Skip to main content

AMINTIRI CU OTV, la şase ani de la oprirea emisiei. Cum l-a făcut Diaconescu pe Băsescu cel mai tare influencer. România în fundul gol, poezii cu tractoare şi o colecţie de burtiere de antologie

 
AMINTIRI CU OTV, la şase ani de la oprirea emisiei. Cum l-a făcut Diaconescu pe Băsescu cel mai tare influencer. România în fundul gol, poezii cu tractoare şi o colecţie de burtiere de antologie
10 ani de Paginademedia. În urmă cu fix şase ani, OTV, televiziunea după care s-au inspirat, apoi, mare parte dintre staţiile "rămase în viaţă", rămânea fără licenţa de emisie.
Publicitate

CNA punea stop unui fenomen pornit de Dan Diaconescu. Cu serialul fluviu Elodia, cu invitaţi pestriţi, cu mirese furate în "garsoniera OTV". Un stop pus nu pentru ce difuzase televiziuneade-a lungul anilor pe post. Ci din cauza unor amenzi neplătite.

Să ne aducem aminte de câteva dintre isprăvile "Televiziunii Poporului" şi ale "lu' domnu' Dan". A luat amenzi peste amenzi. L-a folosit pe preşedintele Traian Băsescu pe post de "influencer", a vorbit (prea), pe limba poporului. Şi multe altele.

Înainte, o "culegere" de burtiere:

Revoluţia în versuri la OTV: Refacem fabrica de tractoare, pământul ţării să se are, alimente cancerigene să nu mai importăm, naturale să mâncăm

OTV a fost prima televiziune care a născut un partid. Partid al Poporului care a şi ajuns în Parlament, după ce OTV se transformase într-o permanentă emisie electorală.

Momentul de mai jos nu are nevoie de nici-un alt comentariu:

O desfăşurare de forţă ruptă din Caţavencu lui Caragiale în studioul OTV, după ce emisia postului fusese oprită trei ore de către CNA.

Pentru că „s-au speriat mega-ciocoii”, Dan Diaconescu a organizat în ultimele zile mitinguri în direct în studio, împotriva CNA şi „actualului dictator Traian Băsescu”.

Invitatul de mai jos, un adevărat poet, este emblematic pentru desfăşurarea din studio: „Refacem fabrica de tractoare/Pământul ţării să se are/Alimente cancerigene să nu mai importăm/Pe cele naturale să le mâncăm"

Refacem fabrica de tractoare/Pamantul tarii sa se are

Poezia merită redată integral:

Refacem fabrica de tractoare
Pământul ţării să se are
Alimente cancerigene să nu mai importăm
Pe cele naturale să le mâncăm
Puşcăriile să le transformăm
Şi uzine să le redăm

Tinerii să nu mai fie prostituaţi
Şi sclavi prin Occident exportaţi

Din 90, la putere au venit numai duşmanii poporului
Care au distrus fabrica de tractoare
Pământul ţării să nu se are
Alimente cancerigene să importăm
Poporul nu mai avem loc în cimitire să-l îngropăm
Şi la crematoare incinerăm

(...) Viitorul preşedinte Dan Diaconescu să ajungă la guvernare
Şi să refacă acea uzină de tractoare
Pământul ţării să se are.

Tudor Barbu şi România în fundul gol

OTV, televiziunea poporului, s-a gândit să îşi adapteze limbajul pentru publicul său telespectator. Tudor Barbu, acum la B1 TV, era, acum şapte ani, realizator la OTV.

Întrebarea pusă de el pe post, pe burtieră" "În două războaie mondiale România a intrat şi a ieşit în curul gol. Acum???"

Emisiunea a fost taxată cu somaţie publică pentru limbajul licenţios folosit de moderatorul emisiunii.

Traian Băsescu, agent de promovare pentru OTV şi Murfatlar

Îl poţi transforma pe un preşedinte într-un "agent de marketing"? Dan Diaconescu a reuşit, cu Traian Băsescu. Se întâmpla în 2009.

Dan Diaconescu a speculat la maxim prezenţa în hala OTV a preşedintelui Traian Băsescu. Băsescu a fost promovat, timp de câteva ore, drept cel care va da Marele Premiu de un milion de lei oferit de Murfatlar. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Venirea în studio a fost anunţată în stilul OTV: “Mâncăm pudră din gândaci roşii”, scria sus. Jos, pe crawl, un alt mesaj îi liniştea pe telespectatori: “În această noapte, preşedintele va da Marele Premiu de 250.000 de euro”.

basescu-gandaci

Jocul de marketing al lui Dan Diaconescu l-a prins pe preşedinte. Cuminte, la ora unu noaptea, preşedintele a aşteptat indicaţiile Mogulului Poporului: “Nu apăsaţi imediat, să stăm puţin, trei minute”. Pentru suspans.

basescu-buton-cuminte

basescu-buton

Un final fericit, cu un preşedinte-jucător şi în marketing. Pentru prestaţia de la extragere, a plecat acasă doar cu un tort: tortul cu bancnota de un million de lei, cu chipul lui Băsescu. Ca o paranteză, firmele plătesc bani grei pentru ca o personalitate să se asocieze cu produsul lor. Murfatlar a avut noroc cu Dan Diaconescu. Senzaţional.

basescu-tort

Articolul, aici

Imagini paparazzi cu preşedintele CNA la cumpărături

Dan Diaconescu loveşte sub centură în lupta cu CNA, instituţia care a amendat de nenumărate ori postul TV, pentru abaterile de la Legea Audiovizualului.

Televiziunea lui Dan Diaconescu a difuzat imagini de paparazzi în care Răsvan Popescu, preşedintele CNA, ieşise la cumpărături.

