Skip to main content

Dan Negru despre noul show cu măşti: „Piaţa e saturată de formate de afară". Ovidiu Ioaniţoaia, o potenţială „mască”

 
Dan Negru despre noul show cu măşti: „Piaţa e saturată de formate de afară". Ovidiu Ioaniţoaia, o potenţială „mască”

Reţeta revelionului „cu mască, fără mască” transformată de Antena 1 în emisiune săptămânală. Postul de televiziune a anunţat o nouă emisiune marca Dan Negru, inspirată din programul de revelion al postului - „Scena misterelor”. Mai multe detalii, AICI.

Publicitate

Ce spune Dan Negru despre noul format pe care îl va găzdui pe TV?

Formatul e unul pur românesc. Totuşi, nimeni nu mai poate intui un succes sau un esec. Nimeni nu are un glob de cristal in mâna in care sa vadă viitorul. Publicul e total imprevizibil azi, aşa cum n-a fost niciodată.”

Prezentatorul a mai declarat că formatul este „derivat” din momentele făcute la Revelionul starurilor. Motivul pentru care a apărut ar fi „saturaţia de formate internaţionale de piaţa de divertisment TV”.

Dan Negru, pentru Paginademedia.ro:

"Desi ne plângem ca avem o piaţa săracă de publicitate, televiziunele din România au adus cele mai mari francize internaţionale.

Doar că ăia le rulează 20 de ani şi noi 2 sezoane.

Însă rata de eşecuri a francizelor tv a fost uriaşă, pe costuri la fel de uriaşe. Aşa că o revenire la ideile româneşti e bine venită."

Show-ul încearcă să atragă telespectatorii şi să îi transforme într-un fel de „detectivi” care vor avea rolul de a „dezlega misterul măştii”:

E un concept simplu care a prins teribil la copii dar şi la părinţii lor”, a punctat Negru.

La capitolul invitaţi, Dan Negru a menţionat că încearcă „să vâneze păsările rare”, iar a întrebarea: Cât de mare este riscul să se epuizeze „mascaţii”? Dan Negru a răspuns:

„Avem un plan bine structurat, dar riscul ăsta e al întregului divertisment tv care pare a fi in metastază din cauza aceloraşi vedete care se rulează in formate diferite.”

A precizat şi o posibilă „mască”, mai exact jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia, de la care „ar fi obţinut un răspuns pozitiv”:

„Colegii mei încing telefoanele, eu tocmai am închis telefonul cu Ovidiu Ioanitoaia care e in Singapore azi dar am apucat sa obţinem un răspuns pozitiv de la el”.

Măştile, "nu sunt deloc ieftine dar lipsa unor costuri pentru franciză echilibrează bugetele", a mai spus Dan Negru.

Citeşte şi: VIDEO. ARHIVĂ. Cum se face un Revelion? Am fost la un Revelion cu Dan Negru

Interviul, pe larg:

Paginademedia.ro: De ce această declinare de la un program cu măşti pe an, la unul pe săptămână?

Dan Negru: E de fapt un spin off din show-ul cu măşti de revelion. Sau e un update dacă vrei.

Folosesc englezisme desi formatul e unul pur românesc. Probabil piaţa de divertisment tv a ajuns la o saturaţie a formatelor internaţionale. Desi ne plângem ca avem o piaţa săracă de publicitate, televiziunele din România au adus cele mai mari francize internaţionale. Doar că ăia le rulează 20 de ani şi noi 2 sezoane.

Însă rata de esecuri a francizelor tv a fost uriaşă, pe costuri la fel de uriaşe. Aşa că o revenire la ideile româneşti e bine venită.

Mediaset are un departament special de creaţie locală, italiană şi aşa a ajuns ca quizz lor de succes de la Canale 5, “Avanti un altro” sa fie unul local inventat de Paolo Bonolis şi Stefano Santucci.

Deocamdată la noi industria tv e aliniată celorlalte industrii: importam.

Paginademedia.ro: Se poate susţine un show pe săptămână? De la unul pe an?

Dan Negru: Sunt multe elemente noi introduse in format, dar cârligul” showului e sa-l transformi pe telespectator intr-un detectiv care trebuie sa dezlege misterul măştii.

E un concept simplu care a prins teribil la copii dar şi la părinţii lor.

„Detectivii” vor avea treaba pentru că o sa continuam colaborarea cu o companie din Los Angeles care construieşte măşti din latex pentru productii americane şi cu care colaboram de o vreme.

Chiar joi colegii mei se întorc din Los Angeles cu primul lot de măşti. Nu sunt deloc ieftine dar lipsa unor costuri pentru franciză echilibrează bugetele.

Paginademedia.ro: De Revelion, programul cu măşti bătea, la diferenţă. Dar nu avea nici concurenţa de acum. Punctele tari?

Dan Negru: Mă şicanează teoria că Revelionul cu care sunt lider de 19 ani nu a avut concurenţă din partea Pro TV-ului. E un neadevăr.

In 2014, Paginademedia a titrat “revelionul lui Negru audienţa dubla fata de Magic Show-ul de la Pro Tv”. Magic show-ul Pro era un spectacol scump şi grandios produs de colega mea Mona Segall care era la Pro pe atunci, show care era difuzat pe acelaşi interval orar 22-02.

Pană prin 2015, Pro TV a avut mereu show-uri de revelion peste revelioanele prezentate de mine!
Şi vorbesc de perioada actuala, ultimii 5-10 ani, nu de perioada Lazarov când ştim toţi cum arătau studiile de audienţa !

Cât despre măşti, doar de vreo 4-5 ani aducem măşti de revelion, celelate 15 revelioane ale mele au avut alte formate, Academia Vedetelor, Ciao Darwin, Ziua Judecăţii..

Şi Pro TV a avut mereu in contraprogramare show-uri de divertisment. Aşa ca mă şicanează neadevarul cu non-combatul Pro-ului in ăştia 19 ani ai mei de revelioane.


Paginademedia.ro: Cât de mare este riscul să se epuizeze „mascaţii”?

Dan Negru: Avem un plan bine structurat, dar riscul ăsta e al întregului divertisment tv care pare a fi in metastază din cauza aceloraşi vedete care se rulează in formate diferite.

O să vină vremea când publicul n-o sa mai vadă pădurea (formatul) din cauza copacilor (vedete).

Nu cred ca mai exista in România vreun cântăreţ sau actor care să nu fi fost şi jurat şi invitat şi prezentator la vreo televiziune. Toţi le-au făcut pe toate.

E adevarat, criza asta e şi la ITV in Anglia sau la TF1 in Franţa după cum e la fel de adevărat ca ăia şi-o permit.

Paginademedia.ro: Ce fel de vedete vor fi mascate?

Dan Negru: Sigur că noi speram sa avem păsările rare.

Colegii mei încing telefoanele, eu tocmai am închis telefonul cu Ovidiu Ioanitoaia care e in Singapore azi dar am apucat sa obţinem un răspuns pozitiv de la el. Căutam vedete uşor reconoscibile de orice roman, dar care totodata să nu fi fost expuse in toate poziţiile la toate televiziunile.

Rolul meu e să le deschid lor uşa.

Mi-a plăcut vorba lui Seth Meyers de la NBC care spune ca un host bun e ăla care nu se vede. Chiar dacă la noi meseria de prezentator tv a fost batjocorită.

Paginademedia.ro: Care este formatul, exact, cu „puncte fixe”?

Dan Negru: Fiind un program românesc 100% are şansa ca poate fi adaptat mereu, nu e in chingile unei francize internaţionale. Aşa că încă suntem in şedinţe de creaţie.

Totuşi, nimeni nu mai poate intui un succes sau un esec. Nimeni nu are un glob de cristal in mâna in care sa vadă viitorul. Publicul e total imprevizibil azi, aşa cum n-a fost niciodată.

Şi mai ales azi nimeni nu mai vrea sa crească public tv cum făcea Pro cu “Generaţia Pro”. Azi, viitorul ecranelor e imprevizibil. Cine ştie ce se coace azi pentru mâine in laboratoarele Google sau YouTube ?

Când faceam “Academia Vedetelor” acu’ 20 nici prin cap nu-mi trecea că evoluţia ecranelor va fi atât de puternica.

Hai sa câştigam publicul de azi. Cel de mâine, datorită tehnologiei, e nesigur! Americanii tocmai au anunţat ca numărul abonaţilor Netflix e mai mare decat numărul abonaţilor la cablu tv.

Paginademedia.ro: Cât e românesc, cât e împrumutat din internaţional?

Dan Negru: E 100% românesc . In ultimii ani am prezentat in România mai mult formate româneşti pentru ca am crezut mai mult in ele decat in cele internaţionale. Fie ca erau reality show-uri ca „Şerifi de România” sau kids show-uri ca „Next Star”.

Spun in România pentru ca in Moldova, la Prime in Chisinau prezint mari formate internaţionale ca „Deal or not deal”, „Who wants to be a millionaire”, „Star Factory”.

De exemplu, la noi, kids show-urile internationale „Voice Kids” sau „Kids Sing” sau „Big Star, Little Star” n-au avut forţa romanescului NexT Star.

La nivel european suntem in topul ţărilor cu cele mai multe rateuri de formate internaţionale, exista şi o glumă in breaslă : „nu inventează ei cât stricam noi”.

