Skip to main content

FOTO. În sfârșit. Vom avea TVR 1 HD și TVR 2 HD

 
FOTO. În sfârșit. Vom avea TVR 1 HD și TVR 2 HD
TVR - Foto: Paginademedia.ro

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat cererea TVR de emisie în varianta high definition pentru posturile TVR 1 și TVR 2. 

Publicitate

Nicolae Voican, reprezentantul TVR în relația cu CNA:

„Așa cum doamna Gradea, președinte director general al TVR, v-a spus undeva în luna mai, noi intenționam ca canalele TVR să se vadă și în format HD. Suntem pregătiți acum și din punct de vedere tehnic și editorial să dăm în simulcast TVR 1 SD și HD și la fel și cu TVR 2.”

Reprezentantul TVR nu a precizat data de la care vor fi disponibile canalele în grilele cabliștilor. Paginademedia.ro a trimis o solicitare către TVR. Vom adăuga răspunsurile de îndată ce le vom primi. 

Totodată, TVR a informat CNA despre serviciul media audiovizual la cerere TVR+, care urmează să fie relansat. „A existat până la sfârșitl anului trecut într-o variantă de teste. Dăm doar canalele lineare ale posturilor noastre.”

Despre acest serviciu Nicolae Voican a explicat că are zona de transmisiune live a posturilor TV (mai puțin producțiile pentru care nu au drepturi în online), dar și secțiune cu înregistrări ale emisiunilor. „Avem și o secțiune de înregsitrări în care o parte din emisiunile reprezentative ale noastre pot fi vizionate un număr de săptămâni.”

„Intenionăm ca pe viitor în această secțiune de înregistrări să fie și emisiuni de arhivă”, le-a spus Voican reprezentanților CNA.

Galerie FOTO. Noile sigle TVR 1 HD și TVR 2 HD

 • Foto: Paginademedia.ro
 • Foto: Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Am și eu o părere.
  Tvr, îi televiziune națională nu, internațională. Păcat ...ar trebui să se vadă în 4K, nu deabea în HD. ...păcat
  ...de ce nu o transformați în televiziune internațională (Televiziune Maghiară)
  sau ...îs un pic, sarcastic ...păcat
 • Cei mai mincinoși. Nu vor trece nicio dată la hd?? De sărbători ne-au intoxicat cu emisiunea in limba magheara?? Ce tvr-ul?? Sa transformat in post cu limba magheara?? Romanii nostri din Ungaria?? AU parte de emisiuni la pisturile unguresti sau la televiziunea de stat din ungaria?? Imi pare rau?? TVR-ul isi merita soarta. Sa le fie rusine. Nu o sa se mai uite nimeni la ei...
 • asteptam raspunsurile lui mark si Claudiu. Sa ingramadesti HD este perfect normal, daca ai face rederire la o fractie, 1 pe HD, deci jumatate de HD, un soi de HD Ready, la 2 pe HD e mai bine, poate un sfertulet de HD. Cand nu mai stii ce sa faci cu un amarat de HD, il agati de codita lui R, ca sa atarne, cu toti cei 70% din TVR, estimez eu, asa atarna oamenii, ca HD-ul, unde mai exista pe planeta asta, oriunde, nu intr-o televiziune nationala, om care sa care casete sau cafea, intrebati in turn, sau la cei religiosi, la dracu, intrebati raspopitul!

Trimite un comentariu