Skip to main content

Ce preţuri cere Pro TV de la cablişti. Cât a câştigat compania în 2018

 
Pro TV - Foto: Paginademedia.ro
Pro TV - Foto: Paginademedia.ro

Câţi bani vrea Pro TV de la cablişti şi ce venituri are. Din vara lui 2013, de când a ieşit din lista must carry, o parte importantă din veniturile Pro TV au venit şi de la cablişti. Câteva zeci de milioane de dolari.

Publicitate

Câţi bani atrage compania de la cablişti şi cât cere pentru ca posturile sale să fie retransmise, în cotinuare:

Amintim că grupul Pro este parte a Central European Media Enterprises, companie listată la bursa din New York şi Praga, care îşi declară trimestrial situaţia financiară.

Conform rapoartelor financiare publicate pe site-ul companiei:

  • În 2017, din totalul veniturilor de 191,2 milioane de dolari atras de grupul Pro (cu toate posturile sale), 44 de milioane de dolari au venit de la cablişti şi fee-uri din abonamente (Voyo de exemplu)
  • În 2018, grupul Pro a adus CME venituri totale de 201,5 milioane de dolari. 46,7 milioane de dolari erau venituri de la cablişti.

Cât cere Pro de la cablişti?

Potrivit documentului postat pe site-ul companiei, pentru fiecare abonat, Pro TV cere 0,9141 euro plus TVA. Acesta este preţul de bază, întrucât se aplică discounturi în funcţie de numărul de abonaţi.

Grupul creşte anual preţul, cu 3%.

Începând cu data de 1 februarie a anului 2019, precum şi începând cu data de 1 februarie a fiecăruia dintre anii urmatori, pe durata Termenului de Valabilitate, Preţul va creşte cu 3% faţă de Preţul valabil pentru perioada anterioară de 12 luni.

Amintim că Pro TV a anunţat vineri seara, la o oră de maximă audienţă (Românii au talent), că posturile din grup ar putea ieşi din reţeaua cabliştilor Telekom şi NextGen (deţinut tot de Telekom). Pro TV anunţa că până vineri seara cele două părţi nu ajunseseră la un acord, iar contractul de redifuzare urma să expire la 1 martie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    sa puna in pachet special daca e scump

Trimite un comentariu

sus