Skip to main content

Digi Sport 1, amendat pentru reclame la jocuri de noroc

 
Digi Sport 1, amendat pentru reclame la jocuri de noroc

Sancţionat pentru promovarea jocurilor de noroc. 10.000 de lei este preţul pe care îl va plăti postul pentru că a difuzat în timpul unui meci, în prime-time, sigle ale unor firme de jocuri de noroc.

Publicitate

A fost decizia CNA, care a analizat speţa în şedina de săptămâna aceasta. Ce a constatat?

În timpul meciului dintre FC Viitorul şi Dinamo, difuzat pe 1 decembrie 2018 în intervalul 20.00 - 22.00, a afişat pe ecran sigle ale unor firme din domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit monitorizării, în timpul transmisiunii meciului de fotbal au fost difuzate 12 inserturi grafice, fiecare cu durata de 9-10 secunde, pentru UNIBET, sportingbet.ro, BETANO.com, winmasters.ro şi efbet.

Motivul pentru care a fost amendat? Postul a promovat, la ore accesibile minorilor, jocurile de noroc, care sunt produse interzise celor sub 18 ani.

„Noi încercăm să-i protejăm de ceva ce nu poate să facă, dacă celelalte instituţii îşi fac datoria. Noi îi protejăm de o umbră a lor, când ei, în realitate, nu pot face asta. Dacă el nu poate să joace, nu poate să ridice premiul, atunci de ce îl protejezi?”, a spus Răsvan Popescu, care a votat împotriva sancţiunii.

Alexandru Kocsis, membru CNA, i-a răspuns:

„Îl protejezi de un comportament adictiv, care este jucatul la pariuri.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Pe mine mă deranjează altceva aici. Noi, la sfârşitul anului am disuctat cu televiziuni. Era o chestie ce urma să se rezolve. Mie un dram de decenţă mi s-ar fi părut ca să se abţină, măcar până se tranşa modificarea codului - în care se propusese ca măcar în timpul meciurilor să se poată da astfel de spoturi. Chiar nu mi se pare normal o astfel de atitudine. Deocamdată, aceasta este legislaţia noastră. Din punctul meu de vedere nu poţi să faci publicitate la jocuri de noroc până la 23.00. Aşa interpretez eu legislaţia noastră.”

Cum s-a apărat postul.

Lucian Mihai, reprezentant juridic:

„Ştiţi că au fost mai multe discuţii la CNA pe acest subiect. Spre deosebire de posturile care sunt în afara ţării şi dau toată ziua nelimitat, indiferent dacă este competiţie sportivă sau nu, noi totuşi am dat după ora 20.00, în timpul unui meci, fără să depăşim numărul prevăzut de decizia legată de inserturi.”

După ce a fost amendat marţi, însă membrii au menţinut sancţiunea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Leancu Leancu
    Reclame cut VLADUT SI TRANSHUMANTA este cease mai urata si dezagreabila dinner TOATE reclame RETRAGETI.O URGENT DACA VRETI SA SE MAI UITE CINEVA LA SPORT
    EU SCHIMB CANALUL CAND APARE ACEASTA RECLAMA
  • jk jk
    28 februarie dar azi vad articolul :)
    Oricum pentru pro tv prima data s-a dat skmatie pe exact faza asta si Digi ia 10000 la fel
    P.S.Cine nu a văzut, azi pro x a luat si el 10000,tot pe chestia asta
  • Mihai Mihai
    Penibil acest cna,deci nu pot da reclame cu asa ceva k dar reclamele cu pastile sunt bune? Liga 1 costa mult iar sponsorul ligii e o casa de pariuri.

Trimite un comentariu

sus