Skip to main content

TVR, official broadcaster pentru evenimentele legate de Preşedinţia României la Consiliul UE

 
Sursa: TVR.ro
Sursa: TVR.ro

TVR este „official” broadcaster pentru toate evenimentele legate de exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Asta înseamnă că Televiziunea Română va produce şi transmite, în calitate de partener media oficial, toate evenimentele.

Publicitate

Televiziunea publică transmite astăzi, 10 ianuarie, de la ora 19.00, în direct, ceremonia de lansare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene se va vedea pe TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+. La eveniment sunt invitaţi înalţi oficiali europeni - Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene; Colegiul Comisarilor de la Bruxelles, dar şi presa acreditată la instituţiile europene.

Discursurile oficialilor europeni vor fi urmate de concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene, care va interpreta Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu şi Odă Bucuriei, de Beethoven, devenită, din 1985, Imnul Uniunii Europene. Orchestra Uniunii Europene este un proiect muzical lansat la propunerea României şi aduce împreună 90 de muzicieni din cele mai importante orchestre ale ţărilor membre UE.

Până pe 30 iunie, TVR va acoperi pe toate posturile ştiri, dezbateri, transmisiuni directe şi alte producţii jurnalistice, aproximativ 300 de activităţi şi evenimente desfăşurate de Ministerul Afacerilor Externe în Bucureşti şi în alte oraşe din România. Transmisia live şi rezumatele vor fi disponibile pe pagina ştirilor TVR, special dedicată pentru acest eveniment.

Broadcasterul oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului UE va oferi gratuit reprezentanţilor din media acreditată material audiovizual gata pentru difuzare (HD), de la reuniunile ministeriale informale, de la Summitul din Sibiu sau de la alte evenimente de nivel înalt care vor avea loc în toată România.

Materialul audiovizual va fi transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, via satelit şi poate fi descărcat în timp real.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    Sa le fie rusine organizatorilor pentru calitatea proasta a traducerii discursului in limba Franceza al d-lui Jean Claude Juncker. Acum inteleg de ce d-l Donald Tusk a ales sa-si tina discursul in limba Romana si nu intr-o limba internationala. Probabil ca i-a fost teama sa nu se traduca cumva ca Romania a aderat la EU in 2017 si nu in 2007 cum s-a intamplat de fapt.
  • mile mile
    cum , nu este pro tv ales
  • Livia Pila Livia Pila
    O noua ocazie de atitudini pro-Psd.

Trimite un comentariu

sus