Skip to main content

„Bă, eşti nebun?!". Pro TV vrea bani de la Guvern pentru Las Fierbinţi. Cum explică Pro TV solicitarea

 
las fierbinti
las fierbinti

Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinţi. Postul de televiziune ar urma să folosească banii, dacă îi obţine, pentru ediţia de Crăciun şi pentru sezonul de toamnă al anului viitor.

Publicitate

Valoarea ajutorului cerut Guvernului: peste 1 milion de euro, scrie Profit.ro, care citează dintr-un document cu lista companiilor care au solicitat ajutor de la Guvern.

Postul TV aplică pentru ajutor de la stat şi pentru un alt proiect: Sharks - Rechinii. Suma solicitată: 3,5 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro.

Cum explică Pro TV măsursa:

„Am aplicat pentru o finanţare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018.

Producţiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susţinând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune Las Fierbinţi.

Apreciem că aplicaţia noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern.”

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alţi solicitanţi, precum casele de producţie Frame Film şi Castel Film, pentru diferite proiecte.

Profit.ro a relatat anterior că Guvernul a lansat, toamna aceasta, un program de finanţări pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România.

Producţiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro şi 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producţia de filme realizate în România şi care promovează ţara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film şi producţie de film în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Putină Razvan Putină
    Iauzi ,doamne fereste! Vor bani de la guvern pentru a promova prostia! Ne-am saturat de promovarea prostiei la tv , las fierbinti prezinta o viata infecta de taran betiv care nu are scoala ***
  • Jay Jay
    1 milion euro pentru aceasta culme inegalabila a prostului gust moldo-valah? Specific romanesc...:(((
  • D D
    "Postul TV aplică pentru ajutor de la stat și pentru un alt proiect: Sharks - Rechinii. Suma solicitată: 3,5 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro."
    Proiectul acesta ce mai e ? Tot un serial ? Gen "Triplusec" ?
  • F F
    Mai bine nu. Deși se dau mulți bani aiurea la concursurile astea, mai bine se păstrează pentru industria cinematografica. Televiziunea este cu totul altceva. Nu mai zic ca televiziunile favorizate politic vor începe sa profite.

Trimite un comentariu

sus