Skip to main content

Cosmin Prelipceanu, reacție după dezvăluirile Paginademedia despre premiul APTR: Nu mi s-a spus ca premiile sunt finanțate public. Refuz orice premiu în bani

 
Cosmin Prelipceanu, reacție după dezvăluirile Paginademedia despre premiul APTR: Nu mi s-a spus ca premiile sunt finanțate public. Refuz orice premiu în bani
Cosmin Prelipceanu

REACȚIE. „În niciun moment al comunicării cu organizatorii nu mi s-a spus că premiile sunt finanțate public. Înțeleg că legătura se presupunea pentru că există o tradiție de 15 ani în acest sens. Nu am știut”, a fost reacția lui Cosmin Prelipceanu, realizator al Jurnalului de seară de la Digi24.

„Consider că ziariștii ar trebui să stea departe de banii publici. întotdeauna. De aceea, refuz orice premiu în bani”, a mai adăugat jurnalistul. 

Publicitate

Reacția lui Prelipceanu vine după ce Paginademedia.ro a dezvăluit că premiile în bani acordate de APTR, marți seara, sunt acoperite de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Digi24 a fost premiat pentru transmisiunea specială de la clubul Colectiv, la trei ani de la tragedie. 

„Un premiu acordat de mulți ani de un juriu profesional ne-a picat bine tuturor. Ne onorează și le mulțumim celor de la APTR”, a mai precizat jurnalistul.  

Reamintim că marți seara au fost acordate premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR), la care au fost premiate nume precum Carmen Avram, Adelin Petrișor, Câștigă România cu Virgil Ianțu și Las Fierbinți. Dar și Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu, Radu Tudor și Ionuț Cristache.

Premiile care se ridică la 1.500 de lei pentru fiecare sunt suportate de Primăria Capitalei (ARCUB le va vira, direct, banii, după cum Paginademedia.ro a scris AICI).

Gala susținută de Primăria Capitalei a câștigat și o emisiunea sponsorizată de …Primăria Capitalei. Realizator: Adrian Ursu.

Realizatorul de la Antena 3 a luat premiu pentru emisiunea „365 de eroi ai României'. Un program realizat în cadrul proiectului „București Centenar' al Primăriei Bucureștiului.

Declarația integrală a lui Cosmin Prelipceanu, pentru Paginademedia.ro, în continuare: 

„APTR a decis sa dea un premiu Jurnalului de seara pentru editia Colectiv - 3 ani. A fost o emisiune grea, de mare incarcatura pentru toata echipa, de la idee si pana am iesit din emisie. Un premiu acordat de multi ani de un juriu profesional ne-a picat bine tuturor. Ne onoreaza si le multumim celor de la APTR.

In niciun moment al comunicarii cu organizatorii nu mi s-a spus ca premiile sunt finantate public. Inteleg ca legatura se presupunea pentru ca exista o traditie de 15 ani in acest sens. Nu am stiut.

Consider ca ziaristii ar trebui sa stea departe de banii publici. Intotdeauna. De aceea refuz orice premiu in bani.”

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Ca nu stia de unde vin banii, mai inteleg (desi... pana mea, nu faci si tu o minima verificare? adica sursa banilor nu-ti convine, dar premiul da?), dar sa te simti bine premiat laolalta cu Ursu si Zgabercea... geeez man.
 • Rămân stupefiată de reacțiile postate aici....Nu credeam că mai există cineva întreg la minte sa aprecieze o emisiune a lui Gâdea sau a lui Badea...sau oricare emisiune politica de la antene....asa cum nu credeam că PSD ar mai putea avea sustinere politica dar din PACATE m-am înșelat.....Suntem o nație de STRUTI asta suntem
 • hai ma nene...te superi pentru 1500 din bani publici! Ai dreptatte. Tu Prelipcene esti obisnuit cu minim inca un 0 in plus...nu te incurci cu firmituri!
 • cititorul de prompter care a ridicat premiul pentru munca tuturor colegilor sai nu doreste bani de la stat? adica vocea rartiunii de la digi s-a dus la premiile vietii fara sa aiba habar daca nu le sponsorizeaza statul islamic, al queda sau dan voiculescu? a, pai atunci e-n regula. jurnalist de investigatii. dar de la raiffeisen se pot lua bani, cosmin? dar de la ghitza? dar de la tvr? Acesta este omul care a tinut Digi24 cinci ani. L-a tinut acolo, jos, la limita vizibilitatii, cu cel mai ridicol rating dintre toate emisiunile de seara si cu limba pe pantofii invitatilor. Pai si nevasta ramane *** acasa pe banii barbatului plecat la munca, nu? ;)
 • Vai unde era ala inocent și corect...
  Nu că susțin PSD-ul,dar omul ala sincer nu prea e suportabil,ca Rareș Bogdan,Gâdea,Badea etc.
 • Prelipceanu, un jurnalist daca e jurnalist poate sa ia si bani publici, dar nu sa omita stiri despre sefii si patronatul lui, cum ai facut tu. De aia, tu nu esti jurnalist, iar altul chiar platit din banii publici daca isi face meseria este un profesionist.
  Iar tu la jurnalul de seara nu faci oricum journalism, ridici mingi la fileu pentru oameni care trebuie sa dea anumite mesaje, sa mai faca nitel propaganda, adica un antena 3 mai rafinat, dar in esenta tot aia este. Doar comparam mere putrede cu mere putin stricate, care devin si ele tot putrede.
 • “Jurnalistii ar trebui sa stea departe de banii publici!” Pai si cand au lucrat pentru TVR, Prelipceanu si Guran, cum era? Aia nu erau bani publici? Sau cand iei bani privati sa faci emisiuni in interes privat la TVR, cum se numeste? Moralist, nu gluma, acest domn Prelipceanu. Dar lumea nu stie ce a facut acest domn prin toate televiziunile pe unde a trecut: antene, realitatea, tvr...
 • Moralistule, ai dreptate in felul tau. Zi-le pe-astea cu jurnalistii care ar trebui sa stea departe de banul public si celor care dau ...*** PSD dar tin "cursuri" pe la scolile de vara organizate de institutii subordonate Primariei Capitalei.

Trimite un comentariu