Skip to main content

Cine cântă la Eurovision? Aflăm în februarie. Iuliana Marciuc, șefa delegației anul trecut, înlocuită de un nume nou, reprezentant al PSD în conducerea TVR

 
Cine cântă la Eurovision? Aflăm în februarie. Iuliana Marciuc, șefa delegației anul trecut, înlocuită de un nume nou, reprezentant al PSD în conducerea TVR

Marea finală a selecției naționale Eurovision se va decide pe 17 februarie, anunță reprezentanții TVR. Totodată, Iuliana Marciuc, cea care a condus în ultimii trei ani delegația României la Eurovision, a fost înlocuită de un nou nume. 

Este vorba despre Smaranda Vornicu-Shalit, fiica omului de televiziune Tudor Vornicu, în prezent membru în Consiliul de Administrație al TVR, din partea PSD. Vornicu a mai fost, vara trecută, și director al festivalului Cerbul de Aur, dar și parte din juriul evenimentului. Ea a făcut parte, în calitate de om de comunicare, din delegația de 18 oameni care a mers la ediția de anul trecut a Eurovision, de la Lisabona (lista, AICI). 

Publicitate

Paginademedia.ro a trimis reprezentanților TVR întrebări despre motivul înlocuirii Iulianei Marciuc de la conducerea delegației și dacă această schimbare are legătură cu eșecul de anul trecut al reprezentanților României. 

Postul public a răspuns

„Numirea doamnei Vornicu la conducerea delegatiei României este o decizie managerială.”

Smaranda Vornicu-Shalit (foto dreapta), despre numirea în fruntea delegației Eurovision:

„A fi desemnată ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate. Îmi doresc ca experienţa acumulată cu prilejul Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” să fie pusă în sprijinul împlinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie că vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori. Cu toţii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru România în finală de la Tel Aviv!”

Selecției Națională Eurovision debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vor fi desemnați primii finaliști ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica alte șase piese pentru finală, eveniment ce se va desfășura la Sala Sporturilor „Victoria”.

Finalistul se va decide pe 17 februarie, într-un eveniment care va avea loc la București. 

Dan Bittman, Mihai Trăistariu și Laura Bretan, câștigătoarea „Românii au talent” 2017, se numără printre semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România. Lista integrală a semifinaliștilor Eurovision 2019, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu