Skip to main content

„Daţi-ne sursa!” Rise ameninţată cu o amendă de până la 20 de milioane de euro. Ce instituţie le-a trimis notificarea

 
Sursa foto: Rise Project
Sursa foto: Rise Project

Jurnaliştii de la Rise Project s-au trezit astăzi cu o notificare din partea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) prin care li se cere, printre altele, să-şi divulge sursele după dezvăluirile „#TeleormanLeaks”. Anunţul a fost făcut chiar de către jurnalişti pe contul de Facebook al organizaţiei.

Publicitate

În aceeaşi notificare, invocând legislaţia protecţiei datelor cu caracter personal, ANSPCP le cere jurnaliştilor să justifice „scopul şi temeiul legal al publicării” respectivelor informaţii şi dacă deţin „şi alte informaţii/documente conţinând datele personale ale unor persoane vizate”.

Cum răspund jurnaliştii Rise:

„RISE este un centru independent de investigaţii de presă, afiliat organizaţiilor internaţionale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public. Continuăm.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Putină Razvan Putină
    stapane, stapane, mai cheama si-un caine......pe mihaita.
  • Daniel Daniel
    Liviu Sora esti un pesedist gretos
  • mihai mihai
    Cei doi postaci pesedistii/*** sunt ca de obicei la datorie gata să își apere stăpânii *** cu toate tastele si conturile multiple din dotare.
  • Doru Doru
    Cum cine? serviciile secrete care au un punct de lucru in curtea unui cetatean din teleorman. Si cetateanul respectiv are trese pe umar.
  • johhny bravo johhny bravo
    Liviu, care e problema ta de fapt?
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Cand esti finantat cacalau... 20 mil euro nu este mult! Cred ca este normal sa primeasca aceasta amenda. Nu poti face valize doar ca nu iti place mutra unora...
    Nici mie nu imi place Dragnea, la fel nici pe Iohannis nu il suport, de pfapt toti pulifricii astia cocotati in functii publice nu imi plac. Dar asta nu ma face sa le pregatesc cate o valiza... Se vede ca securitatea de la noi a ajuns mai rea ca in anii 70-80. Macar atunci se stia pe cati ii ducem in spate cu salarii si viata de lux.

Trimite un comentariu

sus