Skip to main content

OFICIAL. Digi explică închiderea staţiilor locale

 
OFICIAL. Digi explică închiderea staţiilor locale

RCS anunţă oficial închiderea staţiilor locale ale postului de ştiri, dar numarul de echipe de corespondenţi locali „se va mări de la 12 la 18”.

Publicitate

Compania precizează că „va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.”

În comunicat se menţionează că managementul a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

„Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate”, se precizează în comunicat

În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale.

După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide staţiile locale

EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Muşat părăseşte postul. Alţi câţiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc



Prezentăm comunicatul Digi în continuare:

Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.

Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi. În ultimii ani, piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate.

În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale.

După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un simplu OM Un simplu OM
    Vă mulțumim ca vizați integrarea noastră în echipa de la București. Am fi apreciat mai mult dacă am fi fost tratați cu respect. Sa anunți angajatul vineri seara printr -un apel telefonic că, compania se află în proces de reorganizare și sa îi oferi un job la București consider că este o lipsa totala de respect față de oamenii care au fost acolo când ați avut nevoie. Au fost angajați care au stat nopți întregi la serviciu când s-au lansat stațiile, unii au ajuns la spital din cauza oboselii, alții au alergat dintr-un colț în altul al țării ca să își ajute colegii. Lucrurile se mai schimba, acceptam asta, dar nu acceptam bataia de joc. Pentru tot, vă mulțumim! Există viață și după Digi! Baftă colegi!
  • bing bing
    chiar nu aveau nici un rost statiile locale
  • Manu Manu
    Pe modelul Antena 1 sau Antena 3, normal ca au inchis statiile locale. In primul rand nu stiu sa le foloseasca. Trebuie sa te duca si putin mintea, sa fii creativ, original. Din pacate in tara asta stim doar sa copiem. Nu se inchide nimic, doar se reduc din costuri( nu se producea nimic interesant in teritoriu). S au investit foarte multi bani, plus mai nou au trecut si la 4k. Vai a plecat reporterul X, Y... orice om poate fi inlocuit. De la Antena, Pro, Kanal au plecat foarte multi. P.S. Digi nu moare doar reduce din costuri din cauza unor oameni care au papat o gramada de bani fara sa faca ceva pentru post(sefi din trecut).
  • Biz Biz
    Digi24. This is it. Final de drum la un post cu audiența de 50000 de oameni după minim 5ani de investiții. Pacat totuși

Trimite un comentariu

sus