Skip to main content

10 ani de Paginademedia. Bomba anului 2013. CNA retrăgea licenţa OTV

 
10 ani de Paginademedia. Bomba anului 2013. CNA retrăgea licenţa OTV

10 ANI DE Paginademedia. În ianuarie 2013 apunea „era” OTV. Doar pentru OTV. Consiliul Naţional al Audiovizualului găsea „protiţa” prin care să retragă licenţa televiziunii OTV, a lui Dan Diaconescu.

Publicitate

Licenţa televiziunii a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele de atunci al CNA, cu unanimitate de voturi, pentru neplata unor amenzi mai vechi de şase luni.

Era vorba de amenzi strânse de televiziunea lui Dan Diaconescu în perioada 2009 - 2012, de peste 1,1 milioane de lei. 52 de amenzi, în total, pe care postul nu le achitase (pe larg despre amenzi, pe Paginademedia.ro AICI).

„A fost un abuz unic în istoria CNA-ului şi, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus şi a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, atribuirea calităţii de „consumator captiv” în raport de CNA şi prelungirea duratei valabilităţii licenţei după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”, spunea Laura Georgescu, preşedintele CNA, la momentul respectiv, după cum Paginademedia.ro relata AICI.

CONTEXT. Retragerea licenţei OTV, un post ce-i drept plin de păcate, venea într-o perioadă foarte interesantă. În 2012, an electoral, OTV fusese principalul vehicul de campanie pentru Partidul Poporului, lui Dan Diaconescu.

La alegerile parlamentare, Dan Diaconescu a candidat in acelasi colegiu cu actualul premier, Victor Ponta. A pierdut, chiar daca, in seara alegerilor, se declara invingator si chiar daca a continuat campania electorala si dupa ce legea interzicea acest lucru.

Mai mult, licenţa televiziunii a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, care fusese numită în funcţie de nicio lună, la propunerea Guvernului, condus de Victor Ponta.

CUM A DISPĂRUT. Postul s-a închis printr-o amplă campanie de victimizare. În seara în care CNA a decis retragerea licenţei, pe post a apărut mesajul „Emisia postului OTV a fost întreruptă la ordinul lui Victor Ponta”.

Televiziunea lui Dan Diaconescu „s-a stins” în linişte. Doar câteva mii de românii s-au uitat la OTV în ultimele trei ore de emisie ale postului deţinut de Dan Diaconescu (detalii, AICI).

Două săptămâni mai târziu, Curtea de Apel decidea să menţină decizia CNA.

Chiar dacă a dispărut, CNA a continuat să fie „harnic”, în ce priveşte OTV. A amendat postul şi după ce a încetat să emită, pentru derapaje din vremea în care mai avea program. Amenzi pentru dezechilibre în ziua alegerilor, 100.000 de lei (pe larg AICI), 50.000 de lei pentru publicitate la medicamente (AICI) sau pentru publicitate politică (10.000 de lei).

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Cum s-a nimerit....maine se împlinesc 6 ani de la dacă ii pot zice asa ,fericitul eveniment

Trimite un comentariu

sus