Skip to main content

Ziarele Libertatea şi Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon şi online

 
Ziarele Libertatea şi Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon şi online

"Reclamele la suplimente alimentare aduc ziarului Libertatea aproximativ 70% din bugetul de publicitate al ediţiei tipărite", scrie azi Libertatea.

Publicitate

O scrie în investigaţia despre "reclamele mincinoase" pentru Oncovical (prezentat de reclamă ca recomandat pentru tratamentul cancerului) şi despre efectul pe care l-ar avea asupra ziarului (pentru că reclama a fost chiar în ziar. Pe prima pagină).

Practic, reclamele pentru suplimente alimentare, cu tot felul de promisiuni, sunt cele mai numeroase în ziarul care a pornit investigaţia.

În bani, Libertatea vorbeşte că pot fi în joc "bugete de 350.000 de euro". A pornit însă investigaţia. „Nu avem subiecte tabu. Ringier este o companie media care s-a angajat să apere libertatea de exprimare a jurnaliştilor şi dreptul publicului de a afla informaţiile, indiferent pe cine deranjează acestea.”

Cât de mare este impactul reclamelor la suplimentele alimentare?

Paginademedia.ro a selectat câteva dintre ediţiile ziarului, din ultima perioadă. Libertatea este plină de reclame la suplimente alimentare. La fel şi concurentul Click.

Tiparul reclamelor este acelaşi. Testimoniale peste testimoniale (despre care nu se ştie cât sunt de reale) de la clienţi mulţumiţi: "Cu vârsta, auzeam tot mai rău. Acum aud totul ca înainte. Ce uşurare", spune, de exemplu, Vasile B. din Bucşoaia.

În cele mai multe cazuri, produsele se comandă prin telefon sau online.

Chiar în ziua în care apărea pe prima pagină reclama Oncovical, care a declanşat investigaţia Libertatea, în ziar apăreau nu mai puţin de opt machete cu tot felul de leacuri. Cu produse pentru obezitate, tensiune, colesterol, constipaţie, imunitate.

Reclamele de vineri, 25 ianuarie, din Libertatea:

Leacurile au "împânzit" ziarele

Am luat, la întâmplare, câteva ziare Libertatea din ultimele săptămâni. Cele mai multe reclame sunt la suplimente alimentare. Foarte multe sunt legate de afecţiuni ale prostatei sau de disfuncţiile sexuale.

Există şi promoţii. "Doamna Mariana (73 de ani) îşi pierdea auzul, iar totodată starea de spirit, De la o zi la alta înceta să-i audă pe cei dragi, pe reporterii de ştiri, pe vânzătoarea de la magazin... De singurătatea totală şi surditate a salvat-o nepoata", spune o reclamă.

Produsul se comandă prin telefon. Există şi un regulamental "Clubului de reduceri". la adresa: trmsndcndtns-prvtplc.com

Click, acelaşi tip de reclame

Reclame de acelaşi ziar sunt şi în tabloidul Click. Am selectat doar câteva, din ultima perioadă.

GALERIE FOTO. Reclame la suplimente alimentare din Libertatea şi Click, din ultimele săptămâni

Citeşte şi: Libertatea, anchetă despre reclamele mincinoase la medicamente din propriul ziar

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Claudiu Claudiu
    Am facut si eu o comanda pt mama mea la o pereche de ochelari cu zoom,din ziarul Click.In loc de 67 lei cat era pretul lor mi s-a promis la telefon ca la pretul de 129 pot comanda o pereche profesionali.Am facut greseala sa accept si azi am primit coletul.Ochelari facuti in China,cand am vrut sa dau zoom a sarit surubul la a doua incercare.Stiu ca nu am nici o sansa sa imi iau banni inapoi dar sper ca altii sa vada ce se intampla cu aceste reclame false din ziare si sa nu mai comande.Politica lor de retur e atat de complicata incat e f greu sa primesti un raspuns,trebuie sa returnezi marfa iar ei te vor contacta dupa 2 sapt,daca nu te contacteaza dupa 45 zile etc etc.Deci sunt f bine acoperiti,au nr de tel dar e doar un robot asa ca...no comment.

Trimite un comentariu

sus