Skip to main content

VIDEO. Cântecele şi desenele animate, mai populare decât vloggerii. Un cont de YouTube creat de doi români, peste 13 milioane de abonaţi

 
VIDEO. Cântecele şi desenele animate, mai populare decât vloggerii. Un cont de YouTube creat de doi români, peste 13 milioane de abonaţi

Cântecele pentru copii sunt mai populare decât conţinutul vloggurilor. LooLoo Kids, un canal cu conţinut pentru copii lansat în 2014 de doi români, a depăşit pragul de 10 milioane de abonaţi.

Publicitate

A primit premiul „Butonul de Diamant”, pentru atingerea numărului de 10 milioane de abonaţi şi a devenit cel mai mare canal de YouTube cu origini româneşti. În prezent, peste 13 milioane de utilizatori s-au abonat la LooLoo Kids.

Pe LooLoo Kids utilizatorii găsesc cântece şi conţinut educaţional pentru copii, sub forma animaţiei 3D. Mai exact, sunt încărcate 100 de cântece originale pentru copii, care însumează peste 230 de minute de animaţie.

LooLoo Kids a fost lansat de doi soţi din Iaşi şi aparaţine unei comapanii mai mari, Mora TV. Iniţial, Cristina şi Alexandru Badan au deschis canalul TraLaLa, în 2012, prin care produceau conţinut original pentru copii, cântece şi animaţii 3D.

  • TraLaLa se găseşte şi acum în portofoliul aceleiaşi companii şi are două milioane de abonaţi din România.
  • BoonBoon este tot un canal cu desene animate dublate în limba română din portofoliul Mora TV.

De menţionat că LooLoo Kids nu este înscris pe România, ci pe Statele Unite, arată Social Blade.

Astfel, conţinutul se adresează unei audienţe globale, deoarece majoritatea videoclipurilor sunt în limba engleză, la care se adaugă şi română, rusă, spaniolă, portugheză, turcă şi lituaniană. Canalul se pregăteşte să mai adauge conţinut şi în franceză, germană şi italiană.

Potrivit datelor de pe calului de Youtube, în cei patru ani de când a fost lansat, clipurile au însumat peste cinci miliarde de afiţări. Cea mai mare parte a publicului vine din Statele Unite, cu aproximativ 700 milioane de vizualizări, urmat de Indonezia, India, Tailanda, Marea Britanie şi Brazilia.

Alexandru Badan, LooLoo Kids CEO:

„Succesul şi feedbackul nemaipomenit pe care l-am primit lansând TraLaLa ne-a încurajat să dezvoltăm LooLooKids, canalul nostru de edutainment în limba engleză. Butonul de diamant acordat acum de YouTube reprezintă o certificare a calităţii, o încurajare, dar şi o mare responsabilitate pentru că lunar animaţiile şi muzica noastră distrează şi educă peste 120 de milioane de copii din lumea întreagă. Copii pe care ni-i dorim mai fericiţi!”

Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager Google:

„YouTube oferă oricărui creator de conţinut o cale către publicul global, iar LooLoo Kids este deja departe pe acest drum. Au devenit unul cele mai populare canale de YouTube pentru copii din lume, iar acum primesc cea mai importantă distincţie din partea YouTube: butonul de diamant. Ne bucurăm că un creator de conţinut din România a reuşit să depăşească graniţele şi să ajungă la acest nivel.”

VIDEO. Channel Trailer l Nursery Rhymes and Songs for Children l LooLookids

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus