Skip to main content

VIDEO. Un altfel de vlog. Jurnalista Livia Dilă lansează un canal YouTube de cultură generală. Pentru copii

 
VIDEO. Un altfel de vlog. Jurnalista Livia Dilă lansează un canal YouTube de cultură generală. Pentru copii

VIDEO. „De ce să ne amintim de Primul Război Mondial?”, „Cum zboară avionul?” sau „De ce vor fi interzise paiele de plastic” sunt câteva dintre temele explicate pe înţelesul copiilor şi adolescenţilor într-un nou proiect online lansat de jurnalista Livia Dilă (care a lucrat, în trecut, la B1 TV şi la TVR).

Publicitate

Proiectul online „Eu şi lumea” a fost lansat sub forma unor clipuri educative animate de câteva minute, postate pe canalul de YouTube cu acelaşi nume.

Clipurile sunt lansate săptămânal şi acoperă teme variate, de la evenimente istorice, la cum funcţionează obiectele din jurul nostru.

Ce îşi propune?

  • „Apropierea elevilor cu vârsta între 6-14 ani, de ştiintă, lămurirea simpatică şi simplă a unor fenomene, creşterea înţelegerii lumii înconjurătoare prin spoturi educative cu durata de 2-3 minute.”
  • Creşterea nivelului de înţelegere a faptelor ştiinţifice specifice timpului în care trăim. Acum, aproape 40% dintre elevii români suferă de analfabetism ştiinţific, adică nu înţeleg noţiuni simple de Chimie sau Fizică. Procentul creşte la peste 70%, pentru că deşi cunosc doar operaţii elementare, nu ştiu să le folosească în situaţii concrete, de viaţă.”

Proiectul este derulat prin asociaţia Liviei Dilă, Eu şi lumea.

VIDEO. Primul clip, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Sora Liviu Sora
    Succes! Daca nu se va baga in mocirla politicii... voi fi abonatul ei.
  • bing bing
    orice pui pe youtube si e material original, (fara copyright) aduce bani
  • bing bing
    a picat facebook-ul. Service Unavailable
    Asa apare si la voi?

Trimite un comentariu

sus