Skip to main content

Ce se vede de sărbători la TVR 1. Desene animate, filme de Crăciun, Izolaţi în România, dar şi filmele Amintiri din copilărie şi Tinereţe fără bătrâneţe

 
Ce se vede de sărbători la TVR 1. Desene animate, filme de Crăciun, Izolaţi în România, dar şi filmele Amintiri din copilărie şi Tinereţe fără bătrâneţe

Crăciunul se vede şi la TVR 1. Postul de televiziune a anunţat programul special de sărbători. Desene animate, filme de Crăciun, dar şi ediţii speciale ale show-urilor obişnuite precum Provocarea starurilor sau Izolaţia în România.

Publicitate

Ce se vede în perioada Crăciunului la TVR 1?

Sâmbătă este programată semifinala talent show-ului Provocarea starurilor, de la ora 21:30, iar duminică finala show-ului Vedeta populară, de la ora 21:00.

În ajunul Crăciunului, TVR 1 a programat desene si filme animate pentru copii printre care amintim: Colinda, Aripi de hârtie sau Johnny, Super-Koala.

În aceeaşi seară se vede o ediţie specială a emisiunii Izolaţi în România, de la ora 21:00 (Povestea Izolaţi în România, pe larg, pe Paginademedia.ro).

În ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, talent show-ul Provocarea Starurilor se vede într- ediţie specială, de la ora 21:00.

Paginademedia.ro prezintă programul TVR 1 în perioada Crăciunului:

Vineri, 21 decembrie:

  • De la ora 21.10 - „Crăciun fericit!”, în regia lui Christian Carion, cu: Diane Kruger, Guillaume Canet, Benno Furmann. În ajunul Crăciunului din 1914, în toiul luptelor din Primul Război Mondial, soldaţi francezi, germani şi scoţieni sunt eroii unei fraternizări fără precedent.

Uniţi de melodia unui colind, militarii care se măcelăriseră până atunci între ei aruncă armele, împart vin şi mâncare, fac schimb de fotografii şi joacă fotbal în zăpadă. Preţ de câteva ore, toţi uită de armate şi ostilităţi.

Sâmbătă, 22 decembrie:

  • De la ora 18.30 - Finala Campionatului Mondial al Cluburilor
  • De la ora 21.30 - Semifinala Provocarea starurilor: cei 4 concurenţi care au participat timp de nouă săptămâni în concurs se luptă pentru cele trei locuri din finala.

Isabela şi Paul, antrenaţi de Mihai Alexandru şi Raluca şi Stelian, din echipa Sandei Ladoşi concurează pentru premiul de 10.000 de euro. Ştefan Stan, rămas fără concurenţi, alege să susţină una dintre cele două echipe coordonate de ceilalţi doi mentori.

Juriul semifinalei este format din Marcel Pavel, Stela Enache, Narcisa Suciu.

Duminică, 23 decembrie:

  • De la ora 21.00 - Finala sezonului trei a talent show-ului Vedeta populară, prezentată de Iuliana Tudor. Concurenţii trebuie să treacă prin două probe:

Trebuie să cânte un colind

Trebuie să interpreteze o melodie celebră din zona pe care o reprezintă

Mihai Teacă din Braşov, Andreea Ghiţiu din Maramureş, Alexandra Dan din Suceava, Raluca Radu din Vaslui şi Vlăduţ Sărmaş din Bistriţa se luptă pentru titlul de Vedeta populară şi pentru premiul de 100 000 de lei.

Luni, 24 decembrie - Trei filme animate pentru copii:

  • De la ora 11.15 - Filmul de animaţie Colinda (2015), realizat în grafica 3D. Spune povestea unui copil al zilelor noastre pleacă pentru prima dată, din lumea comodă şi permanent conectată la Internet şi New Media a oraşului, la ţară, la un bunic meşter olar.

Acolo descoperă lumea minunată a măştilor şi poveştilor din satul bunicului şi, astfel, o altă parte a Lumii. Pe care o aduce la oraş. Dublajul vocilor a fost realizat cu actorii Tamara Buciuceanu Botez, Valentin Uritescu, Horaţiu Mălăele.

  • De la ora 11.45 - Desenul animat Aripi de hârtie, o altă poveste despre călătoriile în lumea basmelor. Într-o bibliotecă în paragină, mai mulţi copii ai străzii ard cărţile spre a se încălzi. Ţuţu, un baiat de 7 ani, ajunge rătăcit prin zăpadă drept în mijlocul micilor cerşetori din bibliotecă.