Aşa ca e lăudabilă iniţiativa Antenei de a miza pe formate româneşti. Eu mă simt confortabil in ele după ce in anii’ 2000 Valeriu Lazarov mi-a dat şansa sa prezint primele mari francize tv internaţionale in România. Hai sa pariem şi pe ai noştri.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    *** de emisiune. Pune o punga pe cap cuiva si ghiceste cine e !
  • Moshu Moshu
    cele mai multe francize ai avut esec la Antena 1
    vai de steaua voastra ma
  • Ionut Ionut
    Bah,v ati ***?si negrule,nu te adresezi doar astora de 20 de ani!ca si tine si ca si producatorul sau producatoatea care a venit cu ideea asta ***,am prins la TVR show ul "cu masca,fara masca". Asa ca e si mai reincalzita ciorba.Si da,ideea e super misto si de apreciat daca nu o dadeai in gard cu ce ai declarat.Si da,e de lucrat pe formate gandite,scrise si realizate aici si de NOI!Dar daca nu ati reusit sa fiti la nivelul profi al marilor nume din Tv,pe care i ati si prins in munca si in viata (pe majoritatea),v ati gandit sa le furati ideile dupa ce nu mai sunt sau nu mai pot vorbi in public.din decenta sau imposibilitate.
    asta ati facut in marea antena si cu scoala Tudor Vornicu,la nivelul caruia ...n o sa i ajungeti nici la tocul pantofilor,ca n aveti daruirea aia si fiidndca principalul scop al celor care sunteti inca in ceea ce INCA mai e Televiziunea e sa periati..ca sa fiu amabil (apropos,Profesori!!! la academia amintita erau *** si pitzi,culmea tupeului),doi..daca v a ridicat pe doi,trei regretatul Lazarov,v a plafonat rapid clica din conducerea postului.sau parvenita de mangusta.trei,macar nu mai distrugeti daca nu puteti conserva.dezvoltati frumos daca puteti.si considerati publicul stapanul vostru si dedicati va meseriei,inca poate fi salvata.nu va mai inchinati unor table care n au habar de meserie.ca bani oricum aruncati intre voi la nivel de hollywood,dar angajati puberi pe minim si i si invatati prost sau nimic.de aia vechi si doxa ati scapat rapid.
    NOTA BENE!salvati prin online ceea ce se poate din ceea ce a fost Televiziunea.si va trai si in felul in cate o stim de zeci de ani.si radio ul de sute! ;)
    Asadar,succes daca o faceti asa.Avem nevoie de divertisment.cu gust,sare si piper...cu cap.si cu cenzura necesara profesiei.nu cu vorbe goale sau mincinoase.daca nu,va urez sa ajungeti ca mine,angajati pe minim la munca de jos,dupa niste ani grei in domeniu.sa vedem daca va tin baierele!
  • Expertul Expertul
    Noul show e doar o ciorba reincalzita! In 2012, Dan Negru a prezentat un show saptamanal foarte asemanator care s-a numit Demascarea https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/duminica-la-antena-1-dan-negru-propune-un-nou-show-demascarea-617413.html Va fi un nou show ieftin de locul 2 joia.
  • Marius Marius
    Au vazut ca The Masked Singer e fenomenul sezonului in SUA, audienta foarte mare si constanta...
  • Georgian Georgian
    Deja se mediatizeaza prea mult subiectul asta aici. Am inteles ca fac un "show" unicat dar nu cred ca trebuie chiar atat laudat. Pana la urma nu e ceva asa de impresionant. Vin niste oameni, ca si vedetele tot oameni sunt costumate si machiate bine si altii trebuie sa ii recunoasca, mare show. Dupa 1-2 editii de vazut masti o sa fie plictisiti si fanii astia inraiti de Antena de aceasta emisiune. Asa ca nu mai dezbateti atat acest subiect de parca ar face cine stie ce format unic senzational.
  • Luca Luca
    Da, o tot ţine cu "Avanti un altro", un game discutabil care îşi arată uzura şi despre care prezentatorul şi co-autor Paolo Bonolis pare să fi spus că sezonul care se difuzează în prezent ar fi şi ultimul. Faţă de când a debutat formatul pe Canale 5 audienţele au scăzut cu mult şi, de la începutul stagiunii 2018-2019 a făcut cele mai slabe audienţe din acces prime time (pe acelaşi tronson au mai fost difuate alte două formate internaţionale cu audienţe mult mai bune decât "Avanti un altro"...)
    La capitolul formate "made in Mediaset" din ultimii ani, îmi vin în minte numai emisiuni costisitoare, cu audienţa în continuă scădere ("Music", "Selfie", "Scherzi a parte" etc). În afară de trei producţii ale Mariei De Filippi ("Temptation Island", "C'è posta per te" si "Amici"), restul sunt toate de afară.
    La capitolul "rateuri de formate internaţionale", poate ar trebui să vă gândiţi la cum sunt făcute emisiunile în Vest şi cum sunt aici. Da, sunt de acord numai cu faptul că nu inventează ei cât stricaţi VOI aici!
  • marian marian
    Omul asta se crede buricul pamantului , se lauda tot timpul , esti istorie du-te in Republica Moldova cei de acolo te cred aici nu prea mai ai nimic de aratat esti penibil ,parca tu ai inventat televiziunea de divertismant , a mai fost o emisiune de divertisment la antenuta cu masca daca nu ma insel in afara de tcdu filmata prin Polonia parca tot cu tine prezentator

Trimite un comentariu

sus