Skip to main content

EFECTUL CAZULUI DĂNCILĂ. Antena 3 şi Romania TV, atac la unison la patronul Libertatea: au "dezgropat" o insinuare legată de Ringier de acum 13 ani

 
EFECTUL CAZULUI DĂNCILĂ. Antena 3 şi Romania TV, atac la unison la patronul Libertatea: au "dezgropat" o insinuare legată de Ringier de acum 13 ani

DERAPAJ. Contraatac Antena 3 şi Romania TV la patronul trustului elveţian Ringier, care deţine Libertatea, după ce ziarul a făcut dezvăluiri despre fiul adoptat al Vioricăi Dăncilă.

Publicitate

Ambele posturi de ştiri au difuzat, la unison, ştiri despre presupuse acuzaţii legate de adopţii care datau din ...2006. „Proprietarul trustului Ringier a fost acuzat că s-ar fi folosit de influenţa pe lângă Adrian Năstase pentru ca 23 de copii din România să ajungă la familii din Elveţia, într-o perioadă în care se instituise un moratoriu privind adopţiile internaţionale.”

Demascarea patronului din spatele atacului mizerabil la Dăncilă”, este una din burtierele România TV, o formulare care induce ideea că "patronul" ar avea legătură cu materialul Libertatea. O alte: „Patronul ziarului, implicat în scandalul adopţiilor internaţionale”.

Totul pe un fundal sonor dramatic.

„Patronul Ringier, într-un scandal de adopţii”, a titrat şi Antena 3.

De unde vin aceste „acuzaţii”?

Traseul informaţiei este puţin mai complicat şi se pierde în timp: Antena 3 citează DcNews, care la rândul său a dezgropat un articol din ziarul Ziua de acum 13 ani, ziar deţinut de Sorin Roşca Stănescu (acum un obişnuit al platourilor Antena 3). Pe atunci atacul - o insinuare - se dădea la „patronul Evenimentului zilei”, ziar deţinut de asemenea în trecut de grupul Ringier.

Ce scria atunci Ziua?

„Patronul elvetian al "Evenimentului zilei" a avut mai multe intalniri cu fostul premier Adrian Nastase, in vara lui 2003 si la inceputul anului 2004. Conform unor surse guvernamentale, cam in aceeasi perioada, 23 de copii din Romania au fost adoptati de familii elvetiene - sot si sotie”, nota atunci Ziua.

Citeşte şi:

Viorica Dăncilă a anunţat că va da Libertatea în judecată şi va notifica orice publicaţie care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

VIDEO. Maria Andrieş, la PaginademediaLIVE: „Nu m-am gândit că îi fac un serviciu sau un deserviciu, ci că e în interesul cititorului să afle asta despre Viorica Dăncilă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Acum nu mai zice Badea ca presa din România e mizerabilă?

Trimite un comentariu

sus