Skip to main content

Pro TV va difuza „Anii de sâmbătă seara”, o producţie semnată de Nae Caranfil, despre viaţa de student în anii `80

 
Pro TV va difuza „Anii de sâmbătă seara”, o producţie semnată de Nae Caranfil, despre viaţa de student în anii `80

„Anii de sâmbătă seara”, o producţie creată de Nae Caranfil şi regizată de Dragoş Buliga, va fi difuzată de Pro TV, sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 22.00.

Publicitate

Producţia este o poveste despre viaţa şi aventurile unor tineri studenţi în ultimul deceniu al comunismului în România.

„Anii de sâmbătă seara”, primul episod dintr-o serie de 12, pe care producătorii îşi propun să le realizeze, este inspirată de anii de studenţie ai lui Nae Caranfil, scenarist şi regizorul unor producţii precum Filantropica, Closer to the Moon sau Restul e tăcere.

Nae Caranfil, despre povestea „Anii de sâmbătă seara”:

„Am pornit de la premisa că regimul coercitiv al acelor ani a dezvoltat în rândul tineretului de atunci o formă de revoltă insolită: distracţia ca protest anti-sistem. În absența filmelor, a programelor TV, a muzicii “străine” sau a unor reale perspective profesionale, tinerii acelor ani socializau în spații improprii sau neconvenționale, dar cu o frenezie si o defulare de vitalitate pe care cluburile “de fitze” din ziua de azi nu le cunosc.

Spaţiul care adună toate aceste energii este, în propunerea mea, un cămin studențesc. Dar unul special – nu acele “campusuri socialiste” ce îngrămădeau, ca într-un stup de albine, mii de politehnişti.

E vorba de un spațiu mai redus ca dimensiuni, un imobil de început de secol XX ce primeste funcția de “Cămin al Facultătilor de Arte din Bucureşti”. Aici, studenți la Arte Plastice, Conservator, Litere, Teatru, Film sau Arhitectură, proveniți din diverse regiuni ale țării, îşi desfaşoară o viață privată “la comun” şi visează la cariere strălucite si recunoaştere internațională. Ei sunt “pensionarii”.

Pe lângă ei roiesc diverşi bucureşteni, în general colegi de an cu primii, în căutarea unui mod de a-şi petrece sâmbată seara altfel decât stând acasă, claustrați într-un oraş care trage heblul peste tot ce ar putea însemna bună dispoziție.”, spune Nae Caranfil despre producţie.

Pe scurt despre „Anii de sâmbătă seara”:

Ovidiu este student în anul întâi la Filologie, invitat pentru prima dată la un chef în clubul căminului Facultăţilor de Arte. De aici porneşte toată povestea şi aventurile personajelor pentru a satisface o obsesie: cumpărarea primului album Pink Floyd – The Wall din România de la un bişniţar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Allex Allex
    Un serial anuntat demult. Din cate stiu, s-a filmat doar un episod pilot.
  • marian marian
    Anonim , de la ora 22,00
  • anonim anonim
    În program apare la 22:00, nu 20:00... Cum e până la urmă?
  • Daniel Daniel
    A murit Mugur Corpaci de la RRA.
    Poate faceti un articol

Trimite un comentariu

sus