În timp ce imaginile se derualu, pe fundal Dan Diaconescu şi invitaţii săi făceau tot felul de comentarii la adresa preşedintelui CNA.

"Haideţi să vedeţi nişte poze cu preşedintele CNA în funcţie, domnul Răsvan Popescu (...) şi se duce şi el să-şi ia o damigeană cu vin de la o cramă. Domnul Popescu nu se dezminte. Ţara arde şi domul Răsvan Popescu bea", comentează Dan Diaconescu în timp ce imaginile cu preşedintele CNA rulează, în buclă, pe ecran.

Comentariile şi supoziţiile lui Dan Diaconescu:

  • "Interesant este că foloseşte maşina poporului român, este maşina de serviciu, pe care noi o plătim din greu, şi benzină şi întreţinere".
  • "Cară omul canistra cu maşina statului, cu maşina poporului plătită din greu".
  • "Ăsta ne amendează pe noi cu 50.000 de euro ca să se ducă să-şi ia vin a doua zi. Păi vi se pare normal?"

Articolul, aici

Urarea OTV pentru CNA: Foaie verbe baraboi, să dea diareea în voi!

O burtieră "blestem" din istorie, de pe vremea OTV, "strămoşul" tabloidelor TV de astăzi. O burtieră surprinsă, la vremea respectivă, de Paginademedia.ro

În 2012, după ce a încălcat "fără număr" legea audiovizualului şi s-a ales cu înjumătăţirea licenţei de trei ori la rând, Dan Diaconescu nu se lăsa. CNA era subiectul zilei la postul TV.

Cu o zi înainte de o şedinţă CNA (cu potenţial de noi amenzi pentru OTV), postul lui Dan Diaconescu a încercat o altă variantă: blestemul.

"Pentru membrii CNA: Foaie verde baraboi, să dea diareea în voi", a titrat OTV pe ecran. Blestemul nu a mers. Şi, oricum, cum ar fi rezolvat situaţia OTV?

Legea, călcată în picioare: amendă de două miliarde

Pe când ridica Partidul Poporului prin OTV, Dan Diaconescu, Dan Diaconescu uita de lege. Amenzi peste amenzi. Chiar maxime: 200 de mii de lei (două miliarde de lei vechi) pentru mai multe derapaje înregistrate într-o singură săptămână de campanie electorală.

Pentru ce a fost amendat OTV-ul?

  • Televiziunea Poporului a fost sancţionată pentru dezinformare şi pentru dezechilibre în emisiunile şi dezbaterile electorale.
  • Pe timpul campaniei electorale, reprezentanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu au fost prezenţi în emisiunile de pe OTV timp de peste 200 de ore, în timp ce USL a avut la dispoziţie două ore să se exprime pe post, PDL a fost prezent 3 ore, iar PRM doar 26 de minute.

În plus, Dan Diaconescu a fost prezent pe post în ziua alegerilor locale, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

Articolul, aici.

OTV, campionul absolut al greşelilor gramaticale

Postul lui Dan Diaconescu era mereu în top la capitolul greşeli gramaticale. Pe prima poziţie. Arareori, se mai întâmpla să "scape" şi altcineva mai multe greşeli decât OTV (Antena 3, într-n caz).

Topul greşelilor în luna MAI 2012

  1. OTV – 48
  2. Kanal D – 42
  3. TVR Info – 33
  4. Pro TV – 30
  5. TVR 1 – 26
  6. Prima TV – 26
  7. Digi 24 – 25
  8. B1 TV – 23
  9. Antena 3 – 23
  10. România TV – 23
  11. Antena 1 – 22
  12. Realitatea TV – 21
  13. TVR Cultural – 7

Topul greşelilor în IULIE 2012

  1. Antena 3 – 49
  2. OTV – 46
  3. Realitatea TV – 41
  4. Kanal D – 41
  5. Prima TV – 36
  6. România TV – 35
  7. Antena 1 – 31
  8. Digi 24 – 26
  9. Pro TV - 25
  10. B1 TV - 25
  11. TVR Info – 24
  12. TVR Cultural – 23
  13. TVR 1 – 16
  14. Radio România Actualităţi – 6

Post TV Total greseli
OTV 55
Realitatea TV 43
România TV 37
Kanal D 37
Antena 1 35
Pro TV 34
Digi TV 32
B1 TV 30
Prima TV 29
Antena 3 27
TVR2 22
Radio Romania Actualitati 19
TVR1 16
Europa FM 16

Principalele greşeli

  • „Suntem mândrii de ambele flote”, „Suntem mândrii de orice navă” (Antena 3) - Corect - „mândri”.
  • litigiii profesioniste” (TVR Info) - Corect: „litigii”.
  • „unde se v-a întâlni cu preşedintele” (România TV). Corect: „va”
  • Pronunţia greşită a unor cuvinte uzuale. „vine omul de servici şi dă cu...” (OTV); „troleibuzul care ne duce la servici(OTV); „Tânăra era îmbrăcată de servici” (Realitatea TV); „femeie de servici” (OTV), „dacă nu se prezintă luni la servici” (OTV) – Corect: „serviciu”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Bai Pressisor Obae, pe Basescu l-au asociat cu Murfatlar tac-su' si ma-sa. Ca acolo l-au adus pe lume si l-au crescut. Nu domnu' Dan. Tu nu obisnuiesti sa citesti ziare? Nici eu nu citesc prostiile de pe Internet.
  • koss koss
    Otv era mult mai putin toxic fata de actualele antena 3, romania tv.. realitatea tv.. tvr 1.. :|
  • dd dd
    Slabut Petrisor...
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Romanii duc lipsa de ghiorlanii... Exact de asta iRealitatea a preluat modelul. RIP otv!

Trimite un comentariu

sus