Skip to main content

Aplicaţia YouTube Kids s-a lansat în România. Cum va fi publicitatea pe aplicaţie

 
Aplicaţia YouTube Kids s-a lansat în România. Cum va fi publicitatea pe aplicaţie

Cea mai mare platformă video din lume a lansat, în România, aplicaţia YouTube Kids, o platformă ce reuneşte video-uri potrivite pentru copii, iar adulţilor le oferă instrumente simple prin care să selecteze canalele disponibile şi să limiteze timpul de vizionare pentru cei mici.

Publicitate

În plus, regulile în ce priveşte publicitate vor fi mai stricte ca pe platforma obiţnuită. În primă vază, pe aplicaţie nu vor fi reclame. Când vor apărea, însă, acestea nu vor includ linkuri catre website-uri sau alte platforme de achiziţie, potrivit regulamentului de pe platformă.

YouTube Kids conţine de la desene animate şi cântecele pentru copii la conţinut educaţional şi răspunsurile la întrebările pe care şi le pun despre natură, ştiinţă şi lumea înconjurătoare.

Aplicaţia YouTube Kids este disponibilă gratuit şi poate fi utilizată pe telefon, tabletă sau ecrane TV, utilizând Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart, anunţă compania.

„Localizarea YouTube Kids înseamnă, dincolo de meniuri în limba română, şi un algoritm care are în vizor conţinutul local, de la recomandări la rezultatele căutărilor. Copii pot urmări aventurile personajelor preferate din desenele animate de la Cartoon Network România sau Boomerang România, asculta cântecele de la TraLaLa sau Cantece Gradinita, învăţa cu personajele BabyRiki sau cu Paxi, personajul creat de European Space Agency pentru a-i ajuta pe copii să descopere natura şi universul”, anunţă reprezentanţii YouTube.

Cum va fi publicitatea pe aplicaţie:

  • În prezent, aplicaţia nu are publicitate, însa pe YouTube Kids vor rula reclame.
  • De asemenea, reclamele trec printr-un proces de analiză şi aprobare din partea echipa YouTube responsabilă cu politicile, notează acelaşi document.
  • Tot în regulamentul platformeai există menţiunea că nu vor apărea reclame la bauturi si alimente, jocuri video sau spoturi politice.
  • Reclamele nu includ linkuri catre website-uri sau alte platforme de achizitie

În cazul în care părinţii găsesc un video care le ridică semne de întrebare, îl pot raporta foarte uşor, mai arată reprezentanţii YouTube într-un comunicat.

Cele mai importante caracteristici ale aplicaţiei YouTube Kids:
  • Conţinut dedicat familiei: Aplicaţia este creată special pentru familie. YouTube Kids oferă un mediu dedicat familiei, unde copii pot să dea frâu curiozităţii şi imaginaţiei, folosind canale şi playlist-uri organizate pe 4 categorii: emisiuni, muzică, învăţare, explorează.
  • Selecţii ale partenerilor: Copiii pot explora numeroase canale selectate, pe numeroase teme, de la artă şi lucru manual la muzică, sport, învăţare şi multe altele. Părinţii pot alege cu uşurinţă la care dintre aceste selecţii şi teme să aibă acces copiii lor.
  • Uşurinţă în utilizare: YouTube Kids are imagini mari, design colorat şi butoane vizibile uşor, ca să le fie mai uşor celor mici să o utilizeze. Când părinţii deschid pentru prima dată aplicaţia află cum YouTube Kids filtrează şi recomandă conţinut.
  • Conţinut aprobat de părinţi: Aplicaţia YouTube Kids cuprinde o serie de instrumente care să-i ajute pe părinţi să administreze experienţa celor mici. Modul „Conţinut aprobat” permite părinţilor să selecteze video-urile şi canalele care să fie disponibile copiilor. De asemenea, este foarte uşor pentru părinţi să aleagă manual ce video-uri şi canale să excludă. Părinţii pot alege dacă permit sau copiilor să realizeze căutări în aplicaţie.
  • Timpul de vizionare: Aplicaţia are integrat un temporizator, astfel încât părinţii pot limita timpul de vizionare al copiilor în aplicaţie. De exemplu, pot stabili ca o sesiune de vizionare să nu depăşească 30 de minute. Aplicaţia îî va spune copilului când sesiunea s-a terminat.

Elisabeta Moraru, Country Manager Google Romania:

„Aplicaţia YouTube Kids a fost creată plecând de la ce îşi doresc copiii şi părinţii lor, oferindu-le celor mici un mediu în care să exploreze video-uri şi subiecte care le aprind interesul. Este un serviciu de streaming video pentru copii de sine stătător, sigur, cu o serie de instrumente care le permit părinţilor să personalizeze şi monitorizeze conţinutul la care au acces copiii. Ne bucurăm să anunţăm că YouTube Kids este disponibilă în România.”

Aplicaţia YouTube Kids este disponibilă pentru Android şi iOS şi poate fi descărcată de la următoarele adrese: Google Play / iOS

YouTube Kids, pe scurt:

  • Aplicaţia YouTube Kids a fost lansată în februarie 2015, iar în prezent este disponibilă în 60 de ţări la nivel global (inclusiv România)
  • YouTube Kids are zeci de milioane descărcări, peste 160 de miliarde de vizualizări şi peste 14 milioane de utilizatori activi în fiecare săptămână, la nivel global
  • Aplicaţia YouTube Kids este destinată copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani. Peste 13 ani se recomandă YouTube
  • Aplicaţia YouTube Kids poate fi utilzată pe smartphone sau tabletă (cu sistem de operare iOS 7 sau mai nou, Android 4.1 sau mai nou), pe TV, folosind Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart
  • Copiii nu au nevoie de un cont pentru a folosi YouTube Kids. Aplicaţia nu permite încărcarea de video-uri sau comentarii la conţinut, ci doar vizionarea de conţinut

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus