Skip to main content

PROIECT. Guvernul ar urma să finanţeze şi telenovele, seriale sau sitcomuri

 
Las Fierbinti - Foto: Pro TV
Las Fierbinti - Foto: Pro TV

Guvernul României propune o nouă schemă de finanţare de la stat pentru producţiile cinematografice. Statul ar urma să dea bani şi pentru seriale şi telenovele, informează Economica.net.

Publicitate

Noul proiect, lansat în dezbatere publică de astăzi până pe 7 februarie, ar veni în completarea unui program al Guvernului din toamna lui 2018, care îşi pronunea să finanţeze producţiile cinematorgrafice.

Prin modificările şi completările aduse respectivei Hotărâri a Guvernului ar urma să primească bani şi serialele, sitcomurile, telenovelele şi mini-seriile de televiziune.

Bugetul mediu anual al schemei este de 233 milioane lei, mai exact 50 milioane euro, mai arată propunerea de modificare. De asemenea, statul obligă beneficiarul să cheltuiască minimum 20% din bugetul total al proiectului pe teritoriul României, menţionează sursa citată.

Amintim că şi postul Pro TV a solicitat ajutor de la stat în contextul programului lansat toamna trecută pentru serialul Las Fierbinţi. (Mai multe detalii, AICI).

Potrivit site-ului Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanţare. Mai exact:

  • Proiectul pentru producţia Rechinii (Sharks) a fost finanţat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solciitaţi
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinţi de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 a serialului Las Fierbinţi.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Arma Alexandru Arma Alexandru
    Toti care comentati sunteti niste incompetenti vai de mama voastra. ***, finantarea nu e gratis. Nu ii da statul bani pro-tv-ului doar ca aia sa poata face mai multi bani din reclame si mai mult rating. Banii se recupereaza. ***.
  • Mihai Mihai
    Pro TV ajutat de PSD. Si se mai dau mari "privati", "post de succes". Ca de obicei, stau la mana PSD-ului... O sa vedem cum o sa apara Dragnea, Veorica Dancila si restul in episoadele Las Fierbinti... PS Va mai amintiti cum Adrian Nastase a sters datoriile PRO TV in 2002? Se pare ca Pro TV a fost mereu ajutat de PSD...
  • Livia Pila Livia Pila
    Eu nu sunt de acord ca statul sa finanteze productii private din buzunarul contribuabililor decat in cazul in care ar reprezenta un imprumut si ar castiga de pe urma acestuia. Finantarea unor productii realizate de companii private care nu aduc niciun beneficiu societatii, ba chiar o strica si mai mult, nu isi au scopul si nu poate reprezenta un ajutor de stat. Finantarea acestor productii poate reprezenta, la fel ca in cazul Televiziunii Publice, controlul partidului aflat la guvernare asupra independentei presei private din Romania.
  • vremea vremea
    E inacceptabil asa ceva... Isi bate joc de banii publici si noi nu avem autostrazi si spitale si multe altele.
    Deaia am emigrat in Olanda ca e prea mult jaf in Romania
  • andy andy
    Inseamna ca Happy si Pro 2 vor avea telenovele romanesti.
  • dragos dragos
    Oila, atat ai inteles? Ca ajutorul vine doar pentru Las Fierbinti? Pentru Fructul oprit sau Vlad nu vine acest ajutor?
  • Oila Oila
    Ajutor social pentru Las Fierbinți

Trimite un comentariu

sus