Skip to main content

VIDEO. Un altfel de vlog. Jurnalista Livia Dilă lansează un canal YouTube de cultură generală. Pentru copii

 
VIDEO. Un altfel de vlog. Jurnalista Livia Dilă lansează un canal YouTube de cultură generală. Pentru copii

VIDEO. „De ce să ne amintim de Primul Război Mondial?”, „Cum zboară avionul?” sau „De ce vor fi interzise paiele de plastic” sunt câteva dintre temele explicate pe înțelesul copiilor și adolescenților într-un nou proiect online lansat de jurnalista Livia Dilă (care a lucrat, în trecut, la B1 TV și la TVR).  

Proiectul online „Eu și lumea” a fost lansat sub forma unor clipuri educative animate de câteva minute, postate pe canalul de YouTube cu același nume.

Clipurile sunt lansate săptămânal și acoperă teme variate, de la evenimente istorice, la cum funcționează obiectele din jurul nostru. 

Publicitate

Ce își propune?

  • „Apropierea elevilor cu vârsta între 6-14 ani, de știintă, lămurirea simpatică și simplă a unor fenomene, creșterea înțelegerii lumii înconjurătoare prin spoturi educative cu durata de 2-3 minute.”
  • Creșterea nivelului de înțelegere a faptelor științifice specifice timpului în care trăim. Acum, aproape 40% dintre elevii români suferă de analfabetism științific, adică nu înțeleg noțiuni simple de Chimie sau Fizică. Procentul crește la peste 70%, pentru că deși cunosc doar operații elementare, nu știu să le folosească în situații concrete, de viață.”

Proiectul este derulat prin asociația Liviei Dilă, Eu și lumea

VIDEO. Primul clip, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu