Skip to main content

Zeci de jurnalişti s-au solidarizat cu Rise Project: Intimidarea jurnaliştilor reprezintă un grav derapaj

 
Sursa foto: Rise Project
Sursa foto: Rise Project

Mai multe nume din presa din România semnează o scrisoare de protest în care sunt acuzate presiuni asupra redacţiei Rise Project sub pretextul regulamentului european privind protecţia datelor cu caracter personal (GDPR).

Publicitate

„O solicitare aberantă ţinând cont de dreptul jurnaliştilor de a nu-şi divulga sursele, drept recunoscut de legislaţia internaţională şi de jurisprudenţa europeană”, spune mesajul protestului iniţiat de revista Newsweek România.

„Interpretarea abuzivă a prevederilor privind protecţia datelor personale în scopul intimidării presei independente reprezintă un grav derapaj de la normele democratice, precum şi o încălcare flagrantă a drepturilor prevăzute în Constituţia României, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi Carta Universală a Drepturilor Omului”, mai arată mesajul Newsweek.

„Cerem tuturor organizaţiilor internaţionale să ia act de atacurile tot mai agresive ale politicienilor români la adresa jurnaliştilor şi să întreprindă toate demersurile necesare pentru a împiedica deteriorarea situaţiei înainte de a fi prea târziu.”

Alături de jurnaliştii de la Newsweek semnează nume de la TVR, Hotnews, Vice România, Adevărul, Ziare.com, Revista 22, PressOne, Europa FM, dar şi din presa locală. În plus şi organizaţia Centrul pentru Jurnalism Independent apare printre semnatari.

Nume noi se alătură însă demersului de la o oră la alta. oricine o poate face, trecându-şi numele la comentarii, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Sora Liviu Sora
    Acei jurnalisti controlati de baietii cu ochi albastri? Sa fim seriosi, baietii astia au incercat un smen care nu le-a iesit pentru ca Dragnea a stiut cum sa ii lucreze. Imi pare rau ca voi nu vedeti adevarul, va credeam obiectivi.
  • Matei Matei
    poate din respect pentru cei care ajung sa va citeasca articolele, spuneti si care-s "derapajele" pe care le invocati, cu referinte la eventuale legi. asa se face jurnalismul si nici nu sunt in domeniu.

    Vad un articol in care se tipa si mi se cere sa va sustin ca asa e bine, dar nu mi se explica nimic.
    asa ca nu sustin nicio initiativa.

Trimite un comentariu

sus