Skip to main content

Kanal D a ieşit din lista posturilor must carry. Cabliştii, obligaţi să plătească pentru a prelua postul TV

 
Kanal D a ieşit din lista posturilor must carry. Cabliştii, obligaţi să plătească pentru a prelua postul TV

Încă o televiziune din topul audienţelor iese din must carry. Postul Kanal D a informat companiile de cablu de ieşirea din lista must carry, a posturilor libere la retransmisie. Informaţia a fost confirmată pentru Paginademedia.ro de reprezentanţii Kanal D.

Publicitate

Concret, operatorii de cablu vor trebui să plătească pentru a avea postul Kanal D în grile.

Ieşirea s-a produs de la 1 ianuarie 2019 potrivit reprezentanţilor Kanal D.

Totodată, postul a anunţat într-un comunicat de presă despre ieşirea din lista posturilor libere la retransmisie:

„Cu o pozitie puternica si consolidata pe piata media din Romania, oferind publicului programe de succes, ca urmare a unor investitii majore in continut, Kanal D isi schimba strategia de distributie si renunta la regimul must carry, de la 1 ianuarie 2019”, arată aceştia în comunicatul de presă.

Un anunţ în acest sens a fost postat şi pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului, care a luat act de anunţul Kanal D.

La fel s-a întâmplat şi în cazul Antenelor, în vara anului 2018. La momentul respectiv, posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3 au ieşit din lista programelor libere la retransmisie.

Pro TV şi posturile din grup au ieşit de lista must carry încă din 2013.

Amintim că principiul must carry este prevăzut de Legea Audiovizualului, la articolul 82, potrivit căruia „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice (...) are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.”

NU sunt vizate de principiul must carry operatorii de televiziune prin satelit.

Lista actualizată a posturilor din must carry pe anul 2018 arată astfel:

  1. Romania Tv
  2. Prima TV
  3. National TV
  4. B1 TV
  5. Realitatea TV
  6. Digi 24
  7. Favorit TV
  8. Kiss TV
  9. Trinitas TV
  10. Taraf TV
  11. U Tv
  12. TV H
  13. National 24 Plus
  14. Music Channel
  15. Inedit TV
  16. Hit Music
  17. TV Neptun
  18. Nasul TV
  19. Speranta TV
  20. TVSudEst
  21. Alfa Omega Tv
  22. Credo TV
  23. Travel Mix
  24. Telestar 1
  25. eStrada

La lista televiziunilor comerciale, se adaugă şi posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi regionalele postului public, dar şi TV5 şi Moldova 1.

Erdely TV - program regional în limba maghiară, obligatoriu în judeţele cu o pondere mai mare de 20% a populaţiei de etnie maghiară. Vizate sunt judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare, Bihor, Sălaj.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rus Rus
    Doresc sa fie eliminat Kanal D, de la Toti operatorii de TV.,
  • mihaela mihaela
    Zau ? ma bucur ca Canal D a primit aceasta lovitura! dupa Pro(st) tv si *** trustului Infarct
  • Justin Case Justin Case
    @D
    Ce sa primesc gratis, ghertoisme, manele, turcisme si ragaieli? Nu, multumesc. Eu nu vreau mizeria asta in grila, bani din abonamentul platit de mine sa ajunga la ei. Sa le faca pachet separat si pentru care sa plateasca doar coclimea.
  • D D
    Foarte bine. "Romanasul" s-a invatat sa primeasca totul gratis...
  • Ugfgfd Ugfgfd
    La ce emisiuni de *** are Kanal D, ar trebui sa ne plateasca ei ca sa ne uitam la ei! *** mare in lumea tv.
  • geo geo
    Mile, nu cred ca cei de la cablu platesc vreun leu celor pe care ii vezi in coada audientelor. Mai degraba, patronii acelor televiziuni platesc companiilor de cablu pentru a intra in grila de programe.
  • mile mile
    e un lucru bun, daca pot sa plateasca tv care au rating zero , de ce nu si asta
  • Dan Dan
    geo, stirea a aparut pe net pe diverse siteuri de acum 2 saptamani, asta vroiam sa spun, ca e stire veche.
  • geo geo
    Iesirea Antenelor a fost mult mai mediatizata - in acest caz anuntul s-a facut abia dupa 1 ianuarie...sa inteleg ca stirea trebuia data mai demult ori ca notificarea catre CNA a fost facuta publica abia acum. Apropo, sa inteleg ca nimeni nu ii plateste si ca sunt inca in discutii cu firmele de cablu pentru retransmisie, chestiune total neprofesionista, dupa parerea mea. Ai iesit din must-carry, pai nu mai dai semnal catre firmele de cablu pana nu bati palma cu ele sa iti dea banul !
  • Dan Dan
    Asta e stire de acum doua saptamani...
  • daniel daniel
    N-a zis nimeni, niciodata: "Eu o sa-mi schimb providerul de cablu pentru ca nu mai am Kanal D". Managerii turci au riscat si se vor arde. Antena a negociat cu TOATE posturile, ceea ce inseamna foarte mult, iar Pro TV este totusi liderul incontestabil. Cu siguranta unul dintre marii cablisti nu va plati pentru Kanal D. Urmeaza ani grei pentru RCS-RDS. Darius Valcov i-a dat exemplu in conferinta de presa ca ar fi platit un impozit infim, cu siguranta nu vor vrea sa arunce banii aiurea pe Kanal D. Kanal D va sfarsi in irelevanta cat de curand
  • F F
    Dacă nu se va plăti pentru Kanal în condițiile în care în unele luni a performat mai bine decât antena, inclusiv pe comercial, va fi foarte suspect. Nu mă uit, dar ar fi grav.
  •  Nelu pricelutu Nelu pricelutu
    O tv de tot ***. Mai sunt şi altele. Antenele rtv.....
  • Adi Adi
    Incredibil ce posturi pot fi în must scarry! Va spun sincer ca 10 din ele nici nu stiam ca exista!
  • Alin Alin
    Comedie sau ce! E bine ca raman cele religioase. Nici antenele nu au fost scoase atunci

Trimite un comentariu

sus