesizat încă de săptămâna trecută în legătură campania de dezinformare pe care Antena 3, în special emisiunea Sinteza zilei, o poartă în legătură cu subiectul revocării procurorului general Augustin Lazăr şi cu aşa-zisele dosare ale preşedintelui Iohannis.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciobanul Bucur Ciobanul Bucur
    Observ ca sunt si persoane care au curajul de a se opune haitei de manipulatori mercenari de la A3. Cu riscul de a cadea victima sigura a lor. Sa nu uitam ca au puterea de a impune celor de la putere orice le trece prin minte.
  • Ion Ion
    Omul de rând nu mai pune botul la cei ce se lupta în politică pentru binele ... propriu. Lozinci gen "noi suntem buni iar ăia sunt răi" nu mai țin, câtă vreme s-a dovedit că toți sunt o apă și un pământ.
  • HarapAlb HarapAlb
    Se ascut săbiile pentru ca urmează niste bătălii crîncene pentru supremație. Problema e ca in an centenar, lupta se va da peste cadavrul țării iar noi, cetățenii de rând, vom fi victime colaterale.
  • 1q 1q
    So....nu s a autosesizat ca membru neutru cna, ci pare ca s a autosesizat ca avocat al uneia dintre parti.

Trimite un comentariu

sus