Skip to main content

Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu şi-au făcut site

 
Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu şi-au făcut site

Ziariştii Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu şi-au lansat, în weekend, un site: ziaristii.com.

Publicitate

Despre ce este vorba?

Explică Grigore Cartianu în deschiderea site-ului ziaristii.com:

"Suntem doi gazetari hotărâţi să ne apărăm ţara până la capăt, cu arma noastră cea mai eficientă: cuvântul. Pornim la drum în tandem, Grigore Cartianu – Laurenţiu Ciocăzanu, dar mulţi alţi colegi ni se vor alătura pe parcurs.

Nu este prima noastră experienţă de presă. De peste un sfert de veac tot facem ziare, reviste, site-uri şi emisiuni TV, ba chiar şi cărţi – toate de succes, semn că n-am pierdut vremea degeaba. Încrederea publicului ne-a însoţit peste tot. (...)

Ce fel de presă vom face? Aceeaşi presă serioasă, fâşneaţă, atractivă, ambiţioasă, necruţătoare, cum ne-am obişnuit în aceşti ani. Vom face presă liberă, sensibilă la necazurile şi emoţiile oamenilor, dar insensibilă la smiorcăielile şacalilor care se dau căprioare.

Valorile noastre sunt: onestitatea, buna-credinţă, europenismul, atlantismul, non-populismul, promovarea competenţei, combaterea imposturii, prietenia cu limba română, respectul faţă de înaintaşi şi grija faţă de urmaşi.

Vom milita pentru o Românie europeană, complet integrată în structurile continentale, şi pentru consolidarea rolului nostru în NATO. Vom fi necruţători cu cei care, pe faţă sau mai pe ascuns, vor încerca să ne îndepărteze de civilizaţia occidentală.

Vom combate corupţia şi vom susţine statul de drept, legea, justiţia. Între agresor şi victimă, nu ne vom situa niciodată la mijloc.
Suntem oameni de dreapta şi milităm pentru statul minimal, fără “cocoaşe” clientelar-bugetare. Ne transformăm în apărători ai economiei private ori de câte ori statul devine abuziv."

Cine sunt cei doi fondatori?

Grigore Cartianu (49 de ani)

Născut la Brădiceni, com. Peştişani, Gorj. În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul, apoi ombudsman la Adevărul Holding (2013-2016) şi senior editor la România liberă (2016-2017).

A făcut parte din echipa fondatoare la două ziare: Evenimentul zilei (1992) şi ProSport (1997).

Laurenţiu Ciocăzanu (51 de ani)

Originar din Trocani, Gorj. A fost redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-şef la Adevărul (2006-2008) şi director editorial al publicaţiilor Adevărul Holding (2008-2010).

În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul Miracolul din noiembrie, alături de Grigore Cartianu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daju Daju
    Gorjeni-ziaristi adevărați!
  • Adi Chirila din Neamt Adi Chirila din Neamt
    hahaha....2 ziaristi,
  • Observator A 1 Observator A 1
    Mie imi plac baietii care scriu jos / ..ie PSD, joc cu Dragnea, jos cu Dăncilă, o critică pe Firea și pe Primăria Capitalei...dar nu au nicio problemă să participe - pe bani publici - la tot felul de acțiuni - a se citi școală de vară la mare - organizate de instituții subordate Primăriei Municipiului București. Păi cum vine asta, domnilor, pe de o parte criticați risipirea banului public și pe de altă parte profitați de acest ban...
  • Carmen-Nina Oltean Carmen-Nina Oltean
    CU CAT MAI MULTA INFORMATIE ,CU ATAT MAI BINE !ASTA E ROLUL PRESEI ,DE A NE OFERI VARIANTE DE GANDIRI ,OPINII, DAR FARA O MINIMA EDUCATIE ,FARA ,DISCERNAMANT IN PROCESAREA FIECAREI INFORMATII NU PUTEM MERGE MAI DEPARTE CA SOCIETATE....
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Ce m-am amuzat... Astia sunt "jurnalisti"? Eu as zice tonomate gurnaliste. Sigur vor avea o "opinie libera si ne partinitoare". :))))))
  • Scriitorii fara frontiere Scriitorii fara frontiere
    site-ul era ziaristii(faraminte).com, dar cred ca era deja luat de MediaPro pentru serialul de investigatii Ziaristii din Las Fierbinti platit din banii romanilor. Scarba.
  • s-am s-am
    buahahahahahahahaha ! best joke of the decade. ecrivain si ciocazanu in....ZIARISTII ! hahahahahahahahaha !
  • Mihai Mihai
    Grégoire Écrivain si-a facut un site. Iar poate va publica articole suspecte de a fi fost scrise contra cost pentru a putea posibil face propaganda...

Trimite un comentariu

sus