Skip to main content

Primăria Capitalei a plătit integral Gala APTR. Cu cât? Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de …Primărie. Cristache, premiat şi el

 
Adrian Ursu. Foto: Florin Ghioca
Adrian Ursu. Foto: Florin Ghioca

O gală în care sunt premiaţi Carmen Avram, Adelin Petrişor, Câştigă România cu Virgil Ianţu şi Las Fierbinţi. Dar şi Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu, Radu Tudor şi Ionuţ Cristache. Premii de 1.500 de lei pentru fiecare, toate suportate de Primăria Capitalei (ARCUB le va vira, direct, banii).

Publicitate

O gală sponsorizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, la care câştigă, printre alţii, şi o emisiune la care sponsor este tot …Primăria.

O gală în care sunt premiate producţii ca În premieră sau Las Fierbinţi, dar şi Realitatea româneacă (a lui Octavian Hoandră) şi România 9, cu Ionuţ Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală, scrie Libertatea).

O gală pentru care emisiunea România, te iubesc a refuzat premiul.

Despre ce este vorba?

A fost Gala Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România. Vă spunem totul despre evenimentul de la Teatrul Naţional din Bucureşti:

  • toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianţii, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul şi onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate.
  • 1.500 de lei va primi fiecare dintre câştigătorii galei. Printre aceştia: Ionuţ Cristache, Adelin Petrişor, Adrian Ursu şi Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR, cu o condamnare in prima intanta de aproape cinci ani in dosarul Nicusor Constantinescu). Sumele vor fi virate direct către câştigători de către sponsor - Arcub
  • O emisiune sponsorizată de Primăria Capitalei a fost premiată la Gala sponsorizată de Primăria Capitalei: programul 365 de eroi ai României, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Organizatorii spun că nu este nicio legătură între premiu şi sponsorizare.
  • ARCUB este sponsor tradiţional al Galei APTR, spune Lucia Hossu-Longin
  • Ionuţ Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenenţă la Cristache”, justifică organizatorul. Un premiu care a trezit reacţii în sală.
  • Emisiunea România, te iubesc, de pe Pro TV, a fost anunţată, înaintea Galei, că a câştigat unul dintre premii. L-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru Las Fierbinţi, ridicat de regizorul serialului, Dragoş Buliga (de la compania Frame Film.
  • A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulţi ani de la premiile APTR).
  • România TV nu a avut nicio nominalizare. Nici măcar nu a fost luată în calcul. “Pentru că e un post cu probleme grave” (Lucia Hossu-Longin). Antena 3 a luat câteva premii.

Pe rând, fiecare punct:

Primăria Capitalei, sponsor oficial al Galei APTR

Toate costurile APTR au fost susţinute de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Mai exact:

-închirierea sălii de spectacole de la TNB (în jur de 2.500 de lei)
-cele 15 premii, fiecare în valoare de 1.500 de lei. Total: 22.500 de lei
-artistul plastic care a realizat trofeele
-onorariul prezentatoarei Monica Davidescu.

“Banii nu au fost încă plătiţi”, spune Lucia Hossu-Longin. Premiile vor fi virate direct către câştigători de către ARCUB.

“ARCUB e sponsor tradiţional al Galei, indiferent de primarii care au fost”, spune Lucia Hosu-Longin. Este însă prima gală la care Primăria suportă toate costurile (la ediţia trecută erau şi sponsori din zona comercială).

Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de Primărie

La Gala susţinută de Primăria Capitalei a câştigat şi o emisiunea sponsorizată de …Primăria Capitalei. Realizator: Adrian Ursu.

Realizatorul de la Antena 3 a luat premiu pentru emisiunea „365 de eroi ai României'. Un program realizat în cadrul proiectului „Bucureşti Centenar' al Primăriei Bucureştiului.

Ce legătură este între premiul lui Ursu şi faptul că sponsorul Galei a fost Primăria Capitalei?

“Nicio legătură”, răspunde Lucia Hossu-Longin. “Dintre programele de centenar, juriul a considerat că este unul dintre cele mai reuşite”, a explicat directorul Galei APTR.

Câştigătorii. Câteva nume: Adelin Petrişor, Cosmin Prelipceanu, Ionuţ Cristache, Cristi Zgabercea

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – APTR, a acordat 15 premii. Cele mai multe, pentru programe din TVR (nouă premii). Anul acesta au intrat printre premianţi şi nume de la Antena 3 (patru), Digi 24 (una) şi Pro TV (una).

De ce?

A fost prima data când s-au făcut nominalizări, şi nu înscrieri, ca la ediţiile trecute. Astfel, printre premienţi şi-au făcut loc şi Cosmin Prelipceanu (Digi 24) şi Pro TV (cu Las Fierbinţi).

Lucia Hossu-Longin, directorul Galei APTR, explică pentru Paginademedia.ro:

“Preşedintele APTR, Dan Necşulea, a selectat 50 de producţii, din care juriul a selectat cele 15 premii. De pe mai multe posturi. De pe România TV nu a fost nicio selecţie. Este un post cu probleme grave”.

De la postul concurent - Antena 3 - au fost anul acesta patru premii. Iar Digi 24 a luat un premiu.

Premiul luat de Ionuţ Cristache pentru România 9 a stârnit reacţii în sală.

Lucia Hossu-Longin:

“Noi premiem programul, nu contractul. Oricum, noi stabilisem deja premiul când au apărut în presă acele date. Este o emisiune cu un aer mai hotărât, mai tineresc.

Nu se vede la emisiunea lui vreo apartenenţă.”

România, te iubesc a refuzat premiul

Pro TV – care de ani buni nu mai participa la concurs, pentru că nu-l mai considera relevant - a şi refuzat un premiu. Acum nu a mai fost cu înscrieri, aşa că a ajuns pe listă, după nominalizări.

“Înaintea Galei”, povesteşte Lucia Hossu-Longin, “echipa România, te iubesc a fost anunţată că va primi un premiu”. “Era şi diploma pregătită”, continuă directoarea Galei. “Apoi ne-au spus că se retrag”, a spus Longin.

Juriul:

  • academicianul Nicolae Breban, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, director de imagine, scriitorul Mihai Ispirescu, regizorul Dan Necşulea (preşedinte APTR) şi regizorul Dan Piţa.

Premiile, via Libertatea:

  • Dite Dinesz a primit premiu pentru „Izolaţi în România' (TVR Timişoara)
  • Adelin Petrişor (TVR1) pentru reportajele realizate din teatrele de operaţii
  • Virgil Ianţu şi Diana Pascal (TVR 2) pentru emisiunea-concurs „Câştigă România'
  • Alina Grigore (TVR Internaţional) pentru „Olimpiada eroilor'
  • Adrian Cioroianu (TVR2 şi TVR Internaţional) pentru „100 de poveşti despre Marea Unire'.
  • Ionuţ Cristache – „România 9'
  • Cristian Zgabercea şi generalul Gelaledin Nezir au primit premii pentru transmisia „Funeraliilor Regelui Mihai I al României' la TVR, primul în calitate de producător, al doilea drept coordonator al ceremoniei.
  • Carmen Avram – În premieră (Antena 3)
  • Radu Tudor – Punctul de întâlnire
  • Alessandra Stoicescu – 100 de minute
  • Adrian Ursu - „365 de eroi ai României', un program realizat în cadrul proiectului „Bucureşti Centenar' al Primăriei Bucureştiului
  • Digi 24 - pentru „O suferinţă care încă arde', transmisiunea specială de la Clubul Colectiv, premiul fiind acordat lui Cosmin Prelipceanu
  • Octavian Hoandră – Realitatea Românească (Realitatea TV)
  • Las Fierbinţi (Pro TV) – premiu ridicat de regizorul Dragoş Buliga

GALERIE FOTO. Gala APTR, în imagini. Foto: Florin Ghioca

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • F F
    hehe...se pune bine dna primar cu jurnalistii . stie ea ce stie
  • dan petrea dan petrea
    Bravo, PRO TV. Singurii care au dat dovadă de demnitate. Nu accepțti să fii premiat de LONGIN alături de CRISTACHE. O rusine.
  • Eu Eu
    Bravo Protv! Asta inseamna sa ai coloana vertebrala si sa nu te bagi in troaca porcilor. Pupatorii de antene oricum sunt in sevraj de cate ori le-o da pro-ul peste rât.
  • marian marian
    Auzi Lucy bine a facut ca a refuzat Romania te iubesc este cea mai buna emisiune , restul sunt copii dupa ei si cea de pe antenuta 3 si de pe kanalul turcesc asa ca ciocul mic antenistule cu minte redusa , acolo se premiaza numai tvr1 si antenuta 3
  • Tele Kinetic Tele Kinetic
    Pai daca nu au participat cum au castigat? Aia de bagai in televiziune 14h/zi, fac materiale, filmeaza, editeaza se chinuie pentru un reportaj sau o emisiune mai mica dar bine lucrata au vreo sansa sa castige un premiu daca nu e cu inscriere ci asa din burta cu nominalizare dupa gustul, preferintele, rudeniile fiecaruia?
  • Adi Adi
    Greatza e putin spus! Va dati seama pana unde merge servilismul? Mami, Lucia Hossu Longin, l-a premiat pe Zgabercea, cel care l-a pus sef la sport pe cine? Pe fii-su! Asa rusine, asa cumetrii nu credeam ca mai pot fi dupa 1989! Asociatia ,,profesionistilor,, din tv?
    Nu intamplator, de ani buni, Protv si-a dat seama ce cloaca e acolo si a zis: multumim, nu avem nevoie de premiile unei asemnea asociatii!
  • LUCY LUCY
    E TE APUCA GREATA DE PRO TV,SUNT CEI MAI CEI,PANA LA URMA NISTE NEAMURI PROASTE,CHIAR NU STIU DE CE I-A MAI PREMIAT,DACA TOT SE RETRASESE.E O EMISIUNE FFFFF BUNA ASEMANATOARE PE KANAL D.

Trimite un comentariu

sus