Skip to main content

VIDEO. Dragoş Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro din cauza audienţei. Clauza din contract care spune cine îi plăteşte

 
VIDEO. Dragoş Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro din cauza audienţei. Clauza din contract care spune cine îi plăteşte

10 ANI. Despre audienţă şi contracte, direct, fără ocolişuri, cu Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei, de la Prima TV.

Publicitate

În noiembrie, audienţa emisiunii de la Prima TV l-a făcut să piardă câteva mii de euro. La fel şi în decembrie, deşi, în ultimele două săptămâni din an, audienţa a crescut, după modificările din emisiune). Partea bună: situaţia a motivat şi mai tare echipa, a declarat realizatorul, la interviurile 10 ani de Paginademedia.ro.

Un interviu în care a vorbit şi despre piratarea masivă a emisiunii, care se distribuie pe net şi influenţează astfel audienţa TV.

Emisiunea Starea Naţiei revine cu un nou sezon în această seară, de la 22.30, la Prima TV.

Dragoş Pătraru, la interviurile Paginademedia.ro:

"Ştii cât muncim de când nu avem audienţa pe care ne-o dorim? Eu pierd bani. Luna trecută (noiembrie, n. red), am pierdut 5.000 de euro din clauze de audienţă.

Banii noştri, 5.000, pentru că a fost sub pragul unde noi aveam un premiu de 5.000. Nu mai zic cât lăsăm acolo pentru că nu putem să ajungem la ei, avem praguri şi mai sus. Când o să constat că mai coboară încă un prag şi încă un prag, mă predau şi mă duc acasă."

Efectul?

Dragoş Pătraru, la interviurile 10 ani de Paginademedia:

"De când ne-a scăzut audienţa de vreo 2-3 săptămâni, ştii cât de efervescenţi suntem? Eu mă trezesc noaptea şi scriu idei. Mai aveam efervescenţa asta dacă făceam 2.5 şi bani? Nu.

Eu, când nu fac audienţă, mă doare ficatul. Am nevoie de aer. La mine e o chestie fizică, eu de asta o să mor dacă mai stau mult în treaba asta, că nu fac audienţă."

Ce schimbări au făcut?

"Subiectele erau foarte lungi la noi, un subiect dura 3 minute şi jumătate, pentru omul care zapează, e foarte mult. Aveam 10 subiecte în fiecare emisiune. Acum avem 20. Le-am scurtat", a spus Pătraru.

O altă schimbare: au fost scoase "virgulele" (scurtele secvenţe cu sigla, care delimitau materialele).

Clauza din contract: Dragoş Pătraru plăteşte penalizările

Pătraru a vorbit despre o clauză din contractul cu Prima TV: el singur îşi asumă penalizările.

Dragoş Pătraru, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

Să-ţi dau un inside din contractul pe care îl are acum Starea Naţiei: pragurile de audienţă cu penalizările sunt la mine. Eu sunt singurul responsabil şi singurul penalizat la bani dacă nu facem audienţă. Aşa am gândit contractul, eu apar pe post şi eu pierd. Acum, vom vedea cât timp se va întâmpla asta. S-a întâmplat o dată. În altă lună a fost peste, în alta a fost sub.

VIDEO. Dragoş Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro într-o lună. Detaliul din contract.

Mă gândesc şi la varianta în care nu mai sunt eu prezentator

Pătraru ia în calcul şi varianta în care Starea Naţiei să nu mai fie prezentată de el. Să rămână doar producător.

În ce situaţie? În clipul de mai jos:

VIDEO. Dragoş Pătraru: Iau în calcul inclusiv alt prezentator

VEZI interviul integral cu Dragoş Pătraru, AICI

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sica Balalaika Sica Balalaika
    Mesaj catre Dragos Patraru:
    Pacat, esti baiat destept dar ai dat cu ,,mucii in fasole,,
    Romii (***) o minoritate toxica parazita nu trebuie incurajata.Bre nea ,,Patratu,, cred ca erai drogat cand a-i luat apararea acestei natii parazite. Cred ca te-ai nascut si crescut i Bereasca-Ploiesti iar pentu emisiunea ta te-ai dedulcit la o spaga, Nu credeam ca ai un creier asa mic.Astept sa ai o ,,bucurie,, de la prietenii tai *** (***)
  • Dorin Mircea Dorin Mircea
    Eu ma uit cu placere la emisiunile urmatoare,incepand cu ora !8.00-Buna ,Romania!,Starea natiei si Radu Bnciu.Evident ca nu ma uit la Mircea Badea.Din pacate,uneori prezinta aceleasi stiri,dar cu alte puncte de vedere.Iar noi intelegem ce ne place si incercam sa scoatem la suprafata adevarul.Nu cred ca este o idee buna schimbarea prezentatorului.Starea Natiei este brand Dragos Patraru.
  • Alex.D Alex.D
    Simplu...echidistanta s a dus in cap,audienta a facut la fel. Nustiu ce se chinuie el cu atatea explicatii si schimbari cand totul e asa de usor de explicat.
    Eu erem un fidel de 3 ani dar acum nu poate nici sa ma plateasca cineva sa mai dau o sansa emisiunii.
    Nota bene:si faza cu netu e SUBTIRE RAU
  • Mile Mile
    @ Alexis: Tu nu ti-ai dat seama pana acum ca paginademedia publica multe articole ***? Ei bine: da. Si sunt multe. Asta despre Patraru face parte dintr-un lung sir de articole pentru a-l promova pe acest actoras de cartier atunci cand acesta considera ca e cazul. Lumina sa fie pentru toti, oameni buni.
  • Livia Pila Livia Pila
    Jenanat este ce face Obae si in materie de cenzura a comrntariilor nefavorabile. De ce mi-ai cenzurat Petrisor comentariul anterior? El continea doar adevaruri, nu am folosit limbaj jignitor si nici acuze fara fundament. Am prezentat doar faptele. Iar daca era un cuvant deranjant, de obicei cenzurai doar acel cuvant, nu un comentariu de 20 de randuri. Rusinica!
  • Alexis Alexis
    Petrisor, serios, e jenant ce faci. Ce spune in articol e departe de ce spune Patraru.
    Voi fi mai atenta la toate articolele paginademendia care intra in aria mea de interes. Am sentimentul ca sunt luata de proasta. Realitatea spune ceva tu vrei sa ma faci sa cred alta poveste.
    Atat
  • Livia Pila Livia Pila
    ***
  •  Audienta lu'peste Audienta lu'peste
    Pătrate, ești mic copil, eu am "pierdut"2 milioane de euro duminică! Deși nu am dormit noptile și am tot făcut variante, nu am fost in stare sa gasesc cele 6 numere la loto!:))
    A pierde un lucru/ obiect presupune posesia, nu poți pierde o sumă de bani pe care nu o ai.
    Pătraru nu a pierdut 5000 euro, a fost incapabil să-i castige! Eventual poate spune că, din cauza slabei performante a emisiunii, a pierdut șansă de a câștiga mai mulți bani...
  • kentache kentache
    Habar n-aveam ca mai exista Prima tv!
  • johhny bravo johhny bravo
    Este emotionant cum Pagina de media slefuieste incontinuu aceasta nonvaloare numita Patraru. Daca tot vorbeau de contracte, era firesc de aflat si cat a primit de la Digi24 si de la tvr cand a plecat. Asta ca sa putem compara fabuloasa pierdere de 5000 de euro. Dar pentru asta ar fi fost nevoie de un reporter care nu e acolo doar ca sa i ia scamele lui Patraru de pe umar.

Trimite un comentariu

sus