Profesorul decăzut, aciuat şi el în bibliotecă, îi invită la o plimbare prin lumea basmelor. Împreună cu Uncheşul, demn îngrijitor şi creator de poveşti nemuritoare, pornesc pe drumul cărţilor ferecate de Negrul de fum.

  • De la ora 12.25 - Johnny, Super-Koala, o animaţie din 2012, spune povestea unui mic koala batjocorit de celelalte animale pentru că e fricos şi alb. Sătul să fie ţinta tuturor răutăţilor, Johnny se alătură unui circ ambulant, unde se împrieteneşte cu diavolul tasmanian Hamish şi cu maimuţa mută Higgens.

În timpul unei călătorii prin deşert, căruţa lor se desprinde de caravană, iar cei trei prieteni sunt nevoiţi să poposească într-o oază. Johnny ia prin surprindere o haită de câni dingo periculoşi, pe care, fără să vrea, îi pune pe fugă şi îşi câştigă renumele de supererou.

  • De la ora 19.00 - Se caută Moş Crăciun talentat!, trei scenete inspirate din concursurile de talente prezentate Alina Sorescu : „Moşul are talent", „Vocea Moşului" şi „ELF Factor"
  • De la ora 20.30 - Întâlnire cu Moş Crăciun, un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Cei mici ajung în căsuţa Moşului să îşi primească râvnitul cadou, dar întâmpină probleme pentru că Moşul este puţin altfel decât îl ştiu ei: bâlbâit, uituc, surd.

Partea a doua a programului se vede pe 25 decembrie, tot la 20.30.

  • De la ora 21.00 se vede o ediţie specială a emisiunii Izolaţi în România. Peste 500 de pachete - 400 din ţară şi 100 din străinătate - trimise de telespectatori ajung prin intermediul jurnalistei Dite Dinesz, în cătunele izolate ale României.
  • De la ora 21.35 este programată comedia romantică Un soţ de Crăciun, cu actorii Vivica A. Fox şi Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie preluată de o alta, mai mare, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească "de formă". Încet-încet, pe măsură ce se cunosc mai bine, cei doi soţi îşi dau seama că între ei există o scânteie care nu poate fi negată.

Marţi, 25 decembrie:

  • De la ora 19.00 este programat „Zâmbetul din cutie”, spectacolul susţinut de Gaşca Zurli la Sala Palatului, la începutul lunii decembrie.
  • De la ora 21.00 se vede o ediţie specială a emisiunii Provocarea starurilor, în care cei trei finalişti îi provoacă pe juraţi la o confruntare între generaţii. Au răspuns provocării foştii juraţi ai emisiunii: Adrian Romcescu, Călin Goia, Nicola, Natalia Guberna, Daniel Iordăchioae, Silvia Dumitrescu, Ileana Şipoteanu.

De asemenea, va cânta şi Andreea Bănică, prezentatoarea show-ului, cât şi Laura Bretan, românca finalistă în concursul America's Got Talent. Finala competiţiei se vede pe 29 decembrie.

Miercuri, 26 decembrie:

  • De la ora 21.00 - Best of O dată-n viaţă, în care nume ale folclorului românesc şi ale muzicii uşoare precum Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calotă, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriţă, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temişan, Ionuţ Ungureanu, Ionuţ Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia şi Lupu Rednic susţin momente muzicale.

În spectacol sunt prezente şi scenetele umoristice cu Floarea şi Gheorghe, interpretaţi de actorii Maria Buză şi Marius Rizea. Din a doua zi de Crăciun, de la ora 10.10, sunt programate filme pentru copii, mai exact:

  • Miercuri, 26 decembrie - Amintiri din copilărie (România, 1965), în regia Elisabeta Bostan
  • Joi, 27 decembrie - Tinereţe fără bătrâneţe (România, 1969), inspirat din basmul popular cules de Petre Ispirescu, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. Filmul a fost premiat în 1969 la Festivalul Internaţional al Filmului de la Moscova cu Premiul special al juriului la concursul filmelor pentru copii şi tineret, precum şi la Festivalul de la Mar del Plata (Argentina) cu Medalia de aur pentru cel mai bun film.
  • Vineri, 28 decembrie – Mama (România-URSS-Franţa, 1977), singurul film românesc realizat în trei versiuni: română, rusă, engleză.

GALERIE FOTO.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TraiaN TraiaN
    Doar pensionarii de peste 70 de ani se mai uita la TVR

Trimite un comentariu

sus