Skip to main content

Newsweek: Firma caţavencului Doru Buşcu, venituri de la companii apropiate de PSD. Buşcu: e un material servit

 
Newsweek: Firma caţavencului Doru Buşcu, venituri de la companii apropiate de PSD. Buşcu: e un material servit

Firma caţavencului Doru Buşcu a avut încasări totale de câteva sute de mii de euro, în ultimii doi ani, de la o companie deţinută de un fost consultant de imagine al lui Liviu Dragnea, scrie Newsweek într-un material despre "caracatiţa jurnaliştilor şi analiştilor plătiţi de PSD". Un text în care Buşcu este prezentat drept "consultantul cel mai intim al lui Dragnea".

Publicitate

În replică, Doru Buşcu scrie un text în Caţavencii în care califică Newsweek drept o publicaţie "ostilă şi montată politic". Despre demersul Newsweek: "e un răspuns la insistenţa mea pe tema tragerii la răspundere penală a şefilor de Servicii şi parchete care, încălcînd legea, au privat de drepturi şi libertăţi sute de mii de cetăţeni".

Detalii, în continuare:

Newsweek: Fostul şef al comunicării lui Dragnea, plăţi către firma lui Doru Buşcu

Articolul Newsweek notează că două firme în care Buşcu este acţionar au avut venituri de la o companie deţinută de Horia Mihălcescu, fost şef al comunicării lui Dragnea, totodată soţul unei deputate PSD, Carmen Mihălcescu.

Alte venituri au fost obţinute de firmele lui Buşcu, scrie publicaţia, de la o firmă deţinută o perioadă de Vasile Dîncu.

Ce scrie Newsweek?

  • Doru Buşcu deţine două firme: Lafix Media SRL şi Mediadraft SRL. Prima funcţionează de ani buni, a doua a fost înfiinţată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Buşcu deţine părţi sociale împreună cu soţia (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui.
  • Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deţinută de Horia Mihălcescu (până de curând, şeful comunicării lui Dragnea şi soţul unei deputate PSD) şi International Brand Consultants SRL, controlată de apropiaţi ai fostului ministru Vasile Dîncu.
  • Din iulie 2016 şi până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Buşcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro.
  • Între octombrie 2017 şi aprilie 2018, Buşcu a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL 73.785 de lei, dar pe cealalată firmă, Mediadraft SRL. Pe aceeaşi firmă, în ultimele şase luni ale acestui an, a mai primit încă 1.139.632 de lei, adică aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlată de apropiaţii lui Dîncu. Adică peste 35.000 de euro pe lună.
  • Timp de o jumătate de an, Buşcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă şi 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună.
  • Pe lângă contractele cu PSD, Kirchhoff Consult SRL a făcut consultanţă şi pentru societăţi care, aparent, n-au nicio legătură cu politica. Numai în ultimele 15 luni, între iunie 2017 şi septembrie 2018, firma lui Mihălcescu a încasat 1.575.840 de lei de la Farmavet SA. Compania e deţinută de Sorin Paul Stănescu, zis şi "Regele pestei porcine", vechi prieten al lui Dragnea şi cel care, la sfârşitul lunii august, i-a năşit fiul.

Alţi clienţi ai firmei Kirchhoff Consult SRL sunt Premier Energy (fond ceh de investiţii), Strabag SRL (deţinută, prin intermediari, de către oligarhul rus Oleg Deripaska) sau Graffiti Red (a lui Cristian Burci, patronul ziarului Adevărul).

  • Cea de-a doua sursă generoasă de venit pentru Buşcu, firma International Brand Consultants SRL, a încasat de la PSD, în perioada mai-octombrie 2018, suma totală de 1.534.375 de lei, adică aproximativ 334.000 de euro. Firma Brand Consultants a fost deţinută o perioadă de Vasile Dîncu, fost ministru PSD.

Publicaţia notează mai multe nume de jurnalişti care au avut venituri de la PSD: Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu (Luju.ro), Liviu Alexa (NCN TV), Marius Ghilezan (editorialist România Liberă).

Investigaţia Newsweek, aici

Doru Buşcu: un material servit, care forţează o legătură financiară între mine şi PSD

"Ostilă şi montată politic, publicaţia Newsweek România a pus pe piaţă un material servit, care forţează o legătură financiară între mine şi PSD", scrie Doru Buşcu într-un material publicat pe Caţavencii.

"În realitate, firmele mele au contracte comerciale şi private cu alte firme private. Atît. Nu există bani publici, există doar bani privaţi, servicii private, muncă privată, contracte private şi activitate economică privată. Legea şi fiscul sînt liniştite. Aici se încheie explicaţiile legate de firme", continuă el.

Doru Buşcu:

  • Nu mă mai obosesc să dezmint serviciile de sprijin pentru PSD pe care mi le pun în spinare autorii textului. E destul să observaţi că gazeta Caţavencii îi face PSD-ului viaţa grea, aşa cum le-o face şi celorlalţi actori politici care strălucesc prin prostie şi lăcomie.
  • Există, însă, în materialul din Newsweek, un lucru grav. Mă refer la publicarea unor date cu caracter secret de la Ministerul Finanţelor. Acele date, protejate de ANAF prin declaraţia 394, au ajuns ilegal în spaţiul public. Ofiţerii acoperiţi din această instituţie continuă practicile lui Blejnar care, vă amintiţi, arunca în presă, la comanda lui Băsescu, cifrele nepublice ale companiilor private.
  • ANAF urmează să-mi explice în instanţă scurgerea datelor cu caracter privat.
  • Încă ceva: în acelaşi text, care mi-a fost dedicat în mare măsură, au fost luaţi cu portiera şi alţi jurnalişti, analişti, sociologi care ar avea contracte cu PSD. Nu am relaţii cu ei şi n-am descoperit, de-a lungul anilor, valori care să ne apropie. Dar, dacă au legături financiare cu PSD-ul, e bine, fiindcă acolo e democraţia. Democraţia e la partide, oricît de slabe, proaste sau chioare ar fi ele. În partea cealaltă, la unităţile militare, nu e democraţie, e ordin şi e teroare. Aş fi fost îngrijorat să-i văd pe aceşti jurnalişti şi analişti acuzaţi că primesc bani de la SRI, de la SIE sau de la firmele sub acoperire, nu de la PSD.

Poziţia lui Doru Buşcu, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gio Gio
    L-Am gustat pe buscu și pe patraru( sigur cu litere mici ca ei) în naivitatea mea ca oricare trăitor în realitatea ăsta ranceda careia-i vezi desuurile fără sa te-apleci și doar relativa încredere în semenii cu care o împart mi-au strigat în urechile mintii sa nu-i cred .Se vede treaba ca surd nu sunt dar naiv cât încape.
  • Gio Gio
    L-Am gustat pe buscu și pe patraru( sigur cu litere mici ca ei) în naivitatea mea ca oricare trăitor în realitatea ăsta ranceda careia-i vezi desuurile fără sa te-apleci și doar relativa încredere în semenii cu care o împart mi-au strigat în urechile mintii sa nu-i cred .Se vede treaba ca surd nu sunt dar naiv cât încape.
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    E bun, nu neaga ce-a scris newsweek in skimb da in ei :) ca poate nu se prinde lumea. De parca nu stiam care sunt gastile, haidi bre suntem oameni seriosi sau ce?
  • Livia Pila Livia Pila
    Individul ăsta e un familiar al TVR. Împreună cu Dinescu vin la emisiunea lui Cristache-Sarmaluta. Audiente zero. Bani cu carul. Așa e cînd TVR e condusă de Gradea, Vornicu și Sasu
  • Justin Case Justin Case
    Hahahahahaha! pe asta trebuia sa-l bage in programul de glume de revelion. Auzi la el, cica afacerile cu banii partidului sunt "private", iar noi n-ar trebui sa stim despre ele. Haha! Democratia vine de la pesdeu, in contul bancar, desigur. Sa-mi dau si eu contul bancar sa-mi intre putina "democratie" d-asta, de le pesdeu, sau "democratia" asta nu e pentru toti?

    Ce gunoi.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    hahaha, *** nu reuseste nici macar sa se detaseze de retorica predata de consultanti mustaciosului nespalat pe dinti, auzi "au privat de drepturi și libertăți sute de mii de cetățeni". Sute de mii :-)))
    n-au trecut nici zece ani de cand isi lua caramida de bani in punga de la grasutul genial.
    Cum e viata asta... deh
  • eu, tu si ovidiu eu, tu si ovidiu
    ce explicatii "lame" da Busculetele, prins cu mina pina la cot in afaceri cu partidul... Ok, treaba lui, limba lui, dar sa nu ne mai tina lectii de bisnis!!!
  • observator A 1 observator A 1
    Ar fi bine ca anual jurnalistii sa isi faca publice averile si incasrale firmelor pe care le administreaza. Am intalnit la unele evenimente organizate de administratii publice locale pesediste - sa zicem scoli de vara - pe post de lectori cunoscuti jurnalisti - unii nume mari care dau ...*** PSDului pe unde apuca. Pai cum vine asta, pe deoparte te iei de administratia Firea si condamni dezmatul de bani publici si pe alta parte participi si iei bani de la evenimente organizate de administratia Firea ?
  • Mile Mile
    Si uite asa ajungem si la luptatorul luminii, Patraru, bun prieten cu Buscu, impreuna cu care o santajau pe Gradea sa prelungeasca contractul pentru Starea Natiei la TVR. Apropo, nu l-am vazut zilele astea suferind in fata televizorului din cauza ultimelor porcarii pe care le face partidul de guvernamant socientatii si economiei. Deci si baiatul asta face emisiunea starea natiei cu un scop: acela de a manipula atunci cand e cazul, tot pentru psd.

Trimite un comentariu

